Czy ktos moze temprowac Sedziow?

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

A czy wiesz dokładnie, o co mi chodziło?

Zapewniam, że nie o to, żeby można było stworzyć obsidian heavy armour of Khorne.

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

Dla czego nie można ?
czy w kodeksie jest napisane ze nie można????
LS nie jest od pooprawiania kodeksów.

Jak dla mnie to jest cos w stylu, raczej mi sie to nie podoba wiec tego nie będzie ... tak to odbieram.

Bo na razie żadnej waszej interpretacji nie rozumiem.

jest armour ,magic armour i GIFT dajacy 3+ do sv , który jakiś koleś przez przypadek nazwał armour of khorn jak by sie nazywał scaly skin of khorne to już można było by go łączyć tak ?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ale jednak jakis koles nazwał to cos "armour". ja nie wiem czy to problemy z czytaniem czy chęć zrobienia komus na złosc.. ale nazwa przedmiotu (giftu, mocy) też jest znacząca...
nie wiem jak to jest u was prawaników. ale wiekszosc ludzi ma jeszcze zdrowy umysł ;-)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

A poza tym gdzie jest napisane ze ja tracę ciężka zbroje?
jaka jest alternatywa tzn skoro juz mam ciężka zbroje, to nie mogę użyć nic innego tak , żadnego giftu?

na gitach nie jest nic napisane ze sa zamiast ciężkiej zbroi.
Skoro jej nie zastępują , a nie można ich łączyć z ciężka zbroja to nie mogę ich użyć tak ?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Możesz mieć naraz 1 zbroje, Koniec kropka. Dorzuć do tego, że gifty uznajemy za zbroje i masz.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Piotrek pisze: jest armour ,magic armour i GIFT dajacy 3+ do sv , który jakiś koleś przez przypadek nazwał armour of khorn jak by sie nazywał scaly skin of khorne to już można było by go łączyć tak ?
tak przeciez ci napisalem, gdzie w ab masz, ze sa to zrboje i bron...

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

To możę odpowiedź ocierająca bardziej o fluff będzie zadowalająca.
Gifty to nic innego jak dary bogów chaosu. Te dary mogą byc różnymi rzeczami bądź mocami. Może to byc potężny oręż, może to byc potężna zbroja, ale równie dobrze może to byc mutacja lub piętno.
Skoro napisali Armour to jest to dar w postaci potężnej zbroi dla sługi Khorne'a.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Piotrek pisze: jest armour ,magic armour i GIFT dajacy 3+ do sv , który jakiś koleś przez przypadek nazwał armour of khorn jak by sie nazywał scaly skin of khorne to już można było by go łączyć tak ?
No nie do końca dobrze rozumujesz. Te armoury nie dają +3 do sava (tak jak daje np. Juggernaught, ale dają save 3+. Tak więc możesz mieć se tą zbroję, nie tracisz jej, ale jak przychodzi do rzucania save'a to wybierasz save wyższy, czyli nie 5+ z HA, a 3+ z "giftu-zbroji". Jedyna zmiana jaka tu może nastąpić, to podbicie tego sava przez wspomnianego wierzchowca.

HA daje save 5+
Oba gifty-armoury dają save 3+

Albo rybka albo akwarium.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Post autor: Moczul »

Nadal nie rozumiem dlaczego nasi sędziowie na siłę starają się zrobić z Giftów magiczne przedmioty lub zwykłe zbroje, bronie i zastosować ich zasady. W podręczniku jest jasno i wyraźnie Gif to nie magic item, a tylko jeden gift ma zapis że jest hand weapon.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Moczul pisze:Nadal nie rozumiem dlaczego nasi sędziowie na siłę starają się zrobić z Giftów magiczne przedmioty lub zwykłe zbroje, bronie i zastosować ich zasady. W podręczniku jest jasno i wyraźnie Gif to nie magic item, a tylko jeden gift ma zapis że jest hand weapon.
2 gifty maja ten zapis

swoja droga dziwie sie, ze ty balcer i kilka innych osob jeszcze nie walczycie o to, zeby te gifty dawaly +1a jako ze by mialy byc 2 bronia reczna...

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Post autor: Moczul »

Shino pisze:
Moczul pisze:Nadal nie rozumiem dlaczego nasi sędziowie na siłę starają się zrobić z Giftów magiczne przedmioty lub zwykłe zbroje, bronie i zastosować ich zasady. W podręczniku jest jasno i wyraźnie Gif to nie magic item, a tylko jeden gift ma zapis że jest hand weapon.
2 gifty maja ten zapis

swoja droga dziwie sie, ze ty balcer i kilka innych osob jeszcze nie walczycie o to, zeby te gifty dawaly +1a jako ze by mialy byc 2 bronia reczna...
Żeby o to walczyć musiał bym przyjąć, że do Giftów stosują się zasady ordinary weapons... Jeśli jednak przejdą uściślenia w obecnej formie nie będzie przeciwwskazań aby mieć +1A... :D

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

No na forum The Daemonic Legion już część ludzi walczy o to że ten mieczyk slaanesha za 5 punktów jest AHW i daje +1atak....

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

5 punktow -> test mld za kazda rane I +1a? no wai

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

no widzisz a my jestesmy rozsadni i chcemy tylko tego co w AB zapisane ;)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Piotrek pisze: LS nie jest od pooprawiania kodeksów.
Od tego właśnie jest LS
jest armour ,magic armour i GIFT dajacy 3+ do sv , który jakiś koleś przez przypadek nazwał armour of khorn jak by sie nazywał scaly skin of khorne to już można było by go łączyć tak ?
Jak by się nazywało scaly skin of Khorne, to by można było łączyć. A że w zasadach ma napisane, że to armour, to odwołujemy się do zasady z podręcznika "a character can only wear one set of armour". Tyle.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Barbarossa pisze:
Jak by się nazywało scaly skin of Khorne, to by można było łączyć. A że w zasadach ma napisane, że to armour, to odwołujemy się do zasady z podręcznika "a character can only wear one set of armour". Tyle.
RB strona 121, żeby nie było.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Barbarossa pisze:
Od tego właśnie jest LS

To szukaj literowek a nie czepiaj sie tego co jest jasno napisane i nie ma zadnych obostrzen które wy w calkowice bezpodstawny sposob narzucacie

ps co do mieczyka , to wam darowalem , ale jak to napisal Moczul my nie rozroniamy giftoew jako zbroji czy zwyklej broni....

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Piotrek pisze:
Barbarossa pisze:
Od tego właśnie jest LS

To szukaj literowek a nie czepiaj sie tego co jest jasno napisane i nie ma zadnych obostrzen które wy w calkowice bezpodstawny sposob narzucacie

ps co do mieczyka , to wam darowalem , ale jak to napisal Moczul my nie rozroniamy giftoew jako zbroji czy zwyklej broni....
a co Ty jestes??? jakis stworca zasad czy co? co ma znaczyc ze im darowales?taki super obeznany z zasad jestes? to moze na LS sprobuj sie dostac i po krzyku! sam bedziesz ustalal co dobre a co nie...

jakos chyba nie slyszalem Twojego wielkiego glosu oburzenia jak czolg dawal polowe pkt za polowe ran albo ze chmaskiego overgessingu nie mozna robic!nawet ze treeman s&s robic nie moze jakos Cie nie zbulwersowalo... czyli znaczy sie wszysko pasuje co nie dotyczy chaosu!

jakos 3/4 rzeczy ktore Ls uscislila jest zajebiscie grywalnych i qwa jakos Twojego glosu nie slysze ze to wbrew zasadom!

co do jednego masz racje. wyraznie jest napisane ze to armour...
a zasady co do zbroi to chyba znasz. jeden komplet na jeden model. dwoch plytowek nie zalozysz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"to wam darowalem "...

błagamy Ciebie, Piotrze wszechmogący, w zasadach obeznany, Chaosu wyznawco, DARUJ nam, skromnym graczom i LS członkom...

a tak na powaznie...synu, mi też pewne uściślenia nie pasują...naucz się z tym żyć i tyle..a jeśli już masz coś komuś do przekazania to minimum kultury zachowaj..

to w końcu tylko plastikowe żołnierzyki...

Bigpasiak:

kultury trochę.. bardzo proszę :D
gra i problem nie warte ciskania w siebie gromami
naprawdę :D

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

proszę o spokój

Zablokowany