Tak myslę że niektóre osoby nie znają zasad i mnie próbują wałować, Ale większość je popiera i w ten sposób to ja przegrywam. A Uściśleń nie biorę. Ale chyba zaczne braćb) Szarże na pojedynczy model on foot, oddziały skirmish i załogi maszyn wojennych wykonujemy w następujący sposób – szarżuje się na najbliższy (pod względem ilości ruchu, jaką trzeba poświęcić), możliwy do zaszarżowania oraz widoczny* model. Szarżę trzeba przeprowadzić po jak najkrótszej linii. Dokładny kierunek szarży oraz ucieczki określa się prowadząc linię łączącą środki oddziału szarżującego, oraz środek podstawki szarżowanego skirmishera.
l l l l l
.l l l l
....l
...O...
l - model jakiegoś skirmishera
o - rydwan
Tak w tym przypadku jeśli szarżuje rydwan to wg zasad szarżuje na wprost bo musi po jak najkrótszej lini szarżować. I nie ma żadnego typu wskręcania w bok i wjeżdżanie od boku w ten model bo szarże trzeba przeprowadzić po jak najkrótszej lini oraz w kierunku środka szarżującego i zaszarżowanego.
Tak więc chciałbym wiedzieć czy dobrze to zinterpretowałem czy może niektórzy po prostu nie znają zasad i mnie wałują, A może uściślenia są jakieś zrabane, to należy je zmienić.
Czekam na odpowiedz