Moderator: #helion#
Ciekawa koncepcja... mało zajmują, są bardziej manewrowi, szereg i tak kasują, mają te 4+ save w walce i niewielki kontakt z wrogiem. stabilne kasowanie szeregówMyth pisze:Pytanie tylko co gracz chce osiągnąc. Detki po 9 chłopa 3x3 dają mi większe szanse, że dostanę bonus za szarżę od boku (mało co jest w stanie ich wymordowac na tyle od razu w pierwszej fazie walki żeby zanegowac ten bonus). Dochodzi do tego fakt, że taka detka zajmuje prawie dwa razy mniej miejsca (chodzi mi o szerokośc frontu, żeby uzyskac szereg, musieliby stac w formacji 5x2).
No cóż, widzę, że wytrwale trzymasz się przy klimaciarstwieMurmandamus pisze:Nie powierzę dowodzenia armią księdzu a tym bardziej jakiemuś czarodziejowi od zakurzonych ksiąg itp. Od generałowania są zawodowi oficerowie
wyjątek to Lordowie tam mogę powierzyć na większych bitwach arcymagowi,arcylektorowi czy grandmasterowi oprócz zwykłego generała dowodzenie armią.
Wizard Staff. Cóż z tego że większy misscast. Wcale nie większy niżczarowałby czarodziej lord na 4 kościach.Może i misscastowa szansa nieco większa ale też większa na IRResa.
Po-SaH- pisze:Nie kumam tylko detek po 9 szermierzy. 10 to zawsze ewentualny szereg, moim zdaniem ważna sprawa.
Ogólnie fajnie.
Osobiście bym wywalił proroka z biczowników, może gdzieś jeszcze jakieś punkty złapał i wtedy detki dopakował.
W Polsce nie, chyba, że organizator specjalnie ją dopóści - a nie spodziewałbym się..._SkaVen_ pisze: Czy na turniejach można grać armią Urlyka ?? Listą tej armii ??
Nie rozumiem, ale co w tym dziwnego, że detka może być wystawiona 3*3 ? Najwyraźniej czegoś nie zrozumiałemGrand Admiral Thrawn pisze:Twórca naszej wspaniałej książki do 7 edycji niejaki Graham McHammer nie miał bladego pojęcia, że można tak (3x3) wystawić detachment. Na pytanie o to w rozmowie z nim na warhammer-empire nabrał wody w usta. Hehehe...jak dobrze, że już go nie ma. Szkoda tylko, że odchodząc tak nas załatwił.