jak składacie swoje wampiry?

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Querhill
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Querhill »

Ja ostatnio grałem z O&G na takim lordzie

Vampire Lord @ 585 pts.
General, Magic Level 3
Red Fury, Infinite Hatred, Avatar of Death
Wristbands of Black Gold, Balefire Spike, Enchanted Shield, Helm of Commandment, Black Periapt
Abyssal Terror

Najpierw zniszczył czarem 5 spider ridersów. Potem szarża w 3 trolle. Został 1, kiedy został zaatakowany przez rydwan orkowy. Wtedy z rydwanu nic nie zostało. Troll został szybko zniszczony i szarża od tyłu w savage na dzikach z herosem. Z drugiej strony 7 BK z Wight Kingiem i oddziału nie było. Lot na górkę i przymiarka do szarży na giganta, ale wcześniej rzut Gaze of Nagash...i miscast. Rzut i dwie jedynki. I wtedy zaczęło się sypanko...ale i tak była masakra ;) Ogólnie tak sprawdził się bardzo dobrze... ;)

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Wyrzucił bym helm of commandment bo i tak ciągle w kombat idziesz wiec się nie przyda. A tak to miło całkiem :) Zastanowił bym się czy nie dać zamiast ES i wyrzuconego hełmu wałacha wtedy w kombacie masz dodatkowo 5+ warda. Niby nie za wiele ale myslę że mógłby się przydać :wink:

Querhill
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Querhill »

Taak...na następny raz dam coś podobnego... ;)

Awatar użytkownika
Black_Power
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Black_Power »

Ja gram na takim chłopaku ...

Vampire Lord
Sword of might ,Crown of the Damned ,Cursed Book ,Enchanted Shield ,Red Fury , Infinite Hatred ,Avatar of Death
Zombie Dragon

Lord - 435 pkt ,Smok - 275 pkt .... widok odbijającego się od tyłu smoka chaosu - bezcenne xD ....

EDIT : oczywiście lord ze smokiem kosztuje 710pkt ... ale ceny są podane osobno :)
Ostatnio zmieniony 17 lip 2008, o 17:04 przez Black_Power, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Lord 435 punktów? coś mało jak na lorda z takim sprzętem... :-k

Piotrax
Kradziej

Ta cena jest bez smoka wiec około 400 jak najbrdziej wychodzi. itemy i moce nawet mniej niż 200 wychodza ale lvl ma wykupiony z tego co widzę

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Punktacja jest ok, na maxa lord moze kosztowac 450 pkt (bez mounta), wiec 435 nie budzi zastrzezen.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

ja się zastanawiam jak składać małe wampiry żeby nie zgineły zbyt szybko a poczarowały troszke :)
Vampire BSB Nightmare, Avatar of Death, Dark Acolyte, Ench. Shield i book of arkhan koleś ma jeździć rzecz jasna w BK

albo taki
Vampire: helm, black periapt, Dark Acolyte, Avatar of Death

jeszcze taki mi wyszedł :
Vampire : Hellsteed, walking death, super natural horror, haubrek i coś jeszcze albo jakiś mieczyk albo scroll

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Na wersje piechotna dobry jest avatar + dark acolyte + flayed + gem of blood. Ciezko go zabic, no chyba ze 1 na gemie rzucisz. I jakby co to nie zginie od przypadkowego killing blowa. Mi sie sprawdza, choc raz na ruski rok gem go zabije, ale ryzyko wliczone w korzysci :)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

cześć jestem nowy i mam pytanko jakie jednostki uzywac na HE bo gule niedają rady swordsmasterą a i czy opłaca sie przeciwko nimi brać blackcougha?????????

Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

oj tu sie mylisz...odpowiednio wsparte magia ghule przemiela spokojnie swordmasterow.Wystarczy im dac ASF i SM miekna,ale jesli chodzi o koucza to sie sprawdza,elfy duzego tafa nie maja

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

ja ustawiam 15 ghuli a on 5 swordsmasterami niszczy odrazu cały pierwszy ządek niszczy<5> wiec nic nieoddaje i jest lipa bo w kambacie przegrywam i zostaje mi 8 albo 7 ghuli ratuje mnie klocek BK z regeneracją bo bym dostawał baty

Awatar użytkownika
Ish

to mowie,daj Ghulom ASF z popychaczki albo z Corpse Carta jesli na nim grasz. 10 Poison Atakow masz wtedy jako pierwszy i powinienes spokojnie wklepac chociaz te 5 woundow

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

dobra mysl dzieki dzisiaj sprubuje wyprubować jak by co to zdam relacje

Awatar użytkownika
Ish

Elfy bez tego swojego ASFa sa strasznie slabe w walce wrecz;)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Ish pisze:to mowie,daj Ghulom ASF z popychaczki albo z Corpse Carta jesli na nim grasz. 10 Poison Atakow masz wtedy jako pierwszy i powinienes spokojnie wklepac chociaz te 5 woundow
chyba nie zupełnie. wyszła errata do ASFa.
jeżeli obie jednostki maja ASF wtedy ataki są zadawane według inicjatywy...
(uściślenie sędziowskie mówiło o znoszeniu się ASFów)
Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Dlatego Ghule nie mają żadnych sznas z HE, dla nas najgorszą zgrozą jest wskrzaszanie zombi za naszymi oddziałami oraz magia.

Piotrax
Kradziej

Shinue pisze:
Ish pisze:to mowie,daj Ghulom ASF z popychaczki albo z Corpse Carta jesli na nim grasz. 10 Poison Atakow masz wtedy jako pierwszy i powinienes spokojnie wklepac chociaz te 5 woundow
chyba nie zupełnie. wyszła errata do ASFa.
jeżeli obie jednostki maja ASF wtedy ataki są zadawane według inicjatywy...
(uściślenie sędziowskie mówiło o znoszeniu się ASFów)
Według inicjatywy w statach czy tej modyfikowanej przez G wepon?

Awatar użytkownika
Ish

szarza i gw nic nie zmieniaja ? jesli nie to moj blad

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Ish pisze:szarza i gw nic nie zmieniaja ? jesli nie to moj blad
tego to już nie jestem pewien.
cóż... trzeba uściślić erratę :/