Orcs & Goblins. 2250pkt.
Orcs & Goblins. 2250pkt.
1 Black Orc Warboss @ 278 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Battleaxe of the Last Waaagh! [100]
Boar
1 Black Orc Big Boss @ 150 Pts
Choppa; Battle Standard
Martog's Best Basha [15]
Amulet of Protectyness [25]
1 Goblin Shaman @ 140 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Staff of Sorcery [30]
Nibbla's Itty Ring [20]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
2x5 Goblin Wolf Riders @ 70 Pts
Spear; Short Bow; Light Armour
5 Goblin Spider Riders @ 70 Pts
Spear; Short Bow; Shield
2x32 Night Goblins @ 201 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician
Night Goblin Boss
2 Fanatic
25 Orc Big 'Uns @ 355 Pts
Choppa; Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician; Boss
Morks Spirit Totem [50]
6 Savage Boar Big 'Uns @ 205 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield; Musician
4x1 Spear Chukka @ 35 Pts
1 Rock Lobber @ 70 Pts
2x1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 146
Total Army Cost: 2250
pare wytlumaczen->
big uns niestety maja tarcze...niestety nie dysponuje oddzialem wlocznikow bez tarcz. a wlocznie sa na zasadzie-must be.
za to sa punkty poukrywane-jakby zamienic magow na NG(10),wywalic luki(15) jednego savage(33) daje to juz prawie np.kolejny oddzial fasta
General; Heavy Armour; Shield
Battleaxe of the Last Waaagh! [100]
Boar
1 Black Orc Big Boss @ 150 Pts
Choppa; Battle Standard
Martog's Best Basha [15]
Amulet of Protectyness [25]
Staff of Sorcery [30]
Nibbla's Itty Ring [20]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
2x5 Goblin Wolf Riders @ 70 Pts
Spear; Short Bow; Light Armour
5 Goblin Spider Riders @ 70 Pts
Spear; Short Bow; Shield
2x32 Night Goblins @ 201 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician
Night Goblin Boss
2 Fanatic
25 Orc Big 'Uns @ 355 Pts
Choppa; Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician; Boss
Morks Spirit Totem [50]
6 Savage Boar Big 'Uns @ 205 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield; Musician
4x1 Spear Chukka @ 35 Pts
1 Rock Lobber @ 70 Pts
2x1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 146
Total Army Cost: 2250
pare wytlumaczen->
big uns niestety maja tarcze...niestety nie dysponuje oddzialem wlocznikow bez tarcz. a wlocznie sa na zasadzie-must be.
za to sa punkty poukrywane-jakby zamienic magow na NG(10),wywalic luki(15) jednego savage(33) daje to juz prawie np.kolejny oddzial fasta
warboss ma sie calkiem calkiem niezle
zalozenie ze przeciwnik ma -1S a ja mam 5T i 2+AS...daje sie rade to jakos przelknac. solo to on nie bedzie sie wychylal
a jak bedzie mnie mial jakis patafian zjesc w szarzy to zawsze sie zasloni NGbossem
zalozenie ze przeciwnik ma -1S a ja mam 5T i 2+AS...daje sie rade to jakos przelknac. solo to on nie bedzie sie wychylal
a jak bedzie mnie mial jakis patafian zjesc w szarzy to zawsze sie zasloni NGbossem
czytales kodeks?ten do 7ed.rzecz jasna;czy to w ramach madrosci ludowej?A mi się zdawało że w armii może być tylko jeden oddział big unsów.
bingo. z tym ze sa jeszcze plemiona ze swiniamisharkoon mi sie wydaje ze sie mylisz... moga miec po 1 oddziale gigunsów z kazdego "plemienia" czyli np: 1 orc biguns, 1 savage orc biguns... itd
no właśnie dla tego bedą do niego strzelać, zreszta za dużo celów nie masz, 2x Ng i bigunsi, jazda....quas pisze:warboss ma sie calkiem calkiem niezle
ogólnie to mało mobilne, myślałeś co zrobisz z furiami, DR, harpiami, orłami?
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p
a czym mam byc bardziej mobilny?
mam wersje z 2 kawaleriami big uns-ale tez nie wiem czy warto.
na niektore z w/w rzeczy musza wystarczyc fasty+maszyny+fanatycy...ewentualnie szczesliwie rzucone pierdniecie.
wieksza ilosc piechoty zacznie sie gryzc na stole-na poprzednich DMP tez mialem 3x kloc piechoty(boyz,big uns,NG+trolle i 12 savage big uns) i miejscami bylo za malo miejsca na manewry piechoty.
a strzelanie?cos z tego strzelania dostac musi,straty wliczone w ilosc i koszt oddzialow
mam wersje z 2 kawaleriami big uns-ale tez nie wiem czy warto.
na niektore z w/w rzeczy musza wystarczyc fasty+maszyny+fanatycy...ewentualnie szczesliwie rzucone pierdniecie.
wieksza ilosc piechoty zacznie sie gryzc na stole-na poprzednich DMP tez mialem 3x kloc piechoty(boyz,big uns,NG+trolle i 12 savage big uns) i miejscami bylo za malo miejsca na manewry piechoty.
a strzelanie?cos z tego strzelania dostac musi,straty wliczone w ilosc i koszt oddzialow
z powodzeniem z taką ilością klocków da się zasłonić przed takowymi scierwami, mając fasty do dyspozycji mozna ściągać furie, harpie czy orła, gorzej z innymi fastami bo mają zazwyczaj lepsze staty ;pAstragoth pisze: ogólnie to mało mobilne, myślałeś co zrobisz z furiami, DR, harpiami, orłami?
no i są łuki jeszcze
ciekaw jestem jak się sprawdzi lord, myślę zet aka armia naporowa ma szanse z demonami czy vc
BSB wg mnie słabo złożony. Jeśli do walki to np martogs + effigy + dzik. Albo Martogs i mechaniczny dzik - trochę taniej wyjdzie.
Brakuje muzyków na fastach i bullich w bolcach.
Pozatym całkiem spoko.
A uprzedzając pytanie skąd wziąć pts powiem tak:
1 dzik out, ze 2 big unsów out i jest ok.
Brakuje muzyków na fastach i bullich w bolcach.
Pozatym całkiem spoko.
A uprzedzając pytanie skąd wziąć pts powiem tak:
1 dzik out, ze 2 big unsów out i jest ok.