kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
- Mudżahedin
-
- Kretozord
Tak, wystarczyć nabić równo połowę.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- Mudżahedin
to w przypadku takich heraldow demonow rowniez sie to liczy, maja 2 woundy to wystarczy nabic 1 i jest juz polowa pkt? troche glupio :/
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
tak, wystarczy nabic 1 wound i jest połowa punktów.. i nie tylko dotycz to herladów, a wszystkich kolesi z dwoma woundamiDrakar Dociekliwy pisze:to w przypadku takich heraldow demonow rowniez sie to liczy, maja 2 woundy to wystarczy nabic 1 i jest juz polowa pkt? troche glupio :/
- Corvus Albus
- Kretozord
jak mam save na +0 bo akurat w AB mi taki wyszedł to i tak na 1 trafiają mnie? to 0 bedzie się liczyć tylko do naliczania przebicia?
-
- Kretozord
Jedynka na kości to zawsze porażka, save lepszy niż 2+ przydaje się kiedy ataki są z siłą >3.
Nieprawda.kurka_z_podworka pisze:Jedynka na kości to zawsze porażka
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Nie tylko. Jeszcze testy charakterystyk. Na 1 zawsze się zdaje.
jedynka na kosci w przypadku rzutu na ochrone to zawsze porazka, a w przypadku testu zlamania (najlepiej dwie jedynki-szalencza odwaga) lub testow charakterystyk to oznacza dla nas dobrze
heh tak sie zmyslilem jak to ladnie napisac ze mnie wyprzedzili
heh tak sie zmyslilem jak to ladnie napisac ze mnie wyprzedzili
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]
Mam pytanko o sojusz i wspólną tabelkę. Ogólnie to rozumiem, że jak jest sojusz i są dwie armie to muszą się one zmieścić obydwie w jednej tabelce czyli np. w dwóch armiach może być nie więcej niż 3 Speciale, tak? I teraz tu pojawia się problem, bo np. takie HE mają niestandardową tabelkę i jeśli np. We są w sojuszu i gramy na wspólną tabelkę to jak to wygląda?
-
- Kretozord
W zasadzie zależy to tylko od organizatora turnieju lub ludzi z którymi grasz, GW nie pokusiło się o jakieś konkretne skodyfikowanie zasad do gry w kilka osób.
-
- Kretozord
Tak, ale na potrzeby fear outunumer liczysz tylko US bohatera na gadzie.
czyli jeśli przegram walkę kusznicy mają większą siłę jednostki niż ja to zdaje test załamania normalnie a nie na dwóch jedynkach? I co z głupotom jak zimnemu nie wyjdzie to cały oddział idzie na wprost z połową ruchu czy tylko zimny a reszta normalnie