Chaos - mieszanie "wyznań"

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sfidt
Plewa

Chaos - mieszanie "wyznań"

Post autor: sfidt »

Całkiem niedawno kupiłem sobie armybooka do Hord Chaosu i nie za bardzo zrozumiałem z tym mieszaniem armii różnych bogów.

Ja wywnioskowałem to tak: jeżeli mój Generał nie ma Marka, czyli jest Undivided(mam zamiar oznaczyć Archaona jako generała) to mogę dowolnie mieszać armie wszystkich bogów(łącznie z demonami) byle nie przekraczały limitów(np. 0-1 rare,2+core,0-3 speciale, ileś tam punktów. Archaon jest mortalem a więc moje warriory i maruderzy itp. są core a demony jako speciale). A marki moim characterom(czyli czempionom, sorcererom itp.) mogę dawać tylko wtedy gdy mam już w armii jakąś jednostkę lub chariot z markiem danego boga chaosu(np. Slaanesh'a czy Khorne'a).

Pytanie zadaję, bo nie chce mieć potem armii, którą nie będę mógł grać. I czy warto jest tak pomieszać? Bo nie chce być zdany na jednego boga :P

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Post autor: Drakar Dociekliwy »

Musze Cie zmartwic ale niepotrzebnie kupiles tego booka, obecnie nie ma juz hord chaosu. Jakis czas temu zostal on podzielony na demony (ktore juz wyszly) oraz wojownikow chaosu (ktorzy wyjda w listopadzie, czy cos takiego). Co do Archaona to pograsz nim tylko w domu, bo special charakterow nie mozna wystawiac na stolach turniejowych. Wydaje mi sie, ze powinienes poczytac najpierw troche wiecej informacji o wfb zanim zdecydujesz sie na kolejne zakupy.
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Obrazek

Awatar użytkownika
sfidt
Plewa

Drakar Dociekliwy pisze:Musze Cie zmartwic ale niepotrzebnie kupiles tego booka, obecnie nie ma juz hord chaosu. Jakis czas temu zostal on podzielony na demony (ktore juz wyszly) oraz wojownikow chaosu (ktorzy wyjda w listopadzie, czy cos takiego). Co do Archaona to pograsz nim tylko w domu, bo special charakterow nie mozna wystawiac na stolach turniejowych. Wydaje mi sie, ze powinienes poczytac najpierw troche wiecej informacji o wfb zanim zdecydujesz sie na kolejne zakupy.
Mieszkam na takim zadupiu, że o turniejach nigdy nawet nie myślałem, a grać mam tylko z kilkoma kumplami(a i figurki do prowadzenia WFRP mi się przydadzą). Gdybym chciał wiedzieć, czy mój armybook jest aktualny czy nie to zapytałbym ale,
JA PO PROSTU PYTAM JAK TO JEST Z ŁĄCZENIEM ARMII 2 BOGÓW.

P.S. Czy w związku z rozdzieleniem Hord Chaosu dalej mozna łączyć demony i mortale w jednej armii?

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

nie ;)

Awatar użytkownika
sfidt
Plewa

Dobra to już wiem jak jest z obecnym łączeniem mortali/deomonów ale może powie mi ktoś w końcu jak to jest z łączeniem 2 wyznań wg. starego armybooka?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

sfidt pisze:
Ja wywnioskowałem to tak: jeżeli mój Generał nie ma Marka, czyli jest Undivided(mam zamiar oznaczyć Archaona jako generała) to mogę dowolnie mieszać armie wszystkich bogów(łącznie z demonami) byle nie przekraczały limitów(np. 0-1 rare,2+core,0-3 speciale, ileś tam punktów. Archaon jest mortalem a więc moje warriory i maruderzy itp. są core a demony jako speciale). A marki moim characterom(czyli czempionom, sorcererom itp.) mogę dawać tylko wtedy gdy mam już w armii jakąś jednostkę lub chariot z markiem danego boga chaosu(np. Slaanesh'a czy Khorne'a).
dobrze wywnioskowales

pzdr

ODPOWIEDZ