Pmotm 12 Tomb Kings Skeletons

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PoNuRy
Mudżahedin

Pmotm 12 Tomb Kings Skeletons

Post autor: PoNuRy »

pierwszy regiment nowej armii którą zaczynam zbierac, jak widac wzorowałem sie na pewnej armii znanej chyba kazdemu generałowi TK :wink: narazie mam 10 chłopaków, jak sie wyrobie w 3 dni to moze skoncze kolejnych 10 ale oni niestety nie beda miec juz szmat na biodrach i "pieluch"na głowie (nie wyrobie sie z ich zrobieniem):wink: również sztandar przemaluje na cos bardziej oryginalnego, chciałbym jakis elemnt twarzy zrobic np pół głowy faraona jakiegos czy cos w tym stylu ten sztandar jest zrobiony na szybko.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

edit: nowe, większe zdjecia :wink: pierwszy raz w zyciu tak szybko pomalowałem regiment :D

PS

do konkursu zdjęcie nr 2.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2008, o 19:45 przez PoNuRy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

Faaajni są... ale mało widać... schludnie i fajne kolory, ale więcej nie moge nic powiedzieć...
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

Awatar użytkownika
Kol0
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kol0 »

Rzeczywiście mało widać...Podobają mi się, kolory fajnie kontrastują. Jak dla mnie to sztandar jest ok, ale rozumiem chcesz coś oryginalnego ;) Nie rozumiem do końca koncepcji tych szmat na głowie, to miało być coś jak kaptury ? Wygląda jakby im wiatr je trzymał na głowie :P
Naprawdę dobra robota :)

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Sztandar jest świetny! :D Nie zmieniaj go :)
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Paczek

Post autor: Paczek »

Bardzo fajne szkiele ,mam podobna koncepcje ale z moimi łucznikami . Na glowie beda miec cos innego (tez kaptury ale inne). Sztandar z bardzo ladnym fh , ja bym go nie zmienial ale jak potrafisz zrobic cos jeszcze lepszego to jestem ciekawy jaki bedzie efekt.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

fajny pomysł z robiebiem ze szkielich egipcjan przez ciuchy choć nie jestem pewien czy to na głowie tak wyglądało w rzeczywistości..;) ale wyglądają bardziej kolorowo niż tradycyjne khemryjskie szkiele. sztandar mógłby być bardziej egipski i ostrza włóczni.
kolorystyka prosta ale skuteczna;) malowanie słabsze.

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

noo teraz moge ocenić... super fh na sztandarze... fajny niebieski, taki ja lubie, tylko strasznie nie podobają mi sie czarne drzewce... zrobiłeś je pewnie dla kontrastu ale brązowe były by lepsze...
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

aa taki detal jeszcze co do podstawek- zauważyłem że 2 szczeliny widać... przed przyklejeniem piasku wklej tam zapałkę, na grubośc jest idealna;)

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

jak na ekipę co wstała z grobu są za czyści...sztandar powinien mieć kilka dziur być brudny i poszarpany...a wygląda jakby go Vanishem szorowali... :lol2: koncepcia szmatek na głowie bardzo fajna, wreszcie szkielety z charakterem a nie kupka kosci...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

taki detal... jedna wlocznia jest niepomalowana... 2 szereg 2 od lewej :P
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Dobre kolory dobrałeś. Fajnie się prezentują. Nie znam się na tyle dobrze, żeby powiedzieć coś więcej :? . Podobają mi się.

pozdro

Awatar użytkownika
PoNuRy
Mudżahedin

@bigpasiak ; Ty to masz oko:P myslałem ze nikt nie zauwazy :D

@vocal: co do podstawek to racja dokładnie to 3 modele maja te szczelinki, wytłmuaczenie moje to takie ze te figurki były uzywane i malowałem je od nowa, ale podstawek nie modelowałem tylko przemalowywałem, ale te feralne podstawki beda w srodku oddziału, a wprzyszłosci jak bede lepił szaty reszcie to wypełnie szczelinki teraz sie spieszyłem by dokonczyc chłopaków:D

@Urban: szkielety VC owszem powinne byc brudne itp ale wg mnie szkielety TK nie powinny byc brudasami co jak co ciała byłych wojowników pogrzebanych w piaskach pustyni, nie powodują zadnej korozji, rozkłady chemicznego itp, dlatego kosci powinny byc wybielone w pewnych momentach przez działanie suchego pustynnego piasku, który w pewien sposób"wypolerował " kosci.

@Nostro": tez mi sie za bardzo czarne drzewce nie widzą ale nie moge zrobic ich brązowych bo wtedy wszystko sie zleje ze sobą. ale w sumie predzej widze czarne drzewce w tej armi niz innych, powód krótki : drzewce wypalone pustynnym słoncem :P :wink:

Co do FH na sztandarze, niedługo sie zabiore za druga opcje sztandaru
wtedy sie okaze który bedzie lepszy:P

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

wiem wiem rozumiem że muszą być czarne... co do ubrudzenia ich.. myśle że są idealni, pustynia aż tak nie brudzi... a te podstawki wez zapałką zapchaj i po bólu...
Obrazek

Awatar użytkownika
PoNuRy
Mudżahedin

bede musiał pozapychac :wink: denerwuje mnie tylko to ze w khemrii są dosc ubogie podstawki, bo co mozna zrobic oprócz piasku pustynnego?!?! jakies obeliski czy cos?

Zorion
Warzywo

Post autor: Zorion »

Czy sam piasek... możesz np. jakieś skały dać (taka płaska po której szkielecik przechodzi. Lub popularny (tak mi sie wydaje) motyw z wychodzącymi szkieletami z piasku. Figurki ładne ogólnie

Awatar użytkownika
LoGo

Post autor: LoGo »

Palemkę z oazą na 5 podstawek pierdzielnij i będzie wporzo. :D
Bardzo fajne TK!!
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

na drzewce wloczni proponuje bialy kolor... wydaje sie byc nieraz stosowany w TK i wgm mnie zdaje egzamin...
co do podstawek. wciaz mozesz naprawic dziury... po prostu zalej troche wikolem i piaseczek na mory :) poza tym pustynia to nie tylko piasek, lecz mnostwo roznej flory i fauny... np skarabeusze skorpiony weze i rozego rodzaju trawy i czasem nawet kaktusy... pomysl nad tym troche... z terenow to przewrocone obeliski, niewielkie wydmy czy nawet ruchome piaski... pomyslow na pustynie co nie miara.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

najbardziej podobają mi sie te szmaty, świetne!
Obrazek

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Się i ja wypowiem skoro to "moja" armia :]

Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. Całkiem fajnie wyglądający niebieski - tak book'owo ale całkiem git. Na minus - podstawki :P (te braki są straszne), drzewce zrobiłbym brązowe, nie czarne i dałbym parę washy na metaliki (szczególnie na te złote hełmy). I już. Ale ogólnie bardzo gites :)

Ja żeby skończyć swój regon 25 łuczników potrzebuję jeszcze 10... :(

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Nom, bardzo ładnie pomalowane. Tylko dorób reszcie te kapturki i gacie.

ODPOWIEDZ