Pomysł na nagrody w Play Mini of the Month ... ;)

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Pomysł na nagrody w Play Mini of the Month ... ;)

Post autor: szczurek »

Generalnie pomysł jest taki by wzbogacić Play Mini of the Month o nagrody :wink: Trzeba tylko namówić kilku malarzy ,którzy pomalowaliby w każdym miechu figurkę zwycięscy (Jakiś pieszy model tzn. zwycięzca dawałby ze 3 nieduże modele ,a malarz decydowałby co pomaluje ) Myślę ,że kilka osób by sie znalazło (Ja + kilka malarzy którzy bezinteresownie ... :wink: z naciskiem BEZINTERESOWNIE :P )

Inny patent to dawanie pomalowanych modeli jako nagrody (malarz w domu śmiga co chce i daje gotową pracę jako bonus dla zwycięzcy :) ) .

Jeżeli znalazłoby sie ze 2-3 malarzy + Ja to naprawdę wypadałaby figurka na 2-3 miechy :wink:

Jak zapatrujecie się na taki pomysł :) No i czy są jacyś chętni malarze coby ... :P
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Mort
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mort »

Hmmm...jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz dawac w nagrode pomalowane modele.....
Nie sądzisz, że jesli ktoś już maluje to wolałby dostać coś co może sam pomalowac?;]

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Jak proponowalem w kwietniu ze odpicuje zwyciezcy sztandar to nikt sie do PMOTM nie zglosil :shock: :lol2:

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Jeśli w PMOTM zazwyczaj zwycięża ten, kto ma najładniej pomalowaną figurkę, to chyba woli samemu sobie pomalować... Może lepiej coś w stylu farbek itp. albo samych figurek.

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Pomysł z nagrodami całkiem niezły. Tylko nazwyczaj ci b. dobzi malarze (bo o takich chyba mówimy, żeby mogli pomalować model na wzór) mają terminy zawalone strasznie :wink: Hym farbka mogłaby być dobrym pomyslem. Albo zamówienie w bitspudle na okresloną kwotę...

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Czas na kubeł zimnej wody.
szczurek pisze:Generalnie pomysł jest taki by wzbogacić Play Mini of the Month o nagrody :wink: Trzeba tylko namówić kilku malarzy ,którzy pomalowaliby w każdym miechu figurkę zwycięscy (Jakiś pieszy model tzn. zwycięzca dawałby ze 3 nieduże modele ,a malarz decydowałby co pomaluje ) Myślę ,że kilka osób by sie znalazło (Ja + kilka malarzy którzy bezinteresownie ... :wink: z naciskiem BEZINTERESOWNIE :P )
Nagrody były i może wrócą - zniżki w Bits Pudle plus kiedyś podobno możliwość pokazania pracy w gablotce u Faberów.
Z dawaniem figurek są problemy następujące:
1.Poczta umie nawalić. Mogą być cyrki z przesyłaniem.
2.Takie rzeczy mogą się odbywać ale na pewno nie przez oficjalną drogę na forum z błogosławieństwem BP - obsuwy terminów z oddaniem pracy, przypadkowe zniszczenie modelu, zgubienie modelu, kradzież, itd itp. Jeżeli tak, to można ogłosić jak Rap że może komuś coś tam pomalować. Ale jako oficjalne nagrody?
szczurek pisze: Inny patent to dawanie pomalowanych modeli jako nagrody (malarz w domu śmiga co chce i daje gotową pracę jako bonus dla zwycięzcy :) ) .

Jeżeli znalazłoby sie ze 2-3 malarzy + Ja to naprawdę wypadałaby figurka na 2-3 miechy :wink:
Kto daje kase na figurki? Userzy? To kto zbiera kase na figurki? Jak?

Ja bym proponował np. jako nagrodę może gdzieś w profilu coś jak ranga ale "Zwycięzca Play Mini of the Month n".

Pomyśli się z adminami co zrobić :wink:

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Fanatyk pisze:1.Poczta umie nawalić. Mogą być cyrki z przesyłaniem.
Teraz już nie zasnę spokojnie.

Dobry pomysł jest a tu jakieś kłody pod nogi :|
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Moja wina że PP jest kiepska?

Stary, proponujcie co chcecie, tyle że są rzeczy które nie przejdą - np. PP jako pośrednik w wysyłaniu figurek.

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Demonizujecie z tą PP. Największe opóźnienie z jakim się spotkałem przez 2 lata wysyłania i odbierania paczek to 3-4 dni. Może po prostu mam szczęście, ale znajomi mają podobne odczucia ;)

Na pewno nie jest to powód aby zaniechać tego pomysłu :p

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

pomysl z ranga super :D

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

To może wysyłać kurierem? Według mnie dobry jest pomysł (mój :P ) z farbką/innym akcesoriem do malowania/modelowania figurek...

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Nie no Fanatyk nie bądź takim pesymistą :wink:

Z poczta chyba aż tak wieliego problemu nie ma ;) Sam wysyłam masę paczek i ostatnoo rzadko się obsuwy zdarzają :wink: Zresztą nawet kilku dniowa obsuwa to chyba nie jakiś MEGA UBER problem :)

Co do malowania figurek i dawania gotowych prac jako nagrody :
Sam mam mase jakiś niepotrzebnych figsów (o niedużej wartości) :wink: Chyba każdy ma coś co mu szafę zawala itp. Jeżeli nawet nie to na wstępie figurek na 8-9 miechów znajdę ,a później ewentualnie mogą to być pojedyncze modele złożone z bitspudla :wink:
Jeśli w PMOTM zazwyczaj zwycięża ten, kto ma najładniej pomalowaną figurkę, to chyba woli samemu sobie pomalować...
W takim układzie można się zrzec ;) wtedy 2 czy 3 osoba ... albo zostaniemu pomalowana figurka na poleczkę :)

@Piotrax
Po to właśnie powstał ten temat żeby sie zorientować ilu malarzy by sie zgłosiło (1 pieszy model raz na 2-3 miesiące to chyba każdy da radę :wink: )

P.s-Tomashowi sie pomysł podoba ,więc oporu ze strony BP chyba nie będzie Fanatyku :)
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

kiedyś były zniżki do Bitspudła (nie wiem czy są dalej?), ale raz wygrał mój brat, raz ja i nic nie dostaliśmy, chociaż się dopominałem :)
Padł pomysł rangi - mi przyszło do głowy coś w tym stylu, ale jako ikonka przy normalnej randze. Taki mały banerek, np: 'PMotM x winner', albo medal :)
No i, skoro taki banerek czy ranga = wieczna chwała ;), to można by zrobić stały temat-galerię dla zwycięskich prac.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

szczurek pisze:
P.s-Tomashowi sie pomysł podoba ,więc oporu ze strony BP chyba nie będzie Fanatyku :)
Patrz, ja słyszałem coś innego od głównego zainteresowanego trzy godziny temu :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Sorry że czekacie jeszcze na kody promocyjne. To jedna z tych rzeczy, które spychałem na "później", aż zapomniałem. W każdym razie powrócą i wszyscy dotychczasowi zwycięzcy PMoTM je dostaną, słowo.

Stawka jak za pierwszym razem (bodajże pamiętałem przy pierwszych dwóch edycjach), czyli skromniutkie nagrody bardziej uznaniowe i "kumpelskie", niż pełnowypasowe prajzy. A konkretnie bony na zakupy w BitsPudle (tj. taką częśc kwoty zamówienia my pokrywamy) na 25, 20 i 15 zł dla zdobywców odpowiednio 1, 2 i 3 miejsca.
W każdym razie najpóźniej w sierpniu wszyscy, którym się należy, otrzymają swoje kody. Dlaczego dopiero w sierpniu? Jesteśmy w trakcie rozszerzania oferty o parę sytych rzeczy (np. ProCreate ;) ).

Pomysł "malowania dla zwycięzcy konkursu malarskiego" wydaje mi się dość dziwny, ale ja zmysł i wyczucie oczekiwań odnośnie PMoTM straciłem dawno, więc jeśli Wam się dany pomysł spodoba -- to czemu nie? :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Mnie sie podoba pomysl z ranga/medalikiem lub innym dodatkiem przy nazwie uzytkownika :)
Tak jak napisal Lunn - wieczna chwala ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Tomash pisze: Stawka jak za pierwszym razem (bodajże pamiętałem przy pierwszych dwóch edycjach), czyli skromniutkie nagrody bardziej uznaniowe i "kumpelskie", niż pełnowypasowe prajzy. A konkretnie bony na zakupy w BitsPudle (tj. taką częśc kwoty zamówienia my pokrywamy) na 25, 20 i 15 zł dla zdobywców odpowiednio 1, 2 i 3 miejsca.
W każdym razie najpóźniej w sierpniu wszyscy, którym się należy, otrzymają swoje kody. Dlaczego dopiero w sierpniu? Jesteśmy w trakcie rozszerzania oferty o parę sytych rzeczy (np. ProCreate ;) ).
a jeśli ktoś wygrał kilka edycji to bony jak rozumiem się sumują :)

co do nagród to malowanie figurki jest imo kiepskim pomysłem. Bony do BitsPudła to super sprawa, jeśli będą (też kiedyś już o to pytałem i zostałem subtelnie olany).

No i ranga/medal - wypas :)
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

No ranga brzmi fajnie :) Wstawianie pracy do Faberów jak wspominał Tomash też nie głupi pomysł :)
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Taa, według mnie bony/ranga (jak farbek nie chcecie :( ) :D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Rakso, nie zostałeś olany - mam wciąż Twoją PMkę :)
I oczywiście kody się sumują, więc niektórzy będą mieli niezłą nagrodę w sumie!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ