O&G na Masterach
Moderator: Kołata
No kołata tym defensem jeszcze z WE nie dostałem... z lizziami gorzej
No i po DMP....;]
Turniej świetny(gratz dla organizatorów)....
Gracze O&G....jak poszły wam bitwy???
Jeśli chodzi o moje małe zielone ludki to w sumie jestem zadowolony...
1 bitwa...Demony Slanesha...jeśli chodzi o demony to czuje sei bezsilny...;]....niestety 20 - 0 w plecy
2 bitwa Bretonia...promocja jakich mało 20 - 0 do przodu....;]
3 bitwa...znowu Bretka...promocja sie potwierdziła....i znowu 20 - 0 do przodu...
4 bitwa....total niespodzianka...O&G vs O&G...początek świetny...ale jak tylko dopadły mnie regimenty Sevage orków wszystko sie zmieniło i moje gobliny zostały zamienione w proch....no niestety 20 - 0 w plecy....
5 bitwa...poprostu 10 - 10....
Jeśli chodzi o moje gobaski jestem z nich bardzo zadowolony...(no moze poza bitwą z O&G)...miałem duzą szanse pocisnąć ale dałem totalnie ciała...trudno sie mówi kolega po fachu okazał sie lepszy...;]....Gratulacje...
Turniej świetny(gratz dla organizatorów)....
Gracze O&G....jak poszły wam bitwy???
Jeśli chodzi o moje małe zielone ludki to w sumie jestem zadowolony...
1 bitwa...Demony Slanesha...jeśli chodzi o demony to czuje sei bezsilny...;]....niestety 20 - 0 w plecy
2 bitwa Bretonia...promocja jakich mało 20 - 0 do przodu....;]
3 bitwa...znowu Bretka...promocja sie potwierdziła....i znowu 20 - 0 do przodu...
4 bitwa....total niespodzianka...O&G vs O&G...początek świetny...ale jak tylko dopadły mnie regimenty Sevage orków wszystko sie zmieniło i moje gobliny zostały zamienione w proch....no niestety 20 - 0 w plecy....
5 bitwa...poprostu 10 - 10....
Jeśli chodzi o moje gobaski jestem z nich bardzo zadowolony...(no moze poza bitwą z O&G)...miałem duzą szanse pocisnąć ale dałem totalnie ciała...trudno sie mówi kolega po fachu okazał sie lepszy...;]....Gratulacje...
No to ja grałem na takim kombosie:
1 Da`Wybuch (Orc Great Shaman) @ 310 Pts
General; Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
Dispel Scroll
Power Stone
Amulet of Protectyness
Nibbla's Itty Ring
1 Blady (Night Goblin Shaman) @ 120 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll
Magic Mushrooms
1 Metal (Night Goblin Shaman) @ 135 Pts
Dispel Scroll
Dispel Scroll
1 SZ-matek (Goblin Big Boss) @ 124 Pts
Light Armour; Battle Standard
Rowdy Grott's Big Red Raggedy Banner
Wolf
5 Goblin Wolf Riders @ 60 Pts
Light Armour
Light Armour
26 Night Goblins @ 183 Pts
Netters; Shield; FCG
2 Fanatic
Netters; Shield; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
27 Night Goblins @ 186 Pts
Netters; Shield; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
Netters; Shield; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
Netters; Shield; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
4 Squig Herd @ 120 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 bitwa WE i jeźdźy hardcoru. Gabriel "Muniek" Białecki
Lubię grać z WE ale bardziej jestem przyzwyczajony do 2 drzewek i nie lubię 'łejów' ^^ Było cały czas remisowo i czekałem na waaagh ale niestety przeciwnik miał 6 scrolli potem miscast i nie dało rady :/ A gdyby weszło mogłoby być ciekawie... Niestety tylko 9:11
2 bitwa Fenix i Chaos Mortalowy. Michał Tarka
Smok, Helenka i inne bajery. Koles na smoku 3 + wsv przeciw strzelaniu wiec sie troche zdziwilem ale w 2 turze padl jednak a potem smoka zjadly goboski ;] Ogolnie zostala helenka i klocek 10 maruderów ale mi też niestety dużo padło i 11:9
3 bitwa HE
Lubię masakrować HE tą rozpą ;] Niestety... Żadnej stopy, żadnej popychaczki... 4 miscasty pod rząd, a ogólnie było ich o wiele więcej w tym jeden efekt na dwóch jedynkach -.- Fanole latają po klockach i zieloni sami sobie wbijają maske a przeciwnik tylko dokończył smoczkiem i resztą... Jak to ktoś kiedyś mądry powiedział: W jednej bitwie na masterach zieloni zawsze wbijają sobie maskę... Potwierdza się... Najgorsza moja bitwa w życiu... 0:20
4 bitwa DE Animosity Delta i Leszek Nagay
Pełen ofens więc znowu biorę to na klatę. Klocek nocników z 3 szamanami do domku a reszta kampi. Niestety nie zabiłem znowu smoka i pogonił jeden klocuszek... W drugi wpadło 2 CoK z bsb i też pogonili... :/ Zostałs smok 1 CoK z połowionym bsb, smok z lordem i bolec... Remis i pełen niedosyt... 10:10
5 bitwa nierozegrana, bo chłopaki z Legionu Beta zmywali się na pociąg i poprosili o remisowe rozstrzygnięcie co nam też było na ręke, bo mogliśmy jechać wcześniej...
Chyba za bardzo liczyłem na fuksa, który był przy mnie aż do DMP i bardzo dobrze szło mi tą rozpą... Ale dosyć nudna i czas na zmianę i powrót do orków ;]
Do zobaczenia za rok!
1 Da`Wybuch (Orc Great Shaman) @ 310 Pts
General; Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
Dispel Scroll
Power Stone
Amulet of Protectyness
Nibbla's Itty Ring
1 Blady (Night Goblin Shaman) @ 120 Pts
Dispel Scroll
Magic Mushrooms
1 Metal (Night Goblin Shaman) @ 135 Pts
Dispel Scroll
Dispel Scroll
1 SZ-matek (Goblin Big Boss) @ 124 Pts
Light Armour; Battle Standard
Rowdy Grott's Big Red Raggedy Banner
Wolf
Light Armour
Light Armour
Netters; Shield; FCG
2 Fanatic
Netters; Shield; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
Netters; Shield; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
Netters; Shield; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
Netters; Shield; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
4 Squig Herd @ 120 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 bitwa WE i jeźdźy hardcoru. Gabriel "Muniek" Białecki
Lubię grać z WE ale bardziej jestem przyzwyczajony do 2 drzewek i nie lubię 'łejów' ^^ Było cały czas remisowo i czekałem na waaagh ale niestety przeciwnik miał 6 scrolli potem miscast i nie dało rady :/ A gdyby weszło mogłoby być ciekawie... Niestety tylko 9:11
2 bitwa Fenix i Chaos Mortalowy. Michał Tarka
Smok, Helenka i inne bajery. Koles na smoku 3 + wsv przeciw strzelaniu wiec sie troche zdziwilem ale w 2 turze padl jednak a potem smoka zjadly goboski ;] Ogolnie zostala helenka i klocek 10 maruderów ale mi też niestety dużo padło i 11:9
3 bitwa HE
Lubię masakrować HE tą rozpą ;] Niestety... Żadnej stopy, żadnej popychaczki... 4 miscasty pod rząd, a ogólnie było ich o wiele więcej w tym jeden efekt na dwóch jedynkach -.- Fanole latają po klockach i zieloni sami sobie wbijają maske a przeciwnik tylko dokończył smoczkiem i resztą... Jak to ktoś kiedyś mądry powiedział: W jednej bitwie na masterach zieloni zawsze wbijają sobie maskę... Potwierdza się... Najgorsza moja bitwa w życiu... 0:20
4 bitwa DE Animosity Delta i Leszek Nagay
Pełen ofens więc znowu biorę to na klatę. Klocek nocników z 3 szamanami do domku a reszta kampi. Niestety nie zabiłem znowu smoka i pogonił jeden klocuszek... W drugi wpadło 2 CoK z bsb i też pogonili... :/ Zostałs smok 1 CoK z połowionym bsb, smok z lordem i bolec... Remis i pełen niedosyt... 10:10
5 bitwa nierozegrana, bo chłopaki z Legionu Beta zmywali się na pociąg i poprosili o remisowe rozstrzygnięcie co nam też było na ręke, bo mogliśmy jechać wcześniej...
Chyba za bardzo liczyłem na fuksa, który był przy mnie aż do DMP i bardzo dobrze szło mi tą rozpą... Ale dosyć nudna i czas na zmianę i powrót do orków ;]
Do zobaczenia za rok!
Bardzo daje na ofensy ;] Jestem do niej bardzo przekonany i wygrywałem z nią co nie co ;] A szaman lord w klocku ng z sieciami prawie nie do zabicia ;] juz rzucal nie jednemu lordowi challenge ;P
Ależ proszę bardzo ;]
no tak to o mnie mowa....;p....ale załowalismy bo i tak połaczenie mielismy take ze na jedno by wyszło czy pojechalibysmy tym czy nastepnym.....Leszczu pisze: 5 bitwa nierozegrana, bo chłopaki z Legionu Beta zmywali się na pociąg i poprosili o remisowe rozstrzygnięcie co nam też było na ręke, bo mogliśmy jechać wcześniej...
Ps:rozpiska niszczy....;]
Może odkryłem nowy zielony standard? ^^ dzięki za pozytywne komentarze
hihi, odgrzebaleśLeszczu pisze:Może odkryłem nowy zielony standard? ^^ dzięki za pozytywne komentarze
1 Black Orc Warboss @ 278 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Battleaxe of the Last Waaagh! [100]
Boar
1 Black Orc Big Boss @ 150 Pts
Choppa; Battle Standard
Martog's Best Basha [15]
Amulet of Protectyness [25]
1 Goblin Shaman @ 140 Pts
Staff of Sorcery [30]
Nibbla's Itty Ring [20]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
2x5 Goblin Wolf Riders @ 70 Pts
Spear; Short Bow; Light Armour
5 Goblin Spider Riders @ 70 Pts
Spear; Short Bow; Shield
2x33 Night Goblins @ 204 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician; Boss
2 Fanatic
25 Orc Big 'Uns @ 355 Pts
Choppa; Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician; Boss
Morks Spirit Totem [50]
5 Savage Boar Big 'Uns @ 172 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield; Musician
4x1 Spear Chukka @ 40 Pts
Bully
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 152
Total Army Cost: 2248
1)RS Alfa-> WE
sam chcialem pograc z WE...ale one nie chcialy grac ze mna
krytyczne oblanie 2 animozji na jednostkach screenu doprowadzilo do tego ze ni w zab nie dalem rady doczlapac do lucznikow
7:13
2)BTW, DoCh na wronie
bitwa rozstrzygnela sie w zasadzie na 1 rzucie-> wlozylem kanapke na bsb w pieskach(byl na 1 ranie i zostalo mu 2 psy) i wygralem breaka o 9. przeciwnik rzucil 3 i nagle to ja zarobilem kanapka.
tym oto sposobem z bitwy ktora wygrywalem 15:5 zrobilo sie 1:19.
z ciekawostek-> ragnar 28 atakami nie zdolal wbic 2 ran w tego bsb
3)Vendetta z VC,regenka na rycerzach,2x varg
po tym jak przeciwnik przez pierwsze 2 tury zregenerowal wszystko to zrobilo sie nieciekawie. general poszedl do piachu gdy ledwo co udalo mu sie zatluc championa w challange(4/5 regeneracji zdanych),big uns zwiali od paniki i zaczela sie dozynka.1:19
kolejna gra gdy nie przegralem ze skillem ale z armia.
niby tradycja zachowana ze nawet jak mi mega nie idzie to 20:0 mi nikt nie zaladuje,ale armia w zasadzie juz wisiala na allegro.
ale kilka piwek,granie do 3 w nocy w peurto rico i dzien wygladal ciut lepiej
4) HE z klubu woja.
wole o tej bitwie nie wspominac. cisnieniowiec jakich malo...i koniecznie chcial rozegrac 6/7 ture juz po czasie... to go skaralem i stluklem mu jeszcze sporo.
13:7
chukki jak trafiaja w jezdzca na smopku znaczy ze go nie przebijaja-standard!
5)HE z animosity
w zasadzie partia szachow. on cos zabil mnie,ja cos jemu...big uns nie zbieraja sie na 10 i radosnie wyjezdzaja za stol.
potem ragnar zabija smok w challange w 2 tury
wyszedl remis ze wskazaniem na mnie
10:10
rozpiska slabiutka raczej,za malo wystawien i o 1 maszyne za duzo.
wychwycilbym to wczesniej gdybym mial czas rozegrac chociaz 1 bitwe w przeciagu ost 3 miesiecy
za to uklad itemow na shamanach jest bardz dobry-przebijam sie przez 2-3 scrolle spokojnie za to blokuje cala bolaca magie praktycnie
Boar
1 Black Orc Big Boss @ 150 Pts
Choppa; Battle Standard
Martog's Best Basha [15]
Amulet of Protectyness [25]
Staff of Sorcery [30]
Nibbla's Itty Ring [20]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
2x5 Goblin Wolf Riders @ 70 Pts
Spear; Short Bow; Light Armour
5 Goblin Spider Riders @ 70 Pts
Spear; Short Bow; Shield
2x33 Night Goblins @ 204 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician; Boss
2 Fanatic
25 Orc Big 'Uns @ 355 Pts
Choppa; Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician; Boss
Morks Spirit Totem [50]
5 Savage Boar Big 'Uns @ 172 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield; Musician
4x1 Spear Chukka @ 40 Pts
Bully
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 152
Total Army Cost: 2248
1)RS Alfa-> WE
sam chcialem pograc z WE...ale one nie chcialy grac ze mna
krytyczne oblanie 2 animozji na jednostkach screenu doprowadzilo do tego ze ni w zab nie dalem rady doczlapac do lucznikow
7:13
2)BTW, DoCh na wronie
bitwa rozstrzygnela sie w zasadzie na 1 rzucie-> wlozylem kanapke na bsb w pieskach(byl na 1 ranie i zostalo mu 2 psy) i wygralem breaka o 9. przeciwnik rzucil 3 i nagle to ja zarobilem kanapka.
tym oto sposobem z bitwy ktora wygrywalem 15:5 zrobilo sie 1:19.
z ciekawostek-> ragnar 28 atakami nie zdolal wbic 2 ran w tego bsb
3)Vendetta z VC,regenka na rycerzach,2x varg
po tym jak przeciwnik przez pierwsze 2 tury zregenerowal wszystko to zrobilo sie nieciekawie. general poszedl do piachu gdy ledwo co udalo mu sie zatluc championa w challange(4/5 regeneracji zdanych),big uns zwiali od paniki i zaczela sie dozynka.1:19
kolejna gra gdy nie przegralem ze skillem ale z armia.
niby tradycja zachowana ze nawet jak mi mega nie idzie to 20:0 mi nikt nie zaladuje,ale armia w zasadzie juz wisiala na allegro.
ale kilka piwek,granie do 3 w nocy w peurto rico i dzien wygladal ciut lepiej
4) HE z klubu woja.
wole o tej bitwie nie wspominac. cisnieniowiec jakich malo...i koniecznie chcial rozegrac 6/7 ture juz po czasie... to go skaralem i stluklem mu jeszcze sporo.
13:7
chukki jak trafiaja w jezdzca na smopku znaczy ze go nie przebijaja-standard!
5)HE z animosity
w zasadzie partia szachow. on cos zabil mnie,ja cos jemu...big uns nie zbieraja sie na 10 i radosnie wyjezdzaja za stol.
wyszedl remis ze wskazaniem na mnie
10:10
rozpiska slabiutka raczej,za malo wystawien i o 1 maszyne za duzo.
wychwycilbym to wczesniej gdybym mial czas rozegrac chociaz 1 bitwe w przeciagu ost 3 miesiecy
za to uklad itemow na shamanach jest bardz dobry-przebijam sie przez 2-3 scrolle spokojnie za to blokuje cala bolaca magie praktycnie
normalnie-> 7 atakow z 8 silki to za malo...Kubunio pisze:jak to możliwe?quas pisze: z ciekawostek-> ragnar 28 atakami nie zdolal wbic 2 ran w tego bsb
1)trafiam 3 razy,przebijam raz,rzuca warda
2)trafiam 2 razy,przebijam 2 razy,rzuca jednego save ale bez warda
3)trafiam 4 razy,przebijam 3 razy i zatrzymalo sie na save i ward (to bylo kluczowe bo jakbym go zabil to caly oddzial wylatuje w kosmos i mam te swoje 15:5)
4)trafiam 1 raz i nie przebijam. gine.
z WE w zasadzie remis magiczny-> on mi fasta ja mu polowke wildow (a mial 3 czarodziejow i 2 DS oraz przerzuty dispella)Jak ci dzialala magia.? Da sie cos sensownie pomagowac 2 drugolewelowcami ?
z demonami-on mi w zasadzie nic zlego nie zrobil,ja mu nadgryzlem fiendy,wbilem rane w heralda cincia i straszylem stopami
z VC-wszystko poszlo na regenerke
z HE- gork fix it byl kluczowy,no i pierscien wbil 2 rany w princa na smoku
z HE- skasowalem jego caddiego,nadkruszylem jednych DP
generalnie trzeba bylo zainwestowac w jakies grzyby. i daje rade sie przebijac przez 4DD i 2DS jak sie ma jakies uzyteczne czary.
Dla mnie turniej zupelnie nieudany z powodu awarii auta Zagralem tylko 3 bitwy. 2 remisy z VC na drakenhofach - ogólnie wybijałem wszystko poza klocem z drakenhofie z wszystkimi herosami w srodku. Przeciwnik mi tez cos rozwalał i wychodzil remis..
I przegrałem ostro z ogrami Zagrałem fatalnie, dodatkowo zabrakło farta (tylko raz mi szczescie pod koniec dopisalo ratujac przed masakra) i ogólnie bylem bardzo niepocieszony po tej bitwie. Najgorsza od wielu w moim wykonaniu.
Takze nie ma o czym gadac - mam nadzieje na rehabilitacje na Arenie. Mam juz nowy pomysł na armię.
I przegrałem ostro z ogrami Zagrałem fatalnie, dodatkowo zabrakło farta (tylko raz mi szczescie pod koniec dopisalo ratujac przed masakra) i ogólnie bylem bardzo niepocieszony po tej bitwie. Najgorsza od wielu w moim wykonaniu.
Takze nie ma o czym gadac - mam nadzieje na rehabilitacje na Arenie. Mam juz nowy pomysł na armię.
Pokaż pokaż Kołata ;]
a co z resztą zielonych?
a co z resztą zielonych?
Czy mógłbyś mi powiedzieć jak Ty to robisz, że przeżywasz szarżę smoka, bo mi się to jakoś nie widzi do końca w ogóle to czy ten koleś to Ci się jakoś sprawdza, bo jak dla mnie to wielu lordów przeciwnika raczej robi mu ku kuquas pisze:1 Black Orc Warboss @ 278 Pts
Boar
(...)
(...)