Kislev vs. Demonhunters ;)
Kislev: zero magii (i obrony magicznej), zero siły w defensie, mięciutka piechota (bez pancerza). Właściwie to tylko kawaleria daje radę. Dlatego branie inaczej niż allied contingent, tzn. samodzielnej armii, to samobójstwo.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Kislev to tak jak Deamonhunterzy - tu kawaleria daje tylko rade , a w DH tylko GK Termiantorzy
Szkoda , ze Kislevu normalnego pelnego codexu nie wydali , bardzo mi sie ta armia podoba...

Szkoda , ze Kislevu normalnego pelnego codexu nie wydali , bardzo mi sie ta armia podoba...
To po jakiego grzyba GW coś takiego wydała jak nie opyla się tym normalnie grać?
Patrzcie jaki delikatnyShino pisze:z tego co pamietam nie tylko ale to nie miejsce na taki offtopZiemko pisze:Kislev to tak jak Deamonhunterzy - tu kawaleria daje tylko rade , a w DH tylko GK Termiantorzy![]()

z tym, ze mi chodzilo, ze w zasadzie caly kontyngent ig w deamon hunterach podobnie jak i stormtroopersi tez sa w porzadku (o szefie wszystkich szefow z swietlna halabarda nie wspomne bo tez nie jest to zla postac z tej armii).. no i oczywiscie dreadnaught 

Myslalem o silach czysto Dhowych czyli GK + Inki... JA w moich mam kontygent gwardii z laskami dlatego calkiem jeszcze sobie daje rade 
P.S. Jak spamowac to po calosci
Niech ktos zrobi w tym temacie porzadek , bo juz od dluzszego czasue sie burdel robi 

P.S. Jak spamowac to po calosci

Kislev nie miał być samodzielną armia, tylko właśnie sojuszniczym kontyngentem dla "dobrych" armii (helfy, welfy, imperium, dwarfy, chyba też breta). Poczytaj pdfa z armylistem. Kislev praktycznie jest (jeśli już go wystawiać) wsparciem kawaleryjskim. Zresztą piechota 9pkt./szt., mająca jednocześnie łuki i GW (i fajne zasady S&S, po którym wyciąga dwuraki), też brzmi całkiem atrakcyjnie..Heinrich_von_Tod pisze:To po jakiego grzyba GW coś takiego wydała jak nie opyla się tym normalnie grać?
Zresztą imperialiści płaczący na "plewny" nowy czołg i biorący flagusiów i tak z core, mogą bez żadnego babrania się w allied contingenty wziąć oddział gryphon legion jako pojedynczy rare. A statystyki mają bardzo atrakcyjne: WS4, S4, I4, lanca, heavy armor, shield, 26 pkt. za sztukę i bonusowo panikowanie przeciwnika podczas szarży (chociaż nie wiem czy ta zasada wciąż obowiązuje).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny

ale ta panika nie jest taka dobra, przeciez jak nie przeciwnik nie zda to spieprza i wtedy kislevczycy palą szarże i dostaja kontre ale to jest chyba i tak na oddziały o jakims małym Ld 7 i mniej o ile pamietam, prawda?
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
gdzies wycztałem, ze w jakims WD były wydane zasady dla samodzielnej armi Kislevu. Wiecie może co to za numer i jak go zdobyć? 

To prawda, byly kiedys w WD, ale na stronie GW mozna sobie sciagnac calego army booka za darmo:gdzies wycztałem, ze w jakims WD były wydane zasady dla samodzielnej armi Kislevu. Wiecie może co to za numer i jak go zdobyć? Smile
http://uk.games-workshop.com/empire/kislev/1
Z tego co pamietam kontyngent moze byc punktowo rowny 1/3 glownej armii, no i ma BSB i Generala osobnego. Kislev ma kilka ciekawych zasad, np stand and shoot albo stubborn od bohatera. Mi bardzo podobaja sie jednostki Lancers i Gryphonow, jak juz zaczne zbierac Imperium to na pewno je wystawie. Jest tylko problem z zasada glorious charge, w sumie nie wiadomo jak ona ma dzialac w nowej edycji.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
ciekawe czy by przeszło jakbym na jakimś malutkim turniejiku (np BP) przyszedł z Kislevem jako samodzielną armią...Byłoby to ciekawe urozmaicenie, a do przegiętych nie można tego zaliczyc 

Czy jeżeli bierzemy kislev jako ontyngent do armii i mamy tam np. limit że na <2000p możemy wziąść 1-2 hero, 1-3 core itp. to to się liczy do herosów naszej armii tzn. kiedy mamy maks.3 herosów i wezmiemy boyara, to on tez sie podlicza do tego maksimum, czy tylko jego obowiązuje na te punkty 1-2, jako że jest z kontyngentu? to samo się tyczy innych jednostek... 

Bum...!