internet* przenosny
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
internet* przenosny
mam do was takie pytanie obecnie mam Iplusa i mieszkam w cz-wie i sadzać po tym jakiego mam neta to..... ostatnio mi sie wszystko tnie miałem prędkość 0,5 kb no to soory ?? przeciętnie mam prędkość 50 kb UUUUuuuchu !! dla mnie to jest totalne g%?$o możecie mi polecić co z tych przenośnych internetów jest lepsze?? kończy mi sie umowa wiec szukam czegoś a mam laptopa i często wyjeżdżam i jeżdżę turystycznie wiec zrozumcie ze nie mogę mieć zwykłego ;/
Wydaje mi się że mylisz predkość internetu z prędkością ściągania. Wejdź na http://www.speedtest.net/ i podaj jaką prędkość pkazał i ping. BTW nie lepiej skontaktować się z dostawcą internetu, płacisz abonament więc wymagasz, powiedzieć że coś jest nie tak internet muli. Może to być też wina twojego sprzetu np. wirus.Stach697 pisze:ostatnio mi sie wszystko tnie miałem prędkość 0,5 kb no to soory ?? przeciętnie mam prędkość 50 kb UUUUuuuchu
http://www.speedtest.pl/ a zobacz tutaj, jakieś te speed testy pojebane, jeden lepszy od drugiego.... Ten pierwszy widocznie servery ma zajebane i dlatego duzy ping.
A ten mi pokazuje:
Download: 2939 kbps
Upload: 3981 kbps
Latency: 72 ms
A ten mi pokazuje:
Download: 2939 kbps
Upload: 3981 kbps
Latency: 72 ms
Ostatnio zmieniony 25 cze 2008, o 10:49 przez Voodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie znam całej oferty BC, ale generalnie bym odradzał. Połączenie jest strasznie niestabilne. Może Orange w takim razie?
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Też się zdziwiłem Ale wracając do tematu, to Era jest dobrą siecią i jej blueconnect chyba jest niezły.Adamdo pisze:Upload szybszy od downloadu? niezły jesteś
Nie wiem jak jest teraz, ale jakoś na początku roku mój znajomy wyklinał strasznie Blue Connect. Sygnał miał skłonności do nagłego i trudnego do wytłumaczenia zanikania
Znowu teraz ma Orange i względnie sobie chwali, choć rakieta to nie jest
Znowu teraz ma Orange i względnie sobie chwali, choć rakieta to nie jest
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
@Stach697, a prawa autorskie do awatarka?
ja tu widzę plagiat...
pozdrawiam
ja tu widzę plagiat...
pozdrawiam
- Shakin' Dudi
- Masakrator
moj brat ma Orange i też bardzo go sobie chwali.
Poczytaj jakieś specjalistyczne fora. Ja miałem blueconnecta przez tydzień na próbę i działał dobrze tylko koło transformatora xD O ściąganiu mogłem zapomnieć. W jednej chwili darło po 100 kb/s, a za chwilę stawało i traciło z serverem połączenie na parę minut. Plik do kosza :/
Rapi to jest prędkość DO 7,2 Mb. Nie słyszałem, żeby kiedyś przekroczyła 2 Mb...
Pozdro
Rapi to jest prędkość DO 7,2 Mb. Nie słyszałem, żeby kiedyś przekroczyła 2 Mb...
Pozdro
Pedkość internetu mobilnego zależy od wielu czynników - rodzaju nadajnika, z któego masz net, odległości do niego, faktu czy się poruszasz czy nie oraz liczby osób aktualnie korzystających z danego nadajnika. Tak samo BlueConnect będzie w niektóre dni działał lepiej i szybciej jak i iPlus - bardziej musiałbyś przyjrzeć sieci nadajników - jak gęsto i gdzie w Polsce są rozlokowane. Ale zazwyczaj jest to loteria
Pamiętaj jeszcze, że często w umowie masz limit transferu miesięczny - po przekroczeniu limitu ograniczają Ci dostęp do neta - co na pewno też ma wpływ na prędkość
Pamiętaj jeszcze, że często w umowie masz limit transferu miesięczny - po przekroczeniu limitu ograniczają Ci dostęp do neta - co na pewno też ma wpływ na prędkość
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak
ja mam BC i powiem tak...
w miejscu gdzie mieszkam to raczej srednio na jeza [Slesin 21 kmod miasta]... kiepsciutko jest ale forum w miare sobie poogladam moja na nk wchodzi czyli dziala...
w Bydgoszczy za to bajka... dziala szybko i sprawnie bez przestojow... nie spradzalem predkosci ale mnie zadowala i sciagam tez bez problemow [mam limit 5g wiec i tak go nie zuzyje bo w domu o sciaganiu nie mamowy...]
w miejscu gdzie mieszkam to raczej srednio na jeza [Slesin 21 kmod miasta]... kiepsciutko jest ale forum w miare sobie poogladam moja na nk wchodzi czyli dziala...
w Bydgoszczy za to bajka... dziala szybko i sprawnie bez przestojow... nie spradzalem predkosci ale mnie zadowala i sciagam tez bez problemow [mam limit 5g wiec i tak go nie zuzyje bo w domu o sciaganiu nie mamowy...]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned