Coś dla początkujących

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

w zasadzie to wlaśnie o to mi chodzi, czy moze jak bsb?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
00dexter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: 00dexter »

Nie mozesz dac mu HODa. On moze uzywac tylko spera and shield.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

sprawdx erratę w temacie co Bless wrzucał

przed zmianami (popsucie teleporta) wild rider MÓGŁ wziąć hodę
niewiem czy to zmienili w każdym razie chyba może...ale wtedy plewa jest na maxa bo zdjeli ze jest fastem i wali tylko w 90* ...niewexmiesz mu broni ani zbroi...taka plewa...no chyba ze highborn :roll:

MiM
Wałkarz

Post autor: MiM »

Mam takie o to pytanie:
Czy opłaca się wystawiać DoW'y?? Konkretnie chodzi mi o Ironguts'ów i ewentualnie Heavy Cavalry. I jakby ktoś wiedział to z czego można zrobić wspomniane HC. Z tych Voland's Venators czy z czegoś z innych armii??

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

WE mają lepsze rzeczy w slotach Rare niż DoW...

Ewentualnie czasami warto wziąć działo przeciw np. czołgowi. :P Ale de facto to jest zero klimatu. Poza tym drzewiec jest lepszy od kawalerii ciężkiej itp. :)

Pozdro

MiM
Wałkarz

Heh, wiadomo że dżewo to dżewo ale drugi slot też można zapełnić :)
I to takie luźne pomysły - Ironguts'y 3 lub 4 z championem - 10 albo 13 A z S6 albo kawaleria z ASv 2+ za 21pkt/szt.
EDIT: PS. nie chcę mieć 2 x Dżewo

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Hm, zacznijmy od tego, że nie dżewo tylko drzewo. ;)
Po drugie, masz Waywatcherów :| Najlepszych scoutów w grze... Albo orła, którym skutecznie możesz truć *ciało* wrogowi. ;)

MiM
Wałkarz

Piotras pisze:Hm, zacznijmy od tego, że nie dżewo tylko drzewo. ;)
Wiem że drzewo ale jeszcze z pierwszego mojego systemu się przyjęło Dżewo :D
Orzeł dla mnie odpada a WW. Taki miałem zamysł żeby tym grać, ale ..
Chodzi mi o to że nie mam czegoś mocnego żeby ASv zniżać porządnie - Drzewo ma wystarczająca S ale to 5A. A Ironguts'i (4 z championem) to 13A z S6. A ciężka kawa - no tak po prostu ciągnie mnie do ASv :P .
Może chodzi mi o tą S bo będę najczęściej grał z VC (kawa), Chaosem (wojownicy) albo krasnalami (wszystko;/), bo takie armie mają qmple.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Jeśli chciałeś grać armiami, które mają ASV to nie trzeba było brać WE tylko Imperium, Dwarfy czy Chaos... Ja jakoś sobie radze z armiami, które wymieniłeś, nie potrzebuje jakiejś ciężkiej kawy, czy ogrów. Wręcz przeciwnie, dla mnie takie jednostki w armii WE to świętokradztwo! W ogóle ani ogry ani ciężka kawa nie pasuje do klimatu WE... A waywatcherzy - killing blow na krótkim dystansie. To mało na puszki? Wardancerzy, masa ataków z S4 albo KB? Mało? Wildzi, np. 6stka z WB, WS 5 + S5 w szarży... Mało? Driady, każda 2 ataki z S4... Mało?! Łucznicy z S4 na krótkim...

I tak można prawie do każdej jednostki się cofać... Co prawda dobry ASV ma tylko drzewiec, ale to są LEŚNE ELFY. Ktoś widział oddziały w wojsku, które polegają na zasadzie podjazdów w ciężkich zbrojach, tarczach i z koniami w kropierzach? Bo ja nigdy...

pozdro

MiM
Wałkarz

Wiem że w WElfach są fajne jednostki itp. i to są lekkie oddziały i dla tego je m. in. wybrałem. Ale mi chodzi o małe urozmaicenie - zawsze cos innego.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Urozmaicenie... Armia sama w sobie jest bardzo specyficzna i klimatyczna. Nie rozumiem Twoich pobudek w celu dodania słabszych jednostek niż masz możliwość wybrania z army list'u...

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

miM, jak chcesz to sobie weź Kislev contingent, masz kawe w corach - tylko licz sie z brakiem imune to psychology ; ) - ja zawsze testy na psycho/złamanie oblewam, nawet z przerzutem z bsb.
xYz

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Gremlin pisze:miM, jak chcesz to sobie weź Kislev contingent, masz kawe w corach - tylko licz sie z brakiem imune to psychology ; ) - ja zawsze testy na psycho/złamanie oblewam, nawet z przerzutem z bsb.

BSB nie daje przerzutów na niezdaną psychologie? :shock:
Tylko na testy złamania... Masakra :roll: A myślałem, że RB jest dostępny dla wszystkich... :P

Awatar użytkownika
Arantir

Post autor: Arantir »

Może to głupio zabrzmi, ale co to jest FCG u WR? I czemu wystawia ich się po 6(skoro w rzędzie może być tylko 5)? I czemu z bsb?

Proszę o w miarę rozbudowaną wypowiedź :)

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

hmm FCG znaczy Full Command Group czyli muzyk sztandar i champion... i to nie tylko w WR takie coś jest... W jednym rzędzie może być nawet 10... nigdy nie słyszałem o ograniczeniach... tylko zrób takim czymś wheela... a dlatego się bierze 6, bo jak starczy pkt, to zawsze jeden więcej... xD A czemu z bsb??...bsb jest dobry na wszystko... daje ci przerzut na niezdany test i w oddziale daje 1+ do cr
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Okej, po to tu jesteśmy. ;)

1. FCG - Full Commang Group, inaczej grupa dowodzenia, czyli muzyk, sztandar i champion. 6 w jednym rzędzie (nie ma maxa 5) bo mają wtedy większą siłę przebicia i sensowniejsze jest danie im War Bannera.

Bsb - generalnie sztandar armii, jeśli stoi w 1 szeregu combatu to na koniec daje Ci + 1 do CR, poza tym pozwala na przerzucenie nieudanego testu złamania, tzw. breake'a.

jeszcze co do szeregów. Nie ma ograniczeń do liczby w szeregu. ;) Jak Ci się podoba to możesz wystawić nawet 20 w pierwszym szeregu. :D

Poza tym polecam korzystanie z Army Builder'a. Jeśli go nie masz, napisz do mnie, prześlę Ci go na maila.

Pozdrawiam Piotras

Awatar użytkownika
Arantir

Post autor: Arantir »

Do czego najlepiej wykorzystać Leśną Zjawę???

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Jako najtańszego generała armii + clusterki ewentualnie. ;)
Na pewno nie pakować jej na 1 lvl itp. :P

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Post autor: Michał Archanioł »

Dlaczego nie na 1 lvl ?? za dodatkowe 75 pktów masz +2 kości do dispela.... czasem sie opłaca ..... a i drzewka może poprzesuwać ........... w sumie możesz mieć za 165 pktów ładnego maga który daje +2 kostki do dispela, 1 automatycznego rozpraszacza, dodatkowy czar, a jak się dobrze rozstawi i zagra to może dojść taka zjawa do maszynki a w CC daje strach, Wsave'a na +5, i całkiem niezłe staty w walce = "ładne" rzuty kostkami.......
Co wy na to??

Kto jest innego zdania niech podniesie nogę......... :lol2:

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

A ja się zgodzę, więc podniosę plecy... Ja też jej zawsze daje 1 lvl - gdyby tak moigła jeszcze brać scrolle... Caddy idealny :D

ODPOWIEDZ