DE 2600

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

DE 2600

Post autor: Jankiel »

Za trzy tygodnie będzie lokal w Bielsku na bardzo fajne punkty. Doskonała okazja, żeby sprawdzić kilka nowych jednostek. Lorda na manticorze nie wystawiałem chyba nigdy, ale nowy kodeks daje całkiem ciekawą opcję 8 ataków z killingblowem i hatred. A jak się jeszcze frenzy włączy w odpowiednim momencie, to już w ogóle rzeźnia. Kotła jeszcze mi się nie udało na żadnym turnieju wystawić, więc będzie okazja. Do tego zapomniani przez GW korsarze (choć jakoś bardziej do mnie trafiąją witchki z banner of murder, tylko, że sloty mi się skończyły).

Highborn na Manticorze
Ring of Hotek, Regeneracja, Lanca z Killingblowem
Hag bsb na kotle
Sorceress 2 lev 2xscroll
Sorceress 2 lev scroll, sacrifical dagger

18 Korsarzy, FCG, banner z frenzy
2x5 DR z kuszami
10 Kuszników
3x5 Harpii
17 BG z ASF
6 COK ze sztandarem
2x6 shades z dodatkową bronią
Hydra

Na pewno istnieje mnóstwo mocniejszych kombinacji, ale niektórym jednostkom należy dać szanse. A nuż w bitwie spiszą się duzo lepiej, niż wygladają na papierze.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

a BG jak zamierzasz wystawiać ?? 7x2 + to co zostanie do 3go szeregu ?? czy po prostu zostały punkty i padło by BG dopakować :D ?
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

BG w liczbie 14 za szybko mi ginęli. Kilka razy zdarzyło się tak, że 150 punktów trzymał champion lub champion wraz z muzykiem. Jestem przygotowany na to, że będą przyjmowac na klatę oddziały BK, flesh houndy czy inne mocne jednostki i powoli kroić ich killingblowami. Nie chcę, by zginęli, zanim dokończą dzieła.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ