Turorial jak zrobić freehand na sztandarach orków.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Turorial jak zrobić freehand na sztandarach orków.
Krótki i łatwy sposób zrobienia orkowego sztandaru. Nie jestem rzadnym ekspertem, a metoda raczej dla zaczynających zabawę z freehandami. Tutorial pokazuje mniej więcej jak ja robiłem swój sztandar. Może Wam wydawać się słaby, ale moim zdaniem prostsze jest lepsze.
1. Robimy koło ciemnym czerwonym (W nawiasach kolory jakich użyłem -red gore)
2. Pokrywamy figurę jasnym czerwonym (P3 Khador red base ) i otaczamy czarnym ( chaos black )
3. Teraz biało-czarna przeplatanka (skull white i chaos black). Staramy się aby wszystko było w miarę równe.
4. Otaczamy przeplatankę czarnym.
5. Robimy szachownicę..
6. Malujemy ogólny zarys ryja/mordy/twarzy
7. Kły= Burbonic brown -> Bleached bone -> Skull white i małe ząbki też białym.
8. Robimy oczy i łuki brwiowe. Opcjonalnie można dodać krew albo bród żeby było bardziej w stylu zielonoskórych.
Efekt mojej pracy:
Pozdrawiam,
Krzyek
1. Robimy koło ciemnym czerwonym (W nawiasach kolory jakich użyłem -red gore)
2. Pokrywamy figurę jasnym czerwonym (P3 Khador red base ) i otaczamy czarnym ( chaos black )
3. Teraz biało-czarna przeplatanka (skull white i chaos black). Staramy się aby wszystko było w miarę równe.
4. Otaczamy przeplatankę czarnym.
5. Robimy szachownicę..
6. Malujemy ogólny zarys ryja/mordy/twarzy
7. Kły= Burbonic brown -> Bleached bone -> Skull white i małe ząbki też białym.
8. Robimy oczy i łuki brwiowe. Opcjonalnie można dodać krew albo bród żeby było bardziej w stylu zielonoskórych.
Efekt mojej pracy:
Pozdrawiam,
Krzyek
@Krzyek, freehand OK, tylko ta krew wszystko zepsuła :/
@oczopek, fajny sztandar, tylko kolor i wykonanie samej szmaty jest kiepskie
@oczopek, fajny sztandar, tylko kolor i wykonanie samej szmaty jest kiepskie
oczopek musisz bardziej rozwadniać farbę. Nie będzie takich grudek. Jak na początek całkiem nieźle. Cieszę się, że ktoś skorzystał.
w AB masz pelno zdjec ... orkowe emblematy sa bardzo proste do malowania ... najprostsze co mozesz pomalowac to szachownica lub jakies trojkatyoczopek pisze:znacie jakiś prosty freehand, na naramiennik?
tu masz linka do sztandarow orkowych ... mozesz sprobowac zrobic tez cos trudniejszego
http://thethroneroom.20megsfree.com/ban ... mmer/orcs/