Magnifique Monsieur Kroak

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Magnifique Monsieur Kroak

Post autor: Mapet »

Mój mały slann... przepraszam za zdjęcia, ale na raznie nie udało mi się zrobić lepszych... mimo usilnych starań:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Całość jest ok, tylko taka skóra żaby mi nie pasuje.
Ja bym zrobił rozjaśnieniami, ale jak tak miało być to ok :wink:
Fajny smooczek (niebieski)

May-Bach-mat
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: May-Bach-mat »

Tron mi się podoba. Smoczek to ciekawy akcent, a podstawka poprawna - ładnie się prezentuje.

Natomiast sama żaba... hmmm.. Jakby ją Wampiry dorwały i wyssały życie :roll: Jeśli taka była idea (zdaje się, że ma bandaże nawet na łapkach) to OK. Ale mnie nie odpowiada.

Jako całośc - przyzwoite 7 bym dał :)

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

ps: Więcej moich prac pod tym adresem:

http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php? ... c74c530ce8

...pragnę jednak zaznaczyć, że nie wszystkie zamieszczonę tam pracę są na rewelacyjnym poziomie... pokazuję je aby były jakąś tam sugestią dla innych ...np. na dobór kolorów, bądź tylko pomysłem na podstawkę
pozdrawiam i ...miłego oglądania :)

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

May-Bach-mat pisze: Natomiast sama żaba... hmmm.. Jakby ją Wampiry dorwały i wyssały życie :roll: Jeśli taka była idea (zdaje się, że ma bandaże nawet na łapkach) to OK. Ale mnie nie odpowiada.
...coż to orginalny wzór z Games Workshop( bohater specjalny)... tu niewiele mogłem poradzić :wink:

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Dolacze sie do przedmowcow - tron bardzo ladny, ale zaba sprawia wrazenie jakby bez pomyslu byla malowana.
Kroak ma w prezencie od GW maske z tego co pamietam.. moze ona by jakos polepszyla sama zabe, jakby zostala pomalowana dokladnie i umieszczona na zabim pysku?

Awatar użytkownika
|_Mlody_|
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: |_Mlody_| »

Bardzo ladny,choc ta glowa dziwnie wycienowana :D

Ale ogolnie spoko :P

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Paku pisze:Całość jest ok, tylko taka skóra żaby mi nie pasuje.
Ja bym zrobił rozjaśnieniami, ale jak tak miało być to ok :wink:
Fajny smooczek (niebieski)
Wyobraż sobie ze ta zaba nie ma skory :?
May-Bach-mat pisze:Tron mi się podoba. Smoczek to ciekawy akcent, a podstawka poprawna - ładnie się prezentuje.

Natomiast sama żaba... hmmm.. Jakby ją Wampiry dorwały i wyssały życie :roll: Jeśli taka była idea (zdaje się, że ma bandaże nawet na łapkach) to OK. Ale mnie nie odpowiada.

Jako całośc - przyzwoite 7 bym dał :)
Jestem ciekaw jak by twoje ciało wyglądało po kilkunastu tysiącleciach egzystencji :?:
To jest KROAK wiec ma tak wyglądać!!!!

Twoj slann jest swietny 7.5 /10

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Tron na bardzo wysokim poziomie ;) Sam Kroak wygląda jak jak wyglądać powinien- jak trup :P Bardzo podoba mi się podstawka. Mam nadzieje, że nie będziesz miał za złe jak zrobię coś podobnego swoim figsom? BTW z czego jest zrobiona? Modelina czy GS?

May-Bach-mat
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: May-Bach-mat »

SauruS PoweR pisze:Jestem ciekaw jak by twoje ciało wyglądało po kilkunastu tysiącleciach egzystencji :?:
To jest KROAK wiec ma tak wyglądać!!!!
Nie sądzę, abym był w stanie tak długo egzystować :wink: W każdym razie, nawet Kroak nie musi chyba wyglądać, jakby był umierający?

Po prostu uważam, że trochę cieplejszy mógłby być kolor żaby. Ot, kwestia uznaniowa :wink:

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Wyjebitny model!!! I podstawka i tron i sama żaba też jest bardzo ładnie pomalowana, a motyw z tym smokiem też jest świetny. Czemu ja lizaków nie zbieram... :P

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Post autor: Hashmallum »

Z daleka wyglada spoko - im blizej tym gorzej... Boli mnie strasznie caly slann... wyglada na straszliwie gruby drybrush. Co do podstawki to tez ten maly jaszczurek srednio sie prezentuje, ale jako calosc z pewnej odleglosci wyglada bardzo spoko ;) Wieksze zdjecia prosze :P
Obrazek

God's in His Heaven, All's Right With the World

http://Leprechaun-studio.com

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

May-Bach-mat pisze: Nie sądzę, abym był w stanie tak długo egzystować :wink: W każdym razie, nawet Kroak nie musi chyba wyglądać, jakby był umierający?

Po prostu uważam, że trochę cieplejszy mógłby być kolor żaby. Ot, kwestia uznaniowa :wink:
ja raczej odniosłem się do "historii", która to mówi, że lord kroak jest martwy... za życia był tak potężny, że nawet po śmierci jego duch nadal egzystuje w martwym ciele...poza tym jak byś go kiedyś spotkał na stole, to zobaczysz, że nie jest ciepła żabą...
jeśli chodzi o maskę, to sie bardzo długo nad nią zastanawiałem, jednak moim subiektywnym zdaniem jest ona słaba...
podstawkę wykonałem z modeliny... łatwo się w niej wycina i jest tania!

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Hashmallum pisze: Wieksze zdjecia prosze :P
proszę:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 21891.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 22b07.html

nie wiem czy nie za małe :wink:

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

lol
Fajowo te pliki nazwałeś :D
Hash cwaniaku :P

A malowanie całkiem OK. Bardzo podoba mi się figurka kościstego slana (ciekawe czemu ;) ). Co do szczegółów to wiele rzeczy przy tronie mogłeś jeszcze troszkę powyciągać. Ogólnie prezentuje się symaptycznie. Pomaluj tak całą armię - będzie spoko.

ODPOWIEDZ