Całkiem niedawno kupiłem sobie armybooka do Hord Chaosu i nie za bardzo zrozumiałem z tym mieszaniem armii różnych bogów.
Ja wywnioskowałem to tak: jeżeli mój Generał nie ma Marka, czyli jest Undivided(mam zamiar oznaczyć Archaona jako generała) to mogę dowolnie mieszać armie wszystkich bogów(łącznie z demonami) byle nie przekraczały limitów(np. 0-1 rare,2+core,0-3 speciale, ileś tam punktów. Archaon jest mortalem a więc moje warriory i maruderzy itp. są core a demony jako speciale). A marki moim characterom(czyli czempionom, sorcererom itp.) mogę dawać tylko wtedy gdy mam już w armii jakąś jednostkę lub chariot z markiem danego boga chaosu(np. Slaanesh'a czy Khorne'a).
Pytanie zadaję, bo nie chce mieć potem armii, którą nie będę mógł grać. I czy warto jest tak pomieszać? Bo nie chce być zdany na jednego boga
Chaos - mieszanie "wyznań"
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
- Mudżahedin
Musze Cie zmartwic ale niepotrzebnie kupiles tego booka, obecnie nie ma juz hord chaosu. Jakis czas temu zostal on podzielony na demony (ktore juz wyszly) oraz wojownikow chaosu (ktorzy wyjda w listopadzie, czy cos takiego). Co do Archaona to pograsz nim tylko w domu, bo special charakterow nie mozna wystawiac na stolach turniejowych. Wydaje mi sie, ze powinienes poczytac najpierw troche wiecej informacji o wfb zanim zdecydujesz sie na kolejne zakupy.
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
Tu masz obowiązujący Army List:
http://uk.games-workshop.com/hordesofchaos/armylist/1/
http://uk.games-workshop.com/hordesofchaos/armylist/1/
Mieszkam na takim zadupiu, że o turniejach nigdy nawet nie myślałem, a grać mam tylko z kilkoma kumplami(a i figurki do prowadzenia WFRP mi się przydadzą). Gdybym chciał wiedzieć, czy mój armybook jest aktualny czy nie to zapytałbym ale,Drakar Dociekliwy pisze:Musze Cie zmartwic ale niepotrzebnie kupiles tego booka, obecnie nie ma juz hord chaosu. Jakis czas temu zostal on podzielony na demony (ktore juz wyszly) oraz wojownikow chaosu (ktorzy wyjda w listopadzie, czy cos takiego). Co do Archaona to pograsz nim tylko w domu, bo special charakterow nie mozna wystawiac na stolach turniejowych. Wydaje mi sie, ze powinienes poczytac najpierw troche wiecej informacji o wfb zanim zdecydujesz sie na kolejne zakupy.
JA PO PROSTU PYTAM JAK TO JEST Z ŁĄCZENIEM ARMII 2 BOGÓW.
P.S. Czy w związku z rozdzieleniem Hord Chaosu dalej mozna łączyć demony i mortale w jednej armii?
dobrze wywnioskowalessfidt pisze:
Ja wywnioskowałem to tak: jeżeli mój Generał nie ma Marka, czyli jest Undivided(mam zamiar oznaczyć Archaona jako generała) to mogę dowolnie mieszać armie wszystkich bogów(łącznie z demonami) byle nie przekraczały limitów(np. 0-1 rare,2+core,0-3 speciale, ileś tam punktów. Archaon jest mortalem a więc moje warriory i maruderzy itp. są core a demony jako speciale). A marki moim characterom(czyli czempionom, sorcererom itp.) mogę dawać tylko wtedy gdy mam już w armii jakąś jednostkę lub chariot z markiem danego boga chaosu(np. Slaanesh'a czy Khorne'a).
pzdr