niebardzo. jest toksyna...Działa na każdą broń. A gwiazdki nie są magic weapon
Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>
Moderator: Yudokuno
?niebardzo. jest toksyna...
Że co niby?
Rending stars są thrown weapon, nie są magic weapon, co wyraźnie napisano. Toksynami pokrywa się wszystkie niemagiczne bronie. Nie wydaje mi się, by pokrywanie manbanem rending stars było naciągane. Na pewno nie jest specjalnie przegięte, a dla assassina jest dużo lepszych zestawów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Paraszczak
- Falubaz
A to akurat byłoby świetnie. Jak się adresatowi zrobi przykro, to może wkońcu przestanie wypisywać pierdoły. Najlepszy nie jestem, na ostatnim Masterze byłem zgoła 5 lat temu, zasady mógłbym znać lepiej ale...niestety do matołów i warchołów mam pecha. Zdanie inaczej wyrażałem kilkakrotnie. Niestety - nie dotarło.Panie Paraszczak, to że jest pan najlepszy, regularnie zajmuje top3 na masterach, najlepiej zna zasady i wie kto matoł, a kto warchoł nie uprawnia jeszcze do obrażania użytkowników forum. Przecież swoje zdanie można wyrazić inaczej. A tak adresatowi tych ostrych słów może być przykro. . .
Co do Masterów. Dla mnie ktoś, kto zajmuje TOP3 na Masterach jest wykładnią zasad. Zna swoją armię i jestem skłonny mu uwierzyć. Taki gracz jest dla mnie autorytetem. A szanowny pan GarG siedzi w swoim zaścianku i przechwala się wszem i wobec jaki on to nie jest. Jakie to jego rozpiski nie są uniwersalne i jak on to wszystkich "jedzie". A jak zapraszam do stołu, to tylko słyszę, że przesadzam. Przykro mi bardzo, ale krew mnie zalewa, jak chłopu Scimi pisze "A", a pan GarG na to: "Staaaryy, bredzisz, bo ja wiem, że "B"! To samo z Jankielem i innymi osobami, które za wkład, wyniki i doświadczenie - szanuję.
W znakomitej części ignoruję pana GarGa. Dla zdrowia nas obojga i dla świętego spokoju. Ale nie pozostawię bez odzewu sytuacji, kiedy pan GarG ładuje mi się w dyskusję i mi ciśnie z Caps Locka, że mam do AB se zaglądnąć. Co więcej. Kompletnie chłop nie ma pojęcia o czym toczy się dyskusja, a arogancko wykrzyknikuje mi co mam robić. Sorry, ale bez mojej reakcji, to tak niewielu może. Żeby sobie na mnie poszczekać, to trzeba sobie zasłużyć.
Mój drogi. Arogancko, to mi pan Garg wciął się w rozmowę. A tak nawiasem mówiąc, to ja mam prawo buractwo piętnować.jarlaxle17 pisze: Zgadzam się to się nazywa arogancja Każdy ma prawo do wypowiedzi na forum choćby pisał ostatnie buractwa. Po coś one jest.
To już stare, wygrzebane opcją "szukaj" w kilka minut. Bardzo ładnie, pokojowo i dyplomatycznie powiedzane to samo, co ja myślę i mówię prosto z mostu.Kosa o GarGu w dziale rozpiski pisze: więc nie udawadnij innym teoretycznie jaki to Ty jesteś pro, tylko pograj na większych turniejach, wtedy ten mit, że wszystko masz, ulegnie zmianie.
Panu GarGowi niestety brakuje pokory, a to mnie drażni niemożebnie.
To w tym wszystkim jest najlepsze:>Paraszczak pisze: A tak nawiasem mówiąc, to ja mam prawo buractwo piętnować.
Ale wracając do tematu...
Czytając temat zauwazylem ze jedną z mocnych stron nowych DElfow będzie przede wszystkim roznorodnosc. Można złożyć mocną rozpe na bg i cokach, równie mocną na exekach i witchkach, stary dobry lord na smoku będzie juz lepszy z powodu przedmiotow i harpi w corach:>.
Jako gracz HE powiem ze jedynie wam pozazdrościć.
Pozdrawiam
- Paraszczak
- Falubaz
No cóż. Jeśli ktoś uzurpuje sobie prawo do pisania buractw, to ja sobie prawo do ich piętnowania też będę uzurpował.Aldean pisze:To w tym wszystkim jest najlepsze:>Paraszczak pisze: A tak nawiasem mówiąc, to ja mam prawo buractwo piętnować.
pozdrawiam: JP
Paraszczak: a ty co najlepszy z najlepszych jestes. Myslisz ze twoje pomysly i wypowiedzi sa swiete i nikt nie ma prawa podwazac tego co piszesz?? Ocknij sie chlopie bo kazdy moze Ci sie wpieprzyc w watek vbo to ejst forum a nie twoja osobista pogawedka z mamusia.
Panie Paraszczak niech pan ich ignoruje.
Btw. Reverse ward sejw jest naprawde "z tych wygietych pprzedmiotow". Jedynym sposobem jaki mi sie naswietlil co moglby zabic kolesia jest po prostu bron z no armor save(nigdy jej nie biorę bo wole warda ale cóż:<). Ale i tak...niepozostając mu ward na 4+ wtedy. Naprawdę te nowe przedmioty są z górnej półki.
Choc i tak uwazam ze zaden banner nie daje tej armi kopa...hate na wszystko...to jest to:>
Btw. Reverse ward sejw jest naprawde "z tych wygietych pprzedmiotow". Jedynym sposobem jaki mi sie naswietlil co moglby zabic kolesia jest po prostu bron z no armor save(nigdy jej nie biorę bo wole warda ale cóż:<). Ale i tak...niepozostając mu ward na 4+ wtedy. Naprawdę te nowe przedmioty są z górnej półki.
Choc i tak uwazam ze zaden banner nie daje tej armi kopa...hate na wszystko...to jest to:>
- Paraszczak
- Falubaz
Invert Ward faktycznie jest wygięty, ale nie pozostaje bez wad.
Nie działa na krzyk Banshee, czary typu Steal Soul czy reboundy z Gem of Blood lub Black Amu czy inne autowoundy bez zdefiniowanej siły ataku.
Nie działa na krzyk Banshee, czary typu Steal Soul czy reboundy z Gem of Blood lub Black Amu czy inne autowoundy bez zdefiniowanej siły ataku.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a Black Amulet pozostanie odstraszającym czynnikiem, w różnego rodzaju pojedynkach wrogowie będą bić w bezpiecznieijszy cel jakim jest np smok. W przypadku lorda na piechotę czy coldzie czy steedzie nie będą mieli wyjścia.
Bamuletowy będzie chyba bezpieczniejszy, choc bardziej zabójczy i trudniejszy do zabicia invertowiec.
Bamuletowy będzie chyba bezpieczniejszy, choc bardziej zabójczy i trudniejszy do zabicia invertowiec.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
PRzecierz mówię że nie idzie o niezabijalność bo każdy chaos lord czy inny wampir będzie atakował smoka nawet jak nie będziemy mieć sv na 1+.(przynajmniej każdy rozsądny chaos lord czy wampir nie mający skłonności samobójczych przy naszym jawnym poliszhammerze.).
Lordowi na Cold onie nawet nie warto dawac tej zbroi bo sam z siebie ma hm 2+sv
Prawdopodobnie najlepiej wtedy dac tak czy inaczej crimson death albo caledor's bane.
Lordowi na Cold onie nawet nie warto dawac tej zbroi bo sam z siebie ma hm 2+sv
Prawdopodobnie najlepiej wtedy dac tak czy inaczej crimson death albo caledor's bane.
-
- Mudżahedin
Teraz to juz trzeba czekac na nastepny kodeks po DE wtedy ceny spadnaJankiel pisze: Trzeba mieć refleks - HE skompletowałem na 2 miechy przed premierą, DE też uzupełniłem do końca maja, by nie miec później problemów z zaporowymi cenami na allegro
Swoja droga to chyba sie skusze na DE obiecalem sobie , ze pogram w WFB jak wyjda nowe elfy , ale WE byly nudne i na jedno kopyto, HE nie dawalo sie nic zlozyc co by mnie sadysfakcjonowalo, a DE dostaly wszystko co chcialem od wymazonej battlowej armii:
- smoka , 4W sredniego latacza, taniego latacza dla herosow
- silna magie bez topienia w niej miliona punktow
- duzy wybor lekkich oddzialow
- silne i tanie strzelanie
- zdolnosc do mocnego przywalenia w hth
No i zniknely barriery finansowe w postaci koniecznosci kupowania gamezonowskich COK, czy 15-20 dark riderow.
W weekend odbędzie się kilka bitew, które między innymi będą miały an celu przetestowanie nowych DE. Złożyłem na 1500 punktów rozpiske. W razie czego, gdyby były jakieś błędy proszę mnie poprawić.
DE 1500:
HEROES:
Sorceress 1lvl - 100 (razem 150)
- Dispell Scroll (25)
- Dispell Scroll (25)
Death Hag - 90 (razem 200)
- Battle Banner (25)
- Sztandar dający ASF (35)
- Manabane (25)
- Rune of Khaine (25)
CORE:
5 Harpii - 11 sztuka (razem 55)
5 Dark Riders - 17 sztuka, z kuszami 22 (razem 110)
- Kusze (+5 punktów)
- Spear and light armour (wbudowane)
- Kusze (+5 punktów)
10 Kuszników - 10 sztuka (razem 110)
- Light armour (wbudowane)
- Tarcze (+1 punkt)
SPECIAL:
5 Shades - 16 sztuka (razem 108)
- Dwuraki (+2 punkty)
13 Executioners - 12 sztuka (razem 211)
- FCG (Chempion +12, Chorąży +12, Muzyk +6)
- Magiczny Sztandar dający AP (25)
14 Black Guards - 13 sztuka (razem 210)
- FCG (Chempion +14, Chorąży +14)
RARE:
Repeater Bolt Thrower - 100
Death hag oczywiście idzie do Exekutorów robiąc z nich "prawdziwych rzeźników" i daje przerzutki stubborna BG. Sporo strzelania oraz manewrójących jednostek. Chciałem jeszcze czarodziejce dać 2 lvl scrolla i jakiś przedmiot do czarowania ale punktów nie starczyło. Punkt ciężkości rozpiski skupia się na 2 elitarnych piechotach które bardzo ciężko złamać. Natomiast exekutorzy są wstanie wyciąć większość, a nawet cała ciężką kawe która na nich zaszarżuje (tutaj bardzo pomaga AP dla Hag i jej trucizna oraz duża liczba ataków oraz oczywiście ASF).
Denerwóją mnie troszeczkę minimaxy, które mi wyszły . Piątki harpii zamieniłbym na szóstki. Kuszników zrobiłbym 12-14 z FCG, Shadsów wolałbym 8 a nawet 10. DR z kuszami widziałbym lepiej po 6 w oddziale. Tylko znalezienie na to punktów by mnie zabiło .
Zastanawiam się jeszcze nad tymi specjalnymi chempionami dla BG i Exeków. Ponoć BG daje unbreakable a exekom strach (zwąłszcza egzekom się może przydać). O ile się nie myle obaj kusztują po 75 punktów, ale nie znam niestety ich statów oraz ew. innych właściwości.
Zastanawiam się też nad przeznaczeniem dla zwykłego chempiona exeków oraz BG jakiś przedmiotów magicznych do 25 punktów (o ile napewno mogą je nosić).
Prosze o opinie i ew. poprawki.
DE 1500:
HEROES:
Sorceress 1lvl - 100 (razem 150)
- Dispell Scroll (25)
- Dispell Scroll (25)
Death Hag - 90 (razem 200)
- Battle Banner (25)
- Sztandar dający ASF (35)
- Manabane (25)
- Rune of Khaine (25)
CORE:
- Kusze (+5 punktów)
- Kusze (+5 punktów)
10 Kuszników - 10 sztuka (razem 110)
- Light armour (wbudowane)
- Tarcze (+1 punkt)
SPECIAL:
5 Shades - 16 sztuka (razem 108)
- Dwuraki (+2 punkty)
13 Executioners - 12 sztuka (razem 211)
- FCG (Chempion +12, Chorąży +12, Muzyk +6)
- Magiczny Sztandar dający AP (25)
14 Black Guards - 13 sztuka (razem 210)
- FCG (Chempion +14, Chorąży +14)
RARE:
Death hag oczywiście idzie do Exekutorów robiąc z nich "prawdziwych rzeźników" i daje przerzutki stubborna BG. Sporo strzelania oraz manewrójących jednostek. Chciałem jeszcze czarodziejce dać 2 lvl scrolla i jakiś przedmiot do czarowania ale punktów nie starczyło. Punkt ciężkości rozpiski skupia się na 2 elitarnych piechotach które bardzo ciężko złamać. Natomiast exekutorzy są wstanie wyciąć większość, a nawet cała ciężką kawe która na nich zaszarżuje (tutaj bardzo pomaga AP dla Hag i jej trucizna oraz duża liczba ataków oraz oczywiście ASF).
Denerwóją mnie troszeczkę minimaxy, które mi wyszły . Piątki harpii zamieniłbym na szóstki. Kuszników zrobiłbym 12-14 z FCG, Shadsów wolałbym 8 a nawet 10. DR z kuszami widziałbym lepiej po 6 w oddziale. Tylko znalezienie na to punktów by mnie zabiło .
Zastanawiam się jeszcze nad tymi specjalnymi chempionami dla BG i Exeków. Ponoć BG daje unbreakable a exekom strach (zwąłszcza egzekom się może przydać). O ile się nie myle obaj kusztują po 75 punktów, ale nie znam niestety ich statów oraz ew. innych właściwości.
Zastanawiam się też nad przeznaczeniem dla zwykłego chempiona exeków oraz BG jakiś przedmiotów magicznych do 25 punktów (o ile napewno mogą je nosić).
Prosze o opinie i ew. poprawki.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, o 21:51 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paraszczak
- Falubaz
Sztandar AP - 25pts
Harpies 11 pts sztuka
FCG dla BG 14,14 i 7 razem 35pts
Sorc 100
Reszta sie raczej powinna sie zgadzac.
Harpies 11 pts sztuka
FCG dla BG 14,14 i 7 razem 35pts
Sorc 100
Reszta sie raczej powinna sie zgadzac.
Zrobiłem już edit zgodny z poprawkami Paraszczaka. Wyrzuć musiałem 1 shadsa i tarcze z kuszników nad czym wielce ubolewam
Aldean pewnie Ci chodzi o chempionke do Wiedzm, to własnie ponoć jest poprostu Hag, która może mieć gifty do 25 punktów. Duza Hag ma do 50, a assasin do 75.
Bez 2xDR się nie ruszam . Już wolałbym skasować shadsów i dopakować klocki albo kuszników. W klockach wolalbym uniknac topienia masy punktow - swoje i tak kosztuja a i tak mniej niż u HE.
Chempion egzeków i BG mogą brać magiczne przedmioty/gifty?
A i co myślicie o tych specjalnych chempionach?
Aldean pewnie Ci chodzi o chempionke do Wiedzm, to własnie ponoć jest poprostu Hag, która może mieć gifty do 25 punktów. Duza Hag ma do 50, a assasin do 75.
Bez 2xDR się nie ruszam . Już wolałbym skasować shadsów i dopakować klocki albo kuszników. W klockach wolalbym uniknac topienia masy punktow - swoje i tak kosztuja a i tak mniej niż u HE.
Chempion egzeków i BG mogą brać magiczne przedmioty/gifty?
A i co myślicie o tych specjalnych chempionach?