Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Kosa pisze:sztandar i czempion po 6pkt a muzyk za 3? :shock:
Właśnie tak jak napisałeś :)

trochę z jednej jednostki .. trochę z drugiej ... i uzbiera sie na kolejny oddział :P

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

no w sumie. . .

Czyli właściwie BG nie będą ciąć żadnej piechoty HE :P Prócz warriorów. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

zapomniałeś o Archerach, LSG i Shadow Warriorach :roll:

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Egzeki bez zmian??

a słyszałem że podobno ich KB ma działać na wszysko bezwzględu na rozmiar ani rzucać jakichkolwiek rzutów ochronnych jak ward czy regeneracja. Ale to tylko plotka :)))

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

na kb i tak sie rzuca regenki...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Kellaris
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kellaris »

Some more stuff (didnt bother to look through the entire thread so sorry if its a repost):

Shades: getting BS 5, and access to additional Hand Weapons and Great Weapons

Black Guard move to special

Assassin is unit upgrade and gets cheaper (around the cost of the current Noble). The combination of skills and magic items now make them really nasty.

New Hag Hero choice that can take the Cauldron of Blood as an upgrade (like the Casket of Souls or the Anvil of Doom)

Beastmaster becomes upgrade for Hydra and moves away from Hero choices (not 100% sure on this one...)

Magic Banners are much improved, one of them giving ASF to the unit.

Harpies are core but do not count for minimum core, otherwise stay the same

Executioners stay the same

Hydra gets regeneration and various upgrade possibilities

All Dark elves get an increase in WS, so the basic warrior is WS5 and elite infantry is WS6 (not sure about this one either)

Apparently they want to make Dark Elves the most aggresive and professional elven soldiers, their constant warring making them better overall fighters on the invidual basis than other elves

I have seen the minis and they are all very nice, specially the Knights and Corsairs, costing only 27 dollars for 5 knights/10 corsairs!:D
http://warseer.com/forums/showpost.php? ... count=2035

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

a co do tego, że WL i DP będą szybko schodzić to miałem na myśli, że będą szybko schodzić co wcale nie wyklucza tego, że i tak będą schodzić najwolniej z całej armii HE :p

Ok, a teraz takie pytanie

Może zna ktoś jakieś ciekawe i świeże plotki ? I pod żadnym pozorem NIE CHODZI MI O FAKTY. W żadnym wypadku :P NIE CHCE MIEĆ DO CZYNIENIA Z ŻADNYMI FAKTAMI, chodzi mi tylko o PLOTKI, które nie mają żadnego związku z rzeczywistością :D Rozumiecie ? Więc zna ktoś tego rodzaju plotki ? :D

ooo, dziękować, dziękować :D

Sztandar ASF :D No proszę, proszę. Od razu się człowiekowi humor poprawia. Szkoda tylko, ze nadal nic nie ma o WE, których mam całą 20. I szkoda, że kolejny special którego mam całą 20 czyli execy pozostaje bez zmian. . . a wiedziałem, że mam kupić Black Guardów, no ale to było rok temu. . . .
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, o 12:12 przez Ritchie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

ta plota z wsem brzmi troche nieprawdopodobnie... z kolei upgrade'y dla hydry bylyby fajne :) i shadzi z bs 5 beda slodcy :)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

No i fajnie, że przypuszczenia o harpiach w corach się potwierdzają w plotach. Nie będą zajmować cennego slotu :D Rycerze, shadzi, BG i WE w specach w rarach 2x RBT i jakiś monster w corach harpie i dr ew jacyś warriorzy i od razu armia będzie się prezentowała 2x lepiej :D

To w wsem faktycznie nieprawdopodobnie brzmi, zwłaszcza w świetle powtarzających się głosów o WE z ws4. Chociaż nie byłoby to takie głupie. W końcu dla druchii walka to sposób na życie i prawdziwa pasja. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

DE spearman - WS 5
DE Ex - WS 6
DE Noble - WS 7
DE Highborn - WS 8

... i wszędzie T3 ;) nic tylko load your guns boys! ;)
szczerze wątpie chociaż z drugiej strony GW mnie już chyba niczym nie zdziwi...

no i wygląda na to, że ASF będa mogły DE brac ze sztandaru więc powyższe biadolenia na temat pojedynków z HE traca na wartości... bo teraz szarża BG czy Katów z ASF WS6 i hatem sprawia, że jasne elfiki znikają w mgnieniu oka.

i jeżeli dobrze rozumiem DE beda miały bohaterów nie wykorzystujących slotów (As jako upgrade warriorów, Beastmaster przy hydrancie...) fajnie macie...

Ciekaw jestem tej nowej hydry bardzo, może się wreszcie zacznie częściej pojawiać bo tak to prawie zawsze 4xRBT :/
Obrazek

Kellaris
Pseudoklimaciarz

Jerzyn pisze:ta plota z wsem brzmi troche nieprawdopodobnie
Bo ja wiem... Popatrz na Shadow Warriorów. Po co skautom z 1 atakiem z S3 WS5 i hate all? Coś w tym może być....

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

bo to fluffowe pierdzenie, warrior z ws5 i kosztem 6pkt/model wydaje mi sie troche overkillem :P

Kellaris
Pseudoklimaciarz

Bądźmy realistyczni, co temu warriorowi da WS 5?
Niektórych przeciwników będzie trafiał na 3+ zamiast 4+. Jakby 1-2 trafienia warriorem więcej mogły coś zmienić...

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

dla mnie miałoby to swój klimat, aczkolwiek ten 1pkt ws więcej nie robi wielkiej różnicy z hatem. . . a na pewno wartości punktowej to nie podniesie bo gw zrezygnowało już chyba z jakiś wzorków na obliczanie kosztów punktowych jednostek wg ich statsów :P

A tak swoją drogą to zawsze to 5ws przyda się na walkę z zombiakami :D po tym jak wygięli wampiry każdy taki mały bonus się przyda ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

No to kilka słów komentarza do informacji z warseera.

Mało prawdopodobne, by assasin mógł łączyć gifty z magic items.
Beastmastera chyba w ogle nie będzie.
Nie wydaje mi się, żeby hydra miała mieć jakieś upgrade'y - takie rzeczy to tylko w white dwarfach.
Pomysł z podniesieniem WS wszystkim elfom jest mało prawdopodobny.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

no, ale sztandar asf jest już prawdopodobny, hę ?

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

DA zdementowal plotki o roznych rodzajach Hydr.

WS na warriorach - bez jaj....

baner z ASF- czemu nie, jeden na armie i tak.

Szejdzi z BS5, ok. @xhw ok, @raki, kto wie, w koncu sa mengile a Szaman pobakiwal o kupowaniu mengili..

Assassin- to juz bylo mowione .. pojawilo sie w kilku zrodlach, czyli chyba ok.

Zanik BM- czemu nie, nikt na nim nie gral i tak.

Harpie w core- imo czadzik, jak furie, w sklepie sa w dziale core, wiec czemu nie...

Lepsze magiczne przedmioty - to raczej oczywiste, gorszych byc nie moze i nie da sie zrobic slabszych.

DE bardziej agreswyne.. hate mowi sam za siebie.

laczenie giftow i mgic itemow - a kto to wie, moze wspolna pula, moze tylko gifty? Ciezko cokolwiek powiedziec.

Generalnie podobja mi sie te ostatnie plotki.

Acha odnosnie KB na mantysi- DA potwierdzil ze bedzie, ale ma byc jakis drawback. Czyli jak zawsze nie ma nic za darmo.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ja tam się cieszę z dwóch rzeczy widma BS 5 i sztandar ASF (jeśli to okaże się prawda to świetnie :D ). Co do podniesienia wszystkim DE Ws to jestem sceptyczny, z resztą po co z hatem poradzą sobie świetnie. Lepiej by zrobili dając BG S4 (oprócz dodatkowego ataku) a Wiedzimą ASF i było by ok :wink: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

odnośnie Korsarzy i tarcz
Dark Alliance na Druchii.net pisze:AFAIK that is an error. In the last playtest list the shields were removed as an option.

But...GW have been known to reverse very quickly at the last minute. Personally I am definitely not a believer in shields for Corsairs.

But...I won't say no if they offer!

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Zanik BM- czemu nie, nikt na nim nie gral i tak.
Ja nim grywam

Zablokowany