Jak startować?

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Prawda prawda ;-) Ale spoko, nic złego się nie stało :-)

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Myth pisze:Pelcu dzięki ;-) W sumie to nie przejmowałem się postami Kurki, trochę racji ma, ale Ty oczywiście też :-) Hmm, jak się uda to w tym tygodniu zamieszczę jakieś fotki ale ostrzegam, na razie całośc to sporo metalu i plastiku oraz sporadyczne malowanie poprzednich właścicieli. Częśc jest już poskładana, częśc jeszcze nie do końca, wiadomo. Co fajniejsze rzeczy wrzucę. Może byc tutaj? Bo w naszym podforum nei mamy chyba działu galeria.
Tak się składa, że mamy temat: Galeria Imperium :P

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=191141#191141

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Dzięki serdeczne Blaesus :-) za chwilę w tej galerii zjawią się obiecane zdjęcia.

No, już są ;]

Awatar użytkownika
JaSk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: JaSk »

Czy batalion jest grywalny? Czy może lepiej kupić coś za tą samą cenę, ale bardziej przydatne?

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

W sumie wszystko z tego się używa, natomiast nic nie jest tam w odpowiedniej liczbie poza oczywiście działem i Pistoliersami. Jak masz cierpliwość, to dużo lepiej na allegro kupisz figurki.

Awatar użytkownika
JaSk

Aha, a czy to co jest w batalionie (plus oczywiście jakiś bohater) starczy do zagrania BP na 500 punktów?

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Spokojnie. 5 rycerzy 115 pkt gołych, działo 100pkt, 10 strzelców 80pkt, 10 mieczników 60pkt. Pistoliersi to 90pkt goli. Bohatera spokojnie ponad 100 pkt wyciągniesz, ale nie wiem czy jest sens w BP tak pakować.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Legalnej armii na BP nie zrobisz bo w BP może być tylko jeden specjal, a tu masz dwa.

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Batalion to świetna sprawa dobra na początek. Nie masz tam bohatera ale przy odrobinie inwencji twórczej zamieniasz dwóch knightów jednego na kapłana a drugiego na kapitana bo i tak na pkt poniżej 2k gra się na 6 knightów. Do tego masz cannona i pistollersów lub outriderów zależnie co wolisz. State Troopsów jest trochę mało dokupić jednego boxa i możesz na nich spokojnie grać. Do tego masz jeszcze 10 kuszników/strzelców którzy są zazwyczaj w każdej bitwie wykorzystywani. Do armii na 1500 będzie Ci brakowało jeszcze jednego boxa state troopsów i kuszników/mieczników, magów, cannona i może jakieś działo z rare'a.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
JaSk

Co mieć lepiej, pistollersów czy outridersów?

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

JaSk pisze:Co mieć lepiej, pistollersów czy outridersów?
Odnośnie tego pytania jest 8 stronnicowy temat. 8)
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=6484

Ja wolę Pistolierów, bo bezczelnie spowalniają i przy okazji prowadzą ostrzał, ale gra nimi jest dużo trudniejsza od Outriders.

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

book dla początkującego imperialisty po polsku czy angielsku?

i co kupić na początku, myślałem nad batalionem i generałem.

Dobrze rozumie zasade detachment: mam oddział np. 20 swordsmenów, i jak deta biorę 9 halabardników, gdy rywal szarzuje na moich sword~~ to wtedy mogę w jego kolejce od boku wejść mu tymi hala~~? i do tego mogę wziąć oddział np. 6 handgunnersów to gdy rywal szarzuje na swordów to mogę w niego strzelać? i co to jest kontr szarża. I czy można szarzować na deta~~? i czy mogę ich odłączyc i wtedy nie będą deta~~? Do tego napisałem rozpę w imperialnych rozpach, prosze o komenty

Awatar użytkownika
JaSk

Zdecydovałem sie na batalion, mam nadzieję, że nie pożałuję. Jakiego bohatera vybrac do tego. Lubię pomagovać, ale dobrym combatem też nie vzgardzę.

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

W takim razie Warrior Priest :) coś tam czaruje, i coś tam walczy, a drugim niech będzie mag

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

JasK z jednego knighta z batalionu skonwertuj sobie Warrior Priesta i będziesz miał bardzo fajnego i uniwersalnego bohatera.

Awatar użytkownika
JaSk

Rozumiem, że to złoty środek valcząco-magiczny hero, tak?

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Tak.
Jego główne plusy, to:
A) daje kość do ochrony magicznej
B) Daje hate
c) Ma bardzo fajne modlitwy.

Łatwo go zrobić z batalionu.
Masz rycerza, przyklejasz mu głowę tego łysego, obcinasz nożykiem brodę i czub, dajesz w łapy młot dwuręczny i do tego doklejasz pergaminy ktore ci zostają z wyprasek piechoty... A gdy kupisz wypraskę flagellantów, to dokleisz mu księgę i masz Worrior Prista jak Malowanie ;-)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Mam pytanie co do milicji, mianowicie zawiera ona 20 modeli. Można złożyć je na 10 kuszników i 10 "wojowników" z 2ndweapon?
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Zakładając że Pistolet to druga broń to mi się bez problemu udało złożyć :)

ODPOWIEDZ