Ogry na turniejach
Moderator: Afro
Zadaje d3 rany;-) http://uk.games-workshop.com/news/errat ... ngdoms.pdf
wlasnie o to mi chodziloSuchar pisze:Jak się wszyscy chwalą to moje grubaski wczoraj zajęły na turnieju 4 miejsce na 10 ^^
A pytania powyższego nie czaję (jeszcze się nei obudziłem ) Ale żeby mieć szereg musisz mieć przynajmniej 10 ogrów w oddziale
a co do huntera gdyby nie mial d3 ran z kuszy to byłby zwalony i za drogi i bardzo nieoplacalny
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
aha czyli nikogo nie wałowałem ze hunter ma d3:D musze powiedzieć ze naprawde sie spisuje! z demonami wklepał 4 rany na Bloodziu, z innymi 3rany na keeperze, z VC i HE zabił generała na smoku z wardami na 4+
Nota bene, byłem dziś na turnieju w Bielsku-Białej.
Szło mi średnio, chociaż żadnej bitwy nie przegrałem, natomiast lokalny gracz Ogrowy miał więcej szczęscia i wygrał cały turniej. Nie pamiętam jego nazwiska, ale gratulacje się należą
Przemek systematycznie wygrywa turnieje w bielsku (z 6 ? może więcej, i wygrana Bielska liga), jest na tym forum nawet się wypowiada (nick debelial).to chyba pierwszy turniej wygrany przez ogry w Polsce! gratz!
rzadko go używam ale też mi się spisuje. ściaga kawalerie elficka, pojedynczych herosów. no i tygryski zawsze moga ganiać za herosami szczególnie za magami a jak konkretnie dzaiłą ta zasada see'em boys?FIFI (_!_) pisze:aha czyli nikogo nie wałowałem ze hunter ma d3:D musze powiedzieć ze naprawde sie spisuje! z demonami wklepał 4 rany na Bloodziu, z innymi 3rany na keeperze, z VC i HE zabił generała na smoku z wardami na 4+
-
- Warzywo
Witam ! Nie mogłem nigdzie znaleźć odpowiedzi... Czy bsb-ek może mieć siegebreakera ? Nie sugeruje się army builderem , ale tam takie połączenie nie jest dozwolone. A może to coś w stylu bsb z hail of doom arrow ? Może mi ktoś to wyjaśnić, czy to jest 'przepisowe' ? I tu nasuwa się kolejne pytanie: jak robicie rozpiski na turnieje, z wykorzystaniem army buildera ? No i przy okazji 2 pytania odnośnie leadbelcherów:
1.Czy strzelając najpierw rzucam na trafienie czy kostka artyleryjską?
2.Gdy wypadnie podczas strzelania jakiś misfire, to strzał pozostałych leadbelcherów z oddziału przepada, czy poprostu dostają d6 s4 hity ?
1.Czy strzelając najpierw rzucam na trafienie czy kostka artyleryjską?
2.Gdy wypadnie podczas strzelania jakiś misfire, to strzał pozostałych leadbelcherów z oddziału przepada, czy poprostu dostają d6 s4 hity ?
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
Tak BSB może nosić siege breakera, sam sie jeszcze zastanawiam jak to robić w AB ale myśle zeby zrobić dwie rozpy dać do htmla i skopiowac do worda i tam po zmieniać. Jeśli chodzi o leadblecherów to najpierw artyleryjka poźniej tyloma kośćmi za trafienie i to co trafi za zranienie. Jeżeli jest misfire to najpierw to sie rzuca za te po zostałe leadblechery a poźniej k6 z siła 4:D
od HE w góre moze mieć great weapona,
a w od HE w dól też, ale musi to być magic great weapon
a w od HE w dól też, ale musi to być magic great weapon
Wszystko masz w podręczniku:
możesz zadeklarować ich szarżę(Hunter wtedy rusza się normalnie, ale nie może szarżować)
lub
jeśli Hunter wygrał walkę, może do pościgu wysłać Sabertuski, a sam stoi w miejscu.
Sabertuski bez Hunter dostają fast cavalry rule, może się do nich przyłączyć tylko Hunter, który je wypuścił w drogę...
możesz zadeklarować ich szarżę(Hunter wtedy rusza się normalnie, ale nie może szarżować)
lub
jeśli Hunter wygrał walkę, może do pościgu wysłać Sabertuski, a sam stoi w miejscu.
Sabertuski bez Hunter dostają fast cavalry rule, może się do nich przyłączyć tylko Hunter, który je wypuścił w drogę...
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
a Hunter może dobrowolnie je spóścić nic nie goniąc czy też w nic nie szarżując?
-
- Warzywo
Nie, nie może.
Errata- cytat:
"Q. May Sabretusks be released by a Hunter during the Remaining Moves phase?
Or must they accompany the Hunter until he releases them for charge?
A. They must accompany him until he releases them for a charge or when they are
released to pursue a fleeing unit".
Errata- cytat:
"Q. May Sabretusks be released by a Hunter during the Remaining Moves phase?
Or must they accompany the Hunter until he releases them for charge?
A. They must accompany him until he releases them for a charge or when they are
released to pursue a fleeing unit".
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
Maciek, na Arenie bedziesz grał czy tylko sędziował?
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
bo jest taka możliwość ze się wybiorę ale jest to związane od wieeelu czynnikow a z chęcią bym sie podskilował!
- Kedziorson
- Masakrator
DMPŁ
po pierwsze: Kto jedzie? z kim będzie można pogadać? :D
po drugie: Kto mi pożyczy 1 leadbelchera ?:D
po pierwsze: Kto jedzie? z kim będzie można pogadać? :D
po drugie: Kto mi pożyczy 1 leadbelchera ?:D
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
ja niestety pracuje wiem ze Skaven jedzie ale nie ogrami. Jeżeli chodzi o leadblechera to moge pożyczyć tylko może lepiej jak ci dam wszystkich zeby wszyscy byli tacy sami mam 4 bo dwóch teraz konwertuje jak je moge przekazać to albo własnie przez Skavena a może i Meter pojedzie
- Kedziorson
- Masakrator
nie mam pojęcia jak wygląda Skaven a z Meterem z chęcią przy okazji pogadam
Będę wdzięczny
Będę wdzięczny