Początki...
I nie jest wcale taką wadą krasnali, całkiem dobrze się spinają mimo wszystko Sam gram krasiami i największym ich plusem jest to, że są nieroutowalne, a minusem ten M... ale to i tak sie da obejść bo przeciwnik prędzej czy później i tak do Ciebie dojdzie. Krasie przegrywają tylko w scenariuszach szybkościowych ale i to nie zawsze. Jeżeli nie możesz się zdecydować na konkretną bandę a masz z kim grać, to popróbuj na proksach a dopiero potem coś kleć. Zapewniam Cię, że i tak nie poprzestaniesz na jednej bandzie
No dobra, zróbmy tak - olewając koszty, powiedzcie mi co jest naprawde dobrym zestawem do krasi do mordheima? (w sensei co kupić z boksów do wfb i bohaterów, albo tamto pudełko i co jeszcze?. Tylko tak, żeby z tego dało się jakieś sensowne rozpiski ułożyć...
najlepiej pochodzić po komisach/forach itd i poszukać starych metali 5 i 6 edycja, kupujesz 2 slayerów, coś na kapitana coś fajnego na inżyniera, do tego 5 modeli na kuszników i 5 innych modeli co będą robić za beardlingi albo clansmanów i masz wszystko co potrzebujesz żeby zacząć grać, ja złożyłem taką bandę, łącznie wydałem około 170 zł a jeszcze nie kupiłem najemników, ale jestem bardzo zadowolony, bo mam bandę złożoną z takich modeli jakie mi się podobają. Oryginalny Mordheimowy box może i jest ciekawy ale poza fajnym dowodcą, ciekawym inżynierem i ładnym slayerem zawiera atak klonów ....
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Ja dwarfy złożyłem za ok 70 zeta. Pudło starych plastików na allegro + 2 slayerów + wypraska thunderersów.
Tak naprawdę masz pełną dowolność w składaniu bandy. Zobacz co Ci potrzebne, a do tego dobierasz modele według własnego gustu. Nie zapominaj, ze Mordheim to nie tylko banda, ale i najemnicy.
Tak naprawdę masz pełną dowolność w składaniu bandy. Zobacz co Ci potrzebne, a do tego dobierasz modele według własnego gustu. Nie zapominaj, ze Mordheim to nie tylko banda, ale i najemnicy.
Zrób sobie z bitsówTo teraz jeśli możecie to powiedzcie mi tylko czy ich pudełko jest jakoś sensownie złożone czy strata pieniędzy?
Za cenę może 120zł zmontujesz całą bandę ze wszystkich trzech plastikowych wyprasek wydanych w tej edycji przez GW. Samych bitsów możesz szukać na Bitspudle, albo na Labirynth.net ... jak dla mnie rozwiązanie łatwe, przyjemne i przejrzyste- leciutko nadpłacasz może, ale nie kupujesz 3 boxów na raz, a masz wszystko czego sobie zażyczysz akuratnie pod rozpiskę.
Sądząc po twoich tekstach w Płotach i Młotach, proponuję jakiś gang z gimnazjum do którego się wybieraszjaką bande polecicie na poczatek?
okrutny jestes..a moze kolega bedzie przyszloscia naszego hobbyUshabti pisze:Sądząc po twoich tekstach w Płotach i Młotach, proponuję jakiś gang z gimnazjum do którego się wybieraszjaką bande polecicie na poczatek?
Hycki> ja polecam zaczac od przeczytania zasad (sa w wersji PL)
ale nie wiem czy to system dla Ciebie..brak tu przegietej bretki, wampiry nie sa takie kozackie, nie ma magii HE..prawie nikt tu nie gra sreberkami (kartoniki odpadaja na starcie), makiety to cos wiecej niz dwie gorki ze styropianu i las z zielonej wycieraczki..slowem to nudna gra jest..
NIe staraj się u nas i tak suckUshabti pisze:Sądząc po twoich tekstach w Płotach i Młotach, proponuję jakiś gang z gimnazjum do którego się wybieraszjaką bande polecicie na poczatek?
mecenasik dzieki, mysle o zmienieniu systemu bo w batlu za duzo wałów a tego nie lubie
jak sprawa z wałowaniem wygląda w mordku?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Tego jednego Wam zazdroszczę
Chociaż to pewnie kwestia wielkości środowiska i "lansu" z jakim wiąże się pociśnięcie turnieju na -dziesiąt osób czy ligi na -set.
Chociaż to pewnie kwestia wielkości środowiska i "lansu" z jakim wiąże się pociśnięcie turnieju na -dziesiąt osób czy ligi na -set.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
To nie jedyna rzecz, której możesz nam zazdrościćTomash pisze:Tego jednego Wam zazdroszczę
Ale fakt, w mniejszej liczbie osób łatwiej jest wyegzekwować jakąś dyscyplinę...
Niby Mordheim daje sporo okazji do wałowania - bo niby zasad mniej niż w battlu, ale tam nie ma kampanii, więc coś za coś, w systemie kampanii można by wałować dużo - ale jakoś się nie zdarza. Po prostu...
Nie wspominajac otym ża zasady mocno dziurawe...Skavenblight pisze:
Niby Mordheim daje sporo okazji do wałowania - bo niby zasad mniej niż w battlu, ale tam nie ma kampanii, więc coś za coś, w systemie kampanii można by wałować dużo - ale jakoś się nie zdarza. Po prostu...
A tam, zawsze sie można dogadać co do tego, bo tu raczej nikt ihc nie nagina tak jak w batluM.T. pisze:Nie wspominajac otym ża zasady mocno dziurawe...Skavenblight pisze: