o zasadach VC - czyli nowa edycja i zmiany z tym związane
Moderator: misha
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Morgon82 pisze:Wskrzesza d6 batów. Jesli ma Summona to wskrzesza takze ponad stan.
D6 woundów!!!
Morgon82 użył skrótu myślowego, i ja go zrozumiałem prawidłowo ;]Barbarossa pisze:Morgon82 pisze:Wskrzesza d6 batów. Jesli ma Summona to wskrzesza takze ponad stan.
D6 woundów!!!
Ale dzięki za uściślenie bo potem by ktoś dosłownie przeczytał i jaja by wyszły na stole ;]
Hehe, no tak, poszedlem za bardzo na skroty.
Przy okazji, dzieki za cenne rady Zbyszku na MB, od tamtej bitwy moja gwardia biega juz ze sztandarem plonacych atakow, pierwsza ofiara zostal Tomb King, ktory nagle w challengu z wampirzym lordem zaczal dostawac podwojne rany To sie zdziwil
Przy okazji, dzieki za cenne rady Zbyszku na MB, od tamtej bitwy moja gwardia biega juz ze sztandarem plonacych atakow, pierwsza ofiara zostal Tomb King, ktory nagle w challengu z wampirzym lordem zaczal dostawac podwojne rany To sie zdziwil
- Corvus Albus
- Kretozord
Mam takie pytanie dzisiaj z kolegą staraliśmy się dojść czy wampir który jest w walce może rzucić czar co przyzywa duchy za każdego Wounda który wejdzie. ?
-
- Mudżahedin
Nie widze przeciw wskazan zeby nie mogl
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
- Corvus Albus
- Kretozord
To co to magowie w walce wręcz nie mogą tylko magicznych pocisków rzucać, a wszystko inne tak?
si,Corvus Albus pisze:To co to magowie w walce wręcz nie mogą tylko magicznych pocisków rzucać, a wszystko inne tak?
przeczytaj dokładnie RB i zasady rzucania czarów
- Corvus Albus
- Kretozord
Czyli ja też sobie mogę rzucić nawet Black Horror jeżeli mój mag chociaż kantem będzie widzieć oddział obok który nie walczy?
-
- Mudżahedin
Corvus co do Wind of Undeath jest to czar ktory rzucasz na cale pole bitwy
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
Jak mag jest w walce albo chociaz jego oddzial to nie ma wogole LoS. A do walki mozesz rzucac tylko czary ktore maja to wyraznie napisane i globale (bo nie maja celu).Corvus Albus pisze:Czyli ja też sobie mogę rzucić nawet Black Horror jeżeli mój mag chociaż kantem będzie widzieć oddział obok który nie walczy?
Mam pytanie odnośnie tego sztandaru:
Cursed pennant of mousillon
No właśnie jak to z tym jest?
I jeszcze jedno; czy te hity są magiczne? Wnioskuje że tak, bo to magic banner przecież, ale wole sie upewnić
Cursed pennant of mousillon
I teraz czy przeciwnik może wyrzucić ten banner kiedy chce?, czy tylko w swojej turze?, czy może po tych d6 s4 musi juz zadecydowac czy zostawic czy wyrzucic?Unit claiming banner after killing your unit takes d6 s4 hits. If they hold onto this banner they take d6 s3 every turn. The banner may be dropped (losing victory points) to avoid the second effect.
No właśnie jak to z tym jest?
I jeszcze jedno; czy te hity są magiczne? Wnioskuje że tak, bo to magic banner przecież, ale wole sie upewnić
Te pierwsze d6 s4 dostają niezależnie czy biorą czy nie. Doczytaj se ;]
z tego wynika, że pierwszy efekt zawsze jest
Kod: Zaznacz cały
The banner may be dropped (losing victory points) [b]to avoid the second effect[/b].
Czyli automatycznie go podnosi.
Dobra masz racje
Korekta:
Czyli tak i tak automatycznie go podnosi.
Korekta:
Czyli tak i tak automatycznie go podnosi.