Orki-ogólnie
Moderator: Kołata
napisałem tutek, link: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=241121#241121
squig herd mało co powstrzyma a jak dojdzie do wroga armii i tam dostanie wklep i wybuchnie to nic tylko się uśmiechnąć... piękne na WE, armie na kawie i z małą liczbą modeli w jednostkach. ostatnio z WE mi się pięknie sprawdziły. rozbiegając się zabiły 5 wildów, dorwały ostro dancerów, driady i waywatcherów... 4 chukki i 2 herdy powyżej 2k sprawdza się idealnie
Spotkałem się z opiniami, że savage boar big'uns są za drogie jak na to co potrafią. Szczerze mówiąc ja mam odmienne zdanie, ale ja tam jestem noob. Na 2000+ wystawiałem zwykle takie zestawienie speciali:
2 chuki, 2 chuki, savage boar big'uns, squig herdy. Jeżeli się nie opłaca gości na dzikach to co bardziej BO, które moim zdaniem są jeszcze mniej opłacalne lub hoppersów?
2 chuki, 2 chuki, savage boar big'uns, squig herdy. Jeżeli się nie opłaca gości na dzikach to co bardziej BO, które moim zdaniem są jeszcze mniej opłacalne lub hoppersów?
Spotkales te opinie, poniewaz sa oni za drodzy na to co potrafią co nie zmienia faktu ze maja solidne pierdolniecie. Sam ich czasem wystawiam ale zalezy to od koncepcji gry i rozpiski. Nikt ci nie poda nieomylnego wzoru na sklananie speciali bo ich zestaw tez zaezy od koncepcji
- swieta_barbara
- habydysz
Ostatnio wrocilem do trolli w rarach, wiec zeby dopchnac zamiast jednego doom divera, to wzialem klope zamiast 2 bolcy i jestem dosyc zadowolony. No i trolle sa zajebiste przy warbossie.
A savage big uns to wedlug mnie jedyny oddzial w orkasach (no, moze poza lordem z shaga/ulags) ktory jako tako atakuje - np rycerzy chaosu, psy, klocki od przodu (poza vc i dwarfs), boczniaki bk. Sa przeszacowane punktowo o jakies 5 punktow, ale maja itp i 4 ataki z sila 5. No i magiczna szmata. Wypas. Nie ma dla nich alternatywy w orkasach.
A savage big uns to wedlug mnie jedyny oddzial w orkasach (no, moze poza lordem z shaga/ulags) ktory jako tako atakuje - np rycerzy chaosu, psy, klocki od przodu (poza vc i dwarfs), boczniaki bk. Sa przeszacowane punktowo o jakies 5 punktow, ale maja itp i 4 ataki z sila 5. No i magiczna szmata. Wypas. Nie ma dla nich alternatywy w orkasach.