Za co lubicie chaos?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Za co lubicie chaos?

Post autor: Whydak »

Uznałem że będzie ciekawie porozmawiać o tym co w chaosie lubimy a nie wrzucać na army lista.
p.s.
sprawdzałem czy nie było już takiego czegoś ale pewny nie jestem

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Ja lubię rycerzy bo fajnie wyglądają i często jest ubaw bo nikt jakoś nie chce z nimi walczyć.Helka i minotaury też są super.Fajna była magia Tzeenchta ale chwilowo jej nie ma :(

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Za super klimat !! Za Bestmenów - moim zdaniem najładniejsze armie-figórki w całym WFB (ładniejsze nawet od skavenów) . Za to że 3/4 mojej armii jest metalowa !! Za super klimatyczne rydwany bestii !! Za Konkret za konkret w walce Chaos idzie i sie nie patyczkuje tylko robi swoje !!

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

a lubię za klimat i za to ze jak masz green stuff to możesz każdą figurkę wziąć do swojej armii
ale coś czuje ze nowy chaos będzie jak każda inna armia , szkoda bo ten z 6 ed. bym naprawdę chaotyczny

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Wiewior-lbn pisze:(...)ten z 6 ed. bym naprawdę chaotyczny
Popytaj tych, co grali we wcześniejsze edycje. To dopiero była anarchia. :)
Losowane gifty (np. mogło być tak, że champion oddziału dostawał jakiś ogon skorpiona z plusem do A i S, ale mogło też się zdarzyć, że oddział zmieniał kolor sierści i to cały efekt...) albo też pojedynki między bohaterami wyznającymi róznych bogów. Dokładnie tego nie pamiętam, ale jak miałeś bohaterów różnych bogów to przed bitwa rzucałeś k6 i mógli chłopaki fiknąć do siebie. :) Kolega co tym grał, nigdy do końca nie wiedział z czym mu przyjdzie stanąć do bitwy. :P
Zbieram Chaos, bo grałem skavenami i chciałem czasem wystawiać armie zarazy: klan Pestilence + Chaos Nurgle'a. Zmieniły się zasady, zmienił się czas, ale mi już zostało i teraz mam kontyngent Chaosu. Taki nawet dość duży. :)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

heheh, grałem pod koniec V edycji na oficjalno-domowych zasadach jeszcze wówczas, ale z chaosem styczności wówczas nie miałem. Z tego co widzę była to wypas armia :D

Fajnie by było gdyby w nowej edycji takie klimaty wróciły :) Byłoby naprawdę zabawnie, a nazwa chaos nabrałaby nowego głębszego sensu ;)
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Zły_Blondyn
Wałkarz

Post autor: Zły_Blondyn »

Za wymiatających rycerzy i wojowników(dobra wiem, że wojowników nikt nie wystawia, ale przynajmniej w statach są wymiatający, mają super klimat i w ogóle to pure krieg!), za to, że walczą jak mężczyźni, chyba tylko jeszcze breta może się czymś takim pochwalić, za to, że Chaos to najwyższy stan Porządku, lub odwrotnie ;D. I w końcu za to, że dla mnie to wojownicy chaosu są pewnym symbolem buntu przeciwko narzuconemu porządkowi ;)

wilq
Pseudoklimaciarz

Post autor: wilq »

W chaosie najfajniejsze jest to że można zbudować armię praktycznie do wszystkiego, możliwości jest bardzo wiele, a spora ilość możliwych modyfikacji sprawia że przecwnik nie wie czego może się spodziewać. Jak mówisz że grasz krasnoludami, HE, czy WE to każdy z grubsza wie czego się spodziewać, natomiast chaos daje tk wiele fantastycznych możliwości że zawsze można zaskoczyć wroga. Oczywiście teraz w erracie nasze możliwości zostały ograniczone, ale wiele wskazuje na to że w listopadzie to się poprawi. Osobiście uwielbiam grać na samych magach + Helka. Przeciwnikom naprawdę szczęka opadała bo spodziewali się zestawu Knighci + smok. Poza tym co dosyć istotne nasze podstawowe jednostki mają statsy podobne lub nawet wyższe niż herosi w niektórych armiach. No i oczywiście klimat.:)
Wszelkie dobre uczynki muszą kiedyś zostać ukarane

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Nie widzisz bezsensu w tym co piszesz? Najpierw, że chaos ma X możliwości i nigdy nie wiadomo co przeciwnik wystawi (teoretycznie każda armia tak ma), a zaraz potem, że przeciwnikom szczęki opadły jak zobaczyli, że nie wystawiasz smoka i knightów. Akurat rozpiski 6o edycyjnego chaosu jeśli chodzi o zróżnicowanie to były na poziomie imperium, czy dwarfów. Różniły się szczegółami typu dragon ogry czy minotaury

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

W zasadzie tylko jedna rzecz..ale za to najważniejsza :) Nieograniczone możliwości konwersji, modelowania, pomysłów na figurki... Raz zacząłem składać Chaos i wpadłem, po pierwszych armiach (HE i O&G) ciągle klecę coś Chaosowego (skończony mieszany Nurgla, prawie skończone Demony Nurgla, zaczęty mortalowy Khorne'a na Daemon Prince -oby pozostał w nowym armybooku [-o< , zaczęci Lost and the Damned do wh40k ) ....żadna inna armia nie pozostawia takiego pola do popisu w tym względzie jak Chaos!

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

tak w chaosie mozesz wystawic armie na klockach lego a jak zrobisz to z pomyslem to niedosc ze bedzie to zgodne z fluffem to jeszcze pk za konwersje :). Teraz robie 2 extra rydwany do demonow wzasadzie wszystko co ma zwiazek z fantazy i kojarzy sie z latanie sie nada :) Mam teraz wybor albo model MIGa albo szklana sniezna kula z wenecji :) Niech kto sporoboje tego dokonac np z HE :)

ODPOWIEDZ