Coś dla początkujących
Moderator: Gremlin
-
- Pseudoklimaciarz
Jak na razie dysponuję kwota 400 zł na to, więc nie zadziałają mi wildy w rl. No cóż będę proxował na Dragon Princach kumpla, czy tam innej kawalerii. Zresztą popróbuję i wyczuję co mi najlepiej leży.
-
- Pseudoklimaciarz
Jednak się oprę na 2x driady po 8 wc 6 wd noble 2 x 10 gg 6 wildów i spellsinger na zmianę z wayami (przeciw kumplowi z krasnalami nieużywającego magii a mającego 4 DD)
Przyjdzie taki dzien ze zmienisz zdanie
Orki, oreczki, orczyce i orczątka Dla koazdego cos milego
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
Hehe, z GR jest ta różnica, że mogą dać flee w bardzo ważnym momencie... Jeszcze ich docenisz Dzidzia... Poza tym WR zajmują slot special.Robak pisze:Przyjdzie taki dzien ze zmienisz zdanie
@Max: ja mam 10tkę, a 5tka z muz jest po prostu świetna... =)
GR to na większe punkty bardzo fajny oddział taktyczny. Sam dopiero uczę się nimi grać, ale trzeba przyznać, że chłopaki mają potencjał. Przede wszystkim mogą się oni wystawić na szarżę i zwiać, czasem coś ustrzelić, zdjąć np. maszynki. Naprawdę mają wiele niedocenianych zastosowań.
Myslalem nad wyborem armii (jestem nowy) i doszedlem do wniosku, ze WE to armia, ktora mi pasuje (b.dobre lucznictwo, fajna magia i calkiem znosne jednostki close combat) Mam pytanie, od czego powinienem zaczac zbieranie? Tzn. wiem, ze moge kupic batalion itd itp. ale chcialbym sie dowiedziec jakie jednostki powinienem zakupic, jakie sa najpopularniejsze rozpiski i dlaczego oraz ew. linki do jakichs ciekawych galerii WE (te z GW niekoniecznie sa fajne...)
Chcialbym sie rowniez spytac o driady, a mianowicie - czy sa gdzies dostepne inne modele niz te proponowane przez GW albo czy jest ktos kto zajmuje sie konwersja i sprzedaza takowych?
Z gory dzieki za pomoc
Chcialbym sie rowniez spytac o driady, a mianowicie - czy sa gdzies dostepne inne modele niz te proponowane przez GW albo czy jest ktos kto zajmuje sie konwersja i sprzedaza takowych?
Z gory dzieki za pomoc
Co do jednostek i zakupów nie będe się wypowiedał, bo tej armii nie zbieram Ale pare linków podam:
Bardzo dużo modeli pomalowanych na róznych poziomach
Fajne modele za przystępną cene
Ładne modele z konfrontacji
Madele AOW
REAPER
Bardzo dużo modeli pomalowanych na róznych poziomach
Fajne modele za przystępną cene
Ładne modele z konfrontacji
Madele AOW
REAPER
a po co Ci te modele ? pytam bo na turniejach sobie nimi nie pograsz i jeśli to jest Twój początek przygody z WFB to lepiej zainwestować w modele którymi będziesz grał. Bycie fanatykiem który wydaje stertę kasy na figurki które będzie trzymał na półce proponuje odłożyć na potem .
standardowe rospiski WE zawieraja: driady, łuczników, wild riders, treeman (albo 2), tancerki.
standardowe rospiski WE zawieraja: driady, łuczników, wild riders, treeman (albo 2), tancerki.
ALe to jest baza powiedzmy na 1500 pkt. czy to wszystko razem z wyekwipowaniem kosztuje tyle? Chodzi mi o to, czy do tego co podales dodajemy jeszcze cos czy jest to calosc, ktora z reguly sie gra?
Co do tych modeli - wiesz, ja siebie na turniejach nie widze (a pytam sie, bo figurki sa ladne i mysle, ze moznaby je jakos wykorzystac - np. do gry ze znajomymi)
BTW: Figurki skonwertowane/staroedycyjne sa dopuszczane na roznych wiekszych/mniejszych imprezach?
Co do tych modeli - wiesz, ja siebie na turniejach nie widze (a pytam sie, bo figurki sa ladne i mysle, ze moznaby je jakos wykorzystac - np. do gry ze znajomymi)
BTW: Figurki skonwertowane/staroedycyjne sa dopuszczane na roznych wiekszych/mniejszych imprezach?
to smutne, że dla niektórych "przygoda z WHFB" to tylko turnieje...Bartys pisze:a po co Ci te modele ? pytam bo na turniejach sobie nimi nie pograsz i jeśli to jest Twój początek przygody z WFB to lepiej zainwestować w modele którymi będziesz grał.
na tym polega mimo wszystko duch WH - kolekcjonerstwo i modelarstwo połączone z graniem. wszystkiego po trochu.Bycie fanatykiem który wydaje stertę kasy na figurki które będzie trzymał na półce proponuje odłożyć na potem .