tak jest spoko tarcza odprysk krwi świetny, ślady uzywania tarczy tez dobrze wyszly. Twarz mi też się bardzo podoba, chociaż ten model inteligentnie nie wygląda nie mam się czego przyczepić Oby tak dalej ;]Fanatyk pisze:Fajny. Staro -edycyjny?
Bretonnia z Mousillionu.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Bardzo - bardzo.
Jak wypowiadali się poprzednicy - ta krew naprawdę robi wrażenie. Mnie spodobało się coś jeszcze - granica między kolorami żółtym a czarnym - coś jakbym tarczę w muzeum widział. Jestem bardzo na tak.
Gratuluję i czekam na kolejne zdjęcia.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Jak wypowiadali się poprzednicy - ta krew naprawdę robi wrażenie. Mnie spodobało się coś jeszcze - granica między kolorami żółtym a czarnym - coś jakbym tarczę w muzeum widział. Jestem bardzo na tak.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Dzięki, staram się żeby wyglądały jak najbardziej realistycznie. Wprawdzie tego koleszkę malowałem 3h ale myslę, że jak dla siebie to taki długi czas mogę przełknąć. Do końca urlopu mam jescze 5 dni więc cały oddział powineniem zdązyć pomalowaćKrzysiekW pisze:Bardzo - bardzo.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Drugie ujęcie ale coś mi się zamgliło i uratowałem fotkę jak mogłem:
Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.
Mogłeś ten kawałek trawy (?) na końcu włóczni wyciąć.
Jak zrobiłeś ten żółty na tarczy, z brudnymi krawędziami?
Wygląda świetnie, dziwię się, że chce Ci się malowac na takim poziomie aż 20 chłopków. Do tego każdego osobno.
Jak zrobiłeś ten żółty na tarczy, z brudnymi krawędziami?
Wygląda świetnie, dziwię się, że chce Ci się malowac na takim poziomie aż 20 chłopków. Do tego każdego osobno.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja pierdziele......... To tylko chlop, ale...... wyglada rewelacyjnie... Co mnie zwalilo na kolana to tarcza , ktora wyglada tak realistycznie , ze glowa mala !!!! Troyan dawaj dawaj nei przestawaj
No fakt, nie wyciałem
Przepis na tarczę jest bajecznie prosty: zanim zapodasz sprajem trzeba pocharatać tarczę pilniczkiem, później malujesz wzory normalnie, czy to będzie jakiś freehand czy prosty heraldyczny wzorek jak tutaj. Na samym końcu bardzo delikatny drajbrasz Chainmailem tak żeby wyglądało że niby spod farby prześwituje metal. Wiem, że takie tarcze drewniane były ale co tam
Może przesada że kazdy osobno malowany, wczoraj tak wyszło bo miałem troszkę wolnego czasu. Dzisiaj postaram się 4 pomalować.
Przepis na tarczę jest bajecznie prosty: zanim zapodasz sprajem trzeba pocharatać tarczę pilniczkiem, później malujesz wzory normalnie, czy to będzie jakiś freehand czy prosty heraldyczny wzorek jak tutaj. Na samym końcu bardzo delikatny drajbrasz Chainmailem tak żeby wyglądało że niby spod farby prześwituje metal. Wiem, że takie tarcze drewniane były ale co tam
Może przesada że kazdy osobno malowany, wczoraj tak wyszło bo miałem troszkę wolnego czasu. Dzisiaj postaram się 4 pomalować.
Fajny no i ta REALISTYCZNA tarcza
Lepiej powiedz jak te zabrudzenia z krwi robiles
Lepiej powiedz jak te zabrudzenia z krwi robiles
a jakim kolorem ???
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Ja tam profan jestem, ale od czasu gdy Krasnoludy Kubasy stojąc na tacce opowiedziały mi historię swojej wyprawy - żadna figurka tyle mi nie opowiedziała.
Zachwycające.
Zachwycające.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Wymiatasz. Ale ja nadal czaję się na tego Green Knighta
Chętnie zobaczę cały oddział, zapewne będzie się prezentował przepięknie. Myślałeś może nad jakimś fillerem albo coś? Wtedy to już w ogóle byłby orgazm
Chętnie zobaczę cały oddział, zapewne będzie się prezentował przepięknie. Myślałeś może nad jakimś fillerem albo coś? Wtedy to już w ogóle byłby orgazm
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę
Green Knighta to dopiero za kilka tygodni. Filler ? Znaczy się jakieś dzewo albo "przeszkadzajka" ? Jakoś o tym nie myslałem bo to wiązałoby sie z konwertowaniem a w tym przypadku 5ed. figurek musiałbym raczej całą wyrzeźbić. Hmmm...nie wiem, nie mam jakoś weny. Moze zapodajcie jakiś pomysł i się zastanowię
Dzięki za te wszystkie "ochy i achy" naprawdę łaskoczą próżność tak że człowiek ma ochote od świtu juz malować. Kurde, ja się chyba nadaję na jakąś terapię freudowską
@ Jedy Knight:
Widziałekm figurki Kubasy w necie ale nie widziałem ich na zywo, wszystkich razem. On ma tak zrobiona całą armię ? Jeśli tak to wysoko poprzeczkę stawia A co do tej figurki to wydaje mi się ze ten sculpt sam w sobie jest genialny. Troszkę tępawy wyraz twarzy, lekko przestraszony i zgarbiony. Nie co te nowe nowe plastiki, jakieś takie..fuuuj i bleh
Dzięki za te wszystkie "ochy i achy" naprawdę łaskoczą próżność tak że człowiek ma ochote od świtu juz malować. Kurde, ja się chyba nadaję na jakąś terapię freudowską
@ Jedy Knight:
Widziałekm figurki Kubasy w necie ale nie widziałem ich na zywo, wszystkich razem. On ma tak zrobiona całą armię ? Jeśli tak to wysoko poprzeczkę stawia A co do tej figurki to wydaje mi się ze ten sculpt sam w sobie jest genialny. Troszkę tępawy wyraz twarzy, lekko przestraszony i zgarbiony. Nie co te nowe nowe plastiki, jakieś takie..fuuuj i bleh
Nigdy nic nie wiadomo, jak znajdę kogoś kto mi zapłaci tyle ile bym chciał to bez problemu ich sprzedam.Daro pisze:Wymiatasz
I do tego to nie żaden śmierdzacy ebay a dla siebie i do tego do gry
Szacun
materialistaTroyan pisze:Nigdy nic nie wiadomo, jak znajdę kogoś kto mi zapłaci tyle ile bym chciał to bez problemu ich sprzedam.Daro pisze:Wymiatasz
I do tego to nie żaden śmierdzacy ebay a dla siebie i do tego do gry
Szacun
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Nie wiem jak to wygląda ze strony malarskiej, nie umiem ocenić gdyż sam za dobrze nie maluję... Jednak jedno rzuca mi się w oczy. Tarcza głównie poplamiona jest u dołu. Czy to znaczy że bije w bardzo małych przeciwników, czy też że sieka ich po nogach? Ja bym tą krew rozlał po całej tarczy równo, a jak już gdzieś miałoby być jej więcej, to po lewej stronie, bo przy uderzeniu osłania się korpus
Ale to taka drobna uwaga
Ale to taka drobna uwaga
Bum...!