Dreadlord - 575pkt
SDC, Shield, Lance
Pedant of Khaeleth
Armour of Eternal Servitude
Potion of Strength
Smok
Master - 336 pkt
SDC, Shield
Caledor's Bane
Blood Armour
Mantysia
2x DR (2x85 pkt)
1x DR + shield (90 pkt)
2x Harpie (2x 55pkt)
Cok x6 - Muz, sztandar (186pkt)
Cok x6 - Muz, sztandar - Standard of Slaughter (221pkt)
2x Coc (200 pkt)
2x Hydra (350 pkt)
Mam jeszcze 12 pkt wolnych, może dorzucę jedną harpię
Armia eksperymentalna, w 6 ed. grywałem na podobnej, ale była mizerna, ze względu a kiepskie hydry. Mam nadzieje, że teraz mnie nie zawiedzie.
Harpie screenują Cok lub DR (w zależności od priorytetów) i jeśli przeżyją 1 turę to później dołączają się do ataków na magów.
DR z tarczami wystawiam, bo chcę sprawdzić czy taka lekka kawaleria się sprawdzi.
Nie mam obrony magicznej, to fakt, ale mam zamiar zabić magów jak najszybciej (chyba każdy ma zawsze taki zamiar )
Armia jest szybka i ma mocne pier***** w HtH. Mam dużo zabawy grając tak złożonymi DE, a tylko to się przecież liczy w Warhammerze
DE 2250
myśle, ze zamiast mantysi (koeljen aż tak silne uderzenie nie ejst potrzebne) dać dwóćh pegazistów. Zdecydowanie latwiej poradzisz sobie wtedy z magami
hmmm, ja mam taki pomysł, chociaż nie jestem pewien czy się sprawdzi....
zabrać Dreadlordowi smoka i dać mantysię drugą (pod Dreadlordem nie zjada slota bohatera)
za zaoszczędzone punkty można spróbować jakiegoś bohatera wepchnąć, dać komuś Hoteka czy kusze na DR....
zabrać Dreadlordowi smoka i dać mantysię drugą (pod Dreadlordem nie zjada slota bohatera)
za zaoszczędzone punkty można spróbować jakiegoś bohatera wepchnąć, dać komuś Hoteka czy kusze na DR....
spoko pomysł, ja bym wsadzil kociol albo caddiego.Artein pisze:hmmm, ja mam taki pomysł, chociaż nie jestem pewien czy się sprawdzi....
Za 120 pts to nam się nic nie zmieści. Bohater to co najmniej 150 pts.zabrać Dreadlordowi smoka i dać mantysię drugą (pod Dreadlordem nie zjada slota bohatera)
za zaoszczędzone punkty można spróbować jakiegoś bohatera wepchnąć
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.