Nowe Dark Elves - pytania o zasady
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
dla mnie wyraznie napisali...
zadna magiczna bron nie daje bonusow z tarcza jakkolwiek by sie nazywalo i koniec.
wyjasnili i tyle.
zadna magiczna bron nie daje bonusow z tarcza jakkolwiek by sie nazywalo i koniec.
wyjasnili i tyle.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
a właśnie. Jak to jest z Caledor's Bane i Lifetakerem. Jak dla mnie albo ani pierwsze nie jest lancą, ani drugie rxbowem albo pierwsze jest lancą, a drugie rxbowem ;P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
W zasadzie to logiczniejsza i bardziej spojna z pozostalymi zasadami jest wersja Barba/Jankiela, choc ja tez faq rozumialem jak Pasiak.
Ale generalnie, tak jak juz pisalem, to nie ma zadnego znaczenia i nie ma co sie tym zajmowac...
Ale generalnie, tak jak juz pisalem, to nie ma zadnego znaczenia i nie ma co sie tym zajmowac...
Dobra to ja bedę miał pytanko odnosnie poszukiwacza serc. Zapewnia on przeżuty hitów w każdej rundzie hth, ale to samo mamy dzięki hateowi i teraz czy te zasady się kumulują czyli, czy w pierwszej turze walki mogę przeżucić hita dwa razy, a w przypadku HE dwa razy w każdej turze.
Mi się wydaje, że nie, ale chce się upewnić.
Mi się wydaje, że nie, ale chce się upewnić.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Ok, dzięki chciałem sie upewnić.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
- Corvus Albus
- Kretozord
wszystko pod templatka bije z S = W Hydry i standardowo to co częściowo przykryte na 4+ reszta z automatu.
Czy Pedant of Khaleth działa przeciwko kilku itemom Imperium:
- Runefang - All hits autowound, no armour saves allowed.
- Hammer of Judgement - Enemy takes T test/hit. If failed, hit autowounds (no armor saves allowed)
Przeciw Runefangowi pewnie nie, ale przeciw HoJ już bardziej chyba że bierzemy pod uwagę siłę właściciela niż zasadę specialną?
- Runefang - All hits autowound, no armour saves allowed.
- Hammer of Judgement - Enemy takes T test/hit. If failed, hit autowounds (no armor saves allowed)
Przeciw Runefangowi pewnie nie, ale przeciw HoJ już bardziej chyba że bierzemy pod uwagę siłę właściciela niż zasadę specialną?
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Chodziło mi że Runefang nie działa a HoJ działa.lohost pisze:zupelnie odwrotnie, oblany test T powoduje hita bez okreslonej sily i pendant wtedy nie moze zadzialac, a fang ma okreslona sile bedaca sila jego wlasciciela, pendant dziala normalnie.
Runefang też nie ma określonej siły automatycznie rani nawet nie wykorzystuje się siły do sprawdzenia save'a tylko niweluje cały save.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
No a jak masz broń która automatycznie wounduje to chyba działa.
Jak masz broń która ignoruje pancerz to tez działa.
Więc nie widzę przeciwwskazań by po połączeniu też działało.
Jak masz broń która ignoruje pancerz to tez działa.
Więc nie widzę przeciwwskazań by po połączeniu też działało.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!