Pytania o nowe demony
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Pytania o nowe demony
Chcialbym zapytac o kilka zasad:
1. Czy Herald na Juggernaut of Khorne dolaczony do Flesh Hounds (5+) moze liczyc na "look out sir"?
2. Czy Burning Chariot of Tzeentch moze skrecac uzywajac "fly"?
3. Czy impact hits od demonicznych rydwanow sa traktowane jako magiczne?
Dzieki
1. Czy Herald na Juggernaut of Khorne dolaczony do Flesh Hounds (5+) moze liczyc na "look out sir"?
2. Czy Burning Chariot of Tzeentch moze skrecac uzywajac "fly"?
3. Czy impact hits od demonicznych rydwanow sa traktowane jako magiczne?
Dzieki
1. Tak - zwykłe zasady
2. Wydaje mi się, że tak - jedank w jego przypadku nie ma to sensu, bo screamery z rydwanu nie zadają slashing ataków.
3. Tak, jak wszystkie ataki w armii demonów
2. Wydaje mi się, że tak - jedank w jego przypadku nie ma to sensu, bo screamery z rydwanu nie zadają slashing ataków.
3. Tak, jak wszystkie ataki w armii demonów
Hmm z tym skręcaniem to chyba średnio. W sumie stricte tylko w screamerach pisze, że mogą robić zyg zag. Inni latacze nie robią. Chociaż w sumie jedyna sytuacja kiedy to ma znaczenie, to chyba:
lecimy w lewo, wyciągamy fanatyka, lecimy w prawo.
lecimy w lewo, wyciągamy fanatyka, lecimy w prawo.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Ja tez mam pytanie :
Noxious Vapours - 25 points
All enemy models in base contact with this Daemon lose the Always Strikes First rule (if they have it) and always strike last.
Ostatnio wynikla u nas klotnia ze dziala to tylko na jednostki z ASF a inni bija normalnie. Ja sie klocilem ze kazdy udeza ostatni. Jak to jest z tym giftem ?? relp me.
Pytanie o zagrywke power gamerska:
Czy jezeli moja Bladasuka ( Bloodthirster ) ma heavy armour w standardzie i kupie mu gift Armour of Khorne to jego AS bedzie wynosil 1+ ?? ja rozumiem ze gifty to nie itemy ale 2 zbroje naraz to debilizm
All enemy models in base contact with this Daemon lose the Always Strikes First rule (if they have it) and always strike last.
Ostatnio wynikla u nas klotnia ze dziala to tylko na jednostki z ASF a inni bija normalnie. Ja sie klocilem ze kazdy udeza ostatni. Jak to jest z tym giftem ?? relp me.
Pytanie o zagrywke power gamerska:
Czy jezeli moja Bladasuka ( Bloodthirster ) ma heavy armour w standardzie i kupie mu gift Armour of Khorne to jego AS bedzie wynosil 1+ ?? ja rozumiem ze gifty to nie itemy ale 2 zbroje naraz to debilizm
Już pytano, odpowiedź tutaj.Yawaris pisze:Ja tez mam pytanie :
Dla mnie też debilizm (choc gram demonami, jeszcze od SoC), ale są tacy, co tej opcji bronią niemal jak Nicei... LS przegłosowała, ze nie można kumulować.Yawaris pisze:Czy jezeli moja Bladasuka ( Bloodthirster ) ma heavy armour w standardzie i kupie mu gift Armour of Khorne to jego AS bedzie wynosil 1+ ?? ja rozumiem ze gifty to nie itemy ale 2 zbroje naraz to debilizm
EDIT: Pocisk szybszy niż człowiek.
Czy herald tzeencha na dysku moze dołaczyć sie do oddziału horrorów. Nie mam rulesbooka już z pół roku i nie moge tego sprawdzić.
Przypominam ze dysk w booku do demonów nie ma zasady monster, i jest traktowany jako wierzchowiec, dając 6+ save'a.
I mały krzaczek.
W US punkt :
IV. 12. g). 1.
"Potworami nie mogą być bohaterowie (do ogromnych bohaterów stosują się jedynie
zasady ruchu potworów – patrz errata). Potworami nie są zatem np. większe demony,
ancient treeman, shaggoth champion."
I Uściślenia armii: 14) j).
"Greater Daemony oraz Daemon Prince maja zasady potworów i działają na nie
wszystkie przedmioty zdolności i czary normalnie działające na potwory"
Przypominam ze dysk w booku do demonów nie ma zasady monster, i jest traktowany jako wierzchowiec, dając 6+ save'a.
I mały krzaczek.
W US punkt :
IV. 12. g). 1.
"Potworami nie mogą być bohaterowie (do ogromnych bohaterów stosują się jedynie
zasady ruchu potworów – patrz errata). Potworami nie są zatem np. większe demony,
ancient treeman, shaggoth champion."
I Uściślenia armii: 14) j).
"Greater Daemony oraz Daemon Prince maja zasady potworów i działają na nie
wszystkie przedmioty zdolności i czary normalnie działające na potwory"
nie mozeGreen Knight pisze:Czy herald tzeencha na dysku moze dołaczyć sie do oddziału horrorów. Nie mam rulesbooka już z pół roku i nie moge tego sprawdzić.
-
- Mudżahedin
czy miasma of pestilence moge rzucic w swojej turze magii kiedy moj herald jest w walce?
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
Niniejszym witam na forum. Czytam je od początku, choć do tej pory nie miałem potrzeby rejestracji użytkownika.
Wbiję mały kijek w LS-owe mrowisko
Pytanie dotyczy FAQ'a do bestii chaosu zaktualizowanego w dniu 15.05.2008, czyli po wyjściu podręcznika do demonów, który burzy uściśloną pełną i konsekwentną potworność większych demonów.
Strona 2, sekcja trophies of the beasts:
Q:Does the Rune of the True Beast affect monstrous characters (i.e. Treeman Ancients, Greater Daemons, Shaggoth Champions, etc)?
A:No, they are characters. Note that this means that a Shaggoth is affected, while Shaggoth Champion isn't. A monstrous character is assumed to have the strength of mind and willpower to resist these sorts of things, while most other monstrers are more mindless and instinctual in behaviour.
Wiadomo - nie zmienili tego , tak jak nie zmienili ranków w herdzie. Ale jest to FAQ obowiązujący, czy się to polhammerowcom podoba, czy nie...
Miej obecna i przyszła Listo Sędziowska to na uwadze
edit: mała literóweczka, ale ja nie Shino i lubię, jak czytanie moich wypocin nie jest zgadywaniem kalambura
Wbiję mały kijek w LS-owe mrowisko
Pytanie dotyczy FAQ'a do bestii chaosu zaktualizowanego w dniu 15.05.2008, czyli po wyjściu podręcznika do demonów, który burzy uściśloną pełną i konsekwentną potworność większych demonów.
Strona 2, sekcja trophies of the beasts:
Q:Does the Rune of the True Beast affect monstrous characters (i.e. Treeman Ancients, Greater Daemons, Shaggoth Champions, etc)?
A:No, they are characters. Note that this means that a Shaggoth is affected, while Shaggoth Champion isn't. A monstrous character is assumed to have the strength of mind and willpower to resist these sorts of things, while most other monstrers are more mindless and instinctual in behaviour.
Wiadomo - nie zmienili tego , tak jak nie zmienili ranków w herdzie. Ale jest to FAQ obowiązujący, czy się to polhammerowcom podoba, czy nie...
Miej obecna i przyszła Listo Sędziowska to na uwadze
edit: mała literóweczka, ale ja nie Shino i lubię, jak czytanie moich wypocin nie jest zgadywaniem kalambura
Ostatnio zmieniony 27 maja 2008, o 14:07 przez krecik_77, łącznie zmieniany 1 raz.
bylo juz omawiane...
skoro przegladasz forum od dawna powinienes wiedziec to jaki i skutek wywarty na dyskusje...
skoro przegladasz forum od dawna powinienes wiedziec to jaki i skutek wywarty na dyskusje...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned