HALO na Cytadeli pisze:Nowosci o Lizardmenach (jest rozwazana mozliwosc przez Game Desingerow wypuszczenia nowych Lizakow przed Skavenami)
- Zostaje Cold Blooded
- Statystyki jednostek powinny raczej sie nie zmienic (tzn. nie w duzym stopniu) ale Skinki beda biegac z T3
- Slaan, juz nie bedzie "Generacji" Slaanow, ale kupujac umiejetnosci i przedmioty beda awansowac. Slaany beda mialy 3 zaklecia 0, ktore beda nastepujace:
a) Trzesienie ziemi (jak Lord Kroak)
b) Super blyskawica swiatla (anuluje Wardy, 2k6 uderzen z S5, S6 przeciwko Demona i Nie-umarlym)
c) Magiczna Tarcza (Ward dla jednostek)
- Slaba wersja Slaana zna zaklecie b albo c, ten najsilniejszy moze wybrac dwa (jednym z zaklec moze byc wersja a)
- Slaana bedzie mogl nadal byc BSB i bedzie drogi. Bedzie mial zasade Fear.
- Saurus Oldblood taki sam, Carnosaurus nie zabiera slota Rare, moze bedzie mogl latac na duzym Terradonie. Sacred Hosty jako dodatkowy ekwipunek.
- Skink Priest, taki jak dzis, moze bedzie mogl uzywac innych typow magii (Swiatlo, Zycie, Ogien i Niebo).
- Skink Chieft, dwa typy, normalny albo snajper Kameleon
- Scar-Veteran taki jak dzis.
- Saurus Warriors ze zmiejszonym kosztem, bazowo dwa Ataki, beda mogli miec jednego Sacred Hosta na sobie bez przechodzenia do Speciali, FCG z mozliwoscia kupowania bannerow za 25 punktow.
- Skinki, z plujkami albo oszczepami. Skinki w klocku albo Skinki Scouty. Moga miec Sacred Hosta Soteka.
- Jungle Swarm za mniej pkt ale bez zmian.
- Temple Guard ze Slaanem sa Core'm, bez niego sa w Specialach. Armor lepszy przeciwko strzelajacym armia, bannery za 50 pkt i kapitan z mozliwoscia ekwipunku za 25 punktow.
- Terradony tak jak dzisiaj
- Kroxigory z nowymi figsami, poki co sie nie zmienia.
- Saurus Cavalary tacy jak dzisiaj, ale moze beda mogli miec Sacred Hosta (wtedy ida do Rare).
- Salamandry zmieniaja sie w cos podobnego do ognistego dziala Krasnali.
- Stegadon mniej punktow... Mozliwosc wymiany kosza ze skinkami na Maszyne Old-One'ow, strzela bez LoS, kolumna swiatla gdziekolwiek na stole z dewiacja jak Katapulta, 2k6 pociskow z S5, S6 przeciwko Demona i Nie-umarlym, anuluje Wardy.
- Special Charakterzy nastepujacy: Lord Kroak, Mazdamundi, Kroq-Gar, Tenehauin (Skink Soteka), Oxayotl (kameleon), N'Kari (kroxigor).
- Magiczne Smieci: Miecze ktore anuluja Warda, bronie zadajace k3 ran itp. Przedmioty strzelajace blyskawicami, Bannery ze zmiejszonym kosztem.
Zrodlo: http://www.forumgwtilea.it/forum/index. ... opic=54911
Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków
Moderator: Ziemko
Etam chłopaki to tylko plotki Wygląda to ładnie bardzo. Nadaje przegiętości, ale interesuje mnie czy mimo braku generacji slanna beda jakies dodatkowe kostki do czarow itp.
Skink chief chameleon jest mistrzem z cloak of feathers
Nie wierze w T3 skirmisherow i to jest glowny punkt jak dla mnie swiadczacy o tym ze to jakies zmyslone ploty, ale pogadac mozna
To ze terradony bez zmian tez przegiete
Engine of the Old Ones, bedzie zabawnie
Pozdro
Skink chief chameleon jest mistrzem z cloak of feathers
Nie wierze w T3 skirmisherow i to jest glowny punkt jak dla mnie swiadczacy o tym ze to jakies zmyslone ploty, ale pogadac mozna
To ze terradony bez zmian tez przegiete
Engine of the Old Ones, bedzie zabawnie
Pozdro
Ploty zapewe i beda sie one jeszcze zapewne kilka razy zmienialy. Choc to , ze salki beda zmienione i raczej oslabione - to zdaje sobie z tego sprawe. Jakby zrobili takiego engine of the gods to niezla masakra by byla Skinki z T3 to byloby wygiecie , ktore nie podobaloby mi sie - skinki sa urocze z tym swoim T2
zalezy opd ceny skinka... jesli beda przez to drozsze to imo bedzie na ich niekorzysc. ine i z t3 i z t2 nie maja walczyc tylko pluc i uciekacSkinki z T3 to byloby wygiecie , ktore nie podobaloby mi sie - skinki sa urocze z tym swoim T2
tak ale mogli by dac jedno i drugie, wcale nie bylo by to przegiete. Jazda z savem na 1+ jest dosc czesto spotykana.Jaszczurx pisze:tak, jazda powinna dostać save 2+ a czy to zrobią dodając LA czy 5+ scaly skin to już mniej ważna rzecz
szkoda tylko ze reszte armii masz zalosna.propo skinków z sotekiem, gram nimi i wymiatają ^^
no dobra obroniles sie zwracam honor, ale bsb mimo wszystko jest zalosny bo ma sejva na 3+Jaszczurx pisze:czemu? salki, kawa,kroxy bez zmian saurusów ni ma, używam caddy biegacza i BSB-eka więc to dużo w mojej armii nie zmienia
mówie tutaj o bitwach na max. 1500pkt.
na więcej rzeczywiście to jest beznadziejne
SYCACOJaszczurx pisze:już wiadomo że będą w marcu(wiadomość od sprzedawcy sklepu Stary Świat)