Pan Bóbr macha pędzlem

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Pan Bóbr macha pędzlem

Post autor: Czopek »

Witam, tu będę wrzucał co tam sobie maluję ciekawszego, :) taki warsztat moich prac :D . Jako pierwszy wystąpi John Locke, jest to bardzo rzadko spotykana figurka ponieważ kolo jest w środku zielony 8) myślę że nie zjedziecie mnie za bardzo za niego, :oops: jest on do armii którą będę grał, do poprawy tak mi się zdaję i tak musi pójść tył zbroi i naramiennik, no nie? oczka kiedyś będą :wink: :
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek :wink:
joł

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

Dla mnie twój Locke ma trochę za ostre kolorki 8)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Jeżeli to Twój ulepek to gratulacje. Co do malowania to farba wydaje się położona trochę zbyt grubo. Na stół jak najbardziej daje radę.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Telchar pisze: Co do malowania to farba wydaje się położona trochę zbyt grubo. .
miałem z nim mały problem :wink: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=11654
jego ostre kolorki, no niestety, stety ja tak maluję i od czego próbuję się odzwyczaić, bo do bliskiego oglądania figsy nie najlepiej się nadają gdy je robię takie oczojebne, z daleka może to się fajnie wydawać dopóki ktoś się nie przyjrzy z bliska, ale robię postępy co sam zauważam :D

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Łączy się z duchami, że mu bielmem oczy zaszły?
But seriously, przydałyby się tam źrenice jakieś ;)
Generalnie w porządku ulepek, mi bawienie się GSem gorzej wychodzi. A co do malowania - mocno oczojebliwe, ale na stół chyba wporząsiu.
Uerph.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

Żeremie a nie rzeremie;)

pozę ma ciekawą, całość rzeźbiona czy z bitsami jakimiś?
trochę za wiele elementów i się rozmywa całokształt. ta szarfa głównie i wstążeczki przy ręce z młotem.
trochę czystsze malowanie by mu nie zaszkodziło też:) na szarfie ciemniejsze znackzi by były chyba lepsze niż jasne, jasne słabo widać. niebieski przy uchwycie młota też nie za fajnie wygląda, włazi na uchwyt. sam uchwyt od czarnego do zółtego to moim zdaniem za mocne cieniowanie. kreseczki przy zbroi na udach też niefajne- za duży kontrast, przydałoby się przejście między nimi. twarz ma dziwną kreske jasną przez czoło.
widzę że kreskami cieniujesz, ciekawametoda ale trzeba ją dopracować jeszcze:) lepiej wygląda jak są czyściej malowane. polukaj na prace szarego na TT- one mają sporo cieniowania kreskami;)
ale jak na początku pisałem- do gry daje radę ;)

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

całoś rzeźbiona prócz główki, dzięki za uwagi, wieczorkiem kolejny priest(konny bez konia narazie) oraz pistol 1 z 5 narazie. 8) :wink:

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Tak rozkminiam jak tu warriorów malować, z nurgla jestem bardzo zadowolony(niepokończeni) :

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Mnie sie ten pierwszy bardziej podoba. Jest taki mhroczny ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

zgadzam sie z Rapta
Obrazek

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Racja, gdybym miał czas/środki na zbieranie warriorsów, właśnie tak bym ich malował - ciemne pancerze, z niebiesko-purpurowym LS, na zimowych podstawkach... poezja.
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

tak sobie maluję, sprawdzam jak to wychodzi (super modele) i
do kolegów doszedł kolega slaneszyta, potem jeszcze korn dojdzie :

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

[url=http://imageshack.us]Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Obsrani od góry do dołu :lol2: Jak dla mnie ten 1 najlepszy (fajna kolorystyka :D)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

treeman i wild - wiem że jest do czego się czepnąć ale do grania są 8) a przy treemanie jeszcze troszkę roboty mnie czeka z wykańczaniem pierdółek. co sądzita? :wink:

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

wreszcie masz normalnego treemana? <wow> nie wierze :D

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

Mi się podobają - szczególnie treeman i ten motyw z czachą...czegoś :) wbitą w czub :) Wild tez fajny.
Czekamy na dalsze figsy :)
Pzdr

Awatar użytkownika
Tomcium
Wałkarz

Post autor: Tomcium »

ładny treeman i poprzedni nurgl :P
Czekam na dalsze prace pozdro

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

trochę foty nie są super ale oto wildy, pierwsza piątka skonczona, sztandar jeszcze domiziam tylko : :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

zazdroszcze ci pomalowania tego ja nie mam sily do tych figsow nie podobaja mi sie.a ty jeszcze zrobiles to dobrze gratuluje podwojnie

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

Ogólnie oddział fajnie się prezentuje, ale mam wrażenie że sztandar jest zamontowany odwrotnie :D chyba że jadą do tyłu :D i nie podobają mi się te tatuaże a poza tym spoko, ładnie i dokładnie :) CZekamy na dalsze prace.
Pzdr

ODPOWIEDZ