Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
-
- Wałkarz
pies z rogami-wezami mistrz, odwoluje sie do najlepszej tradycji 5ed. DP mi sie nie podoba, przez glowe...druga tez mi sie nie podoba..tak brakuje jeszcze czarodzieja i kornika, do tego pieszych maruderow - chyba mieli byc nowi - a oltarz chaosu...nie liczylbym na niego, trzeba se bedzie samemu zrobic pewnie. Tak samo jak nie bedzie figurki do krola trolli...krola...dupy...
Od kiedy zacząłem zbierać chaos (czyli od samego początku) zastanawiała mnie jedna rzecz. W wielu źródłach piszą o tym jak czempioni chaosu po bitwach ucztowali i upijali się. Jak oni z tą swoją przyrośniętą do ciała zbroją załatwiają niezbędne potrzeby (fizjologiczne). Nie sądzę aby Mroczni Bogowie używali swych mocy w tak błachych sprawach. No i dochodzi jeszcze kwestia higieny. Wojownicy Nurgla mają problem z głowy (i tak śmierdzą) ale reszta? Np Slaneesh który ceni zewnętrzne piękno? No i co z panienkami? Są skazani na celibat? Kto chciałby wtedy być czempionem? Czy ktoś wie coś o czym nie wiem?
Wszelkie dobre uczynki muszą kiedyś zostać ukarane
-
- Wałkarz
jedyna radoscia wojownika chaosu jest wojna i smierc...tylko tego pragnie, aby uzyskac niesmiertelnosc...upijali sie w 1995r. od 6ed. nie interesuje ich woda, koks ani dziwki..interesuje ich tylko wojna z mezczyznami...duza iloscia mezczyzn. Umiesnionych mezczyzn...
Ps
Zauwazyliscie ze ten champ na koniu trzyma tarcze macka osmiornicy?
Ps
Zauwazyliscie ze ten champ na koniu trzyma tarcze macka osmiornicy?
Ten chempion na koniu jest bardzo przystojny i na pewno niczego mu nie brakuje ;]
Od 6 ed. interesuje ich tylko finlandia LiMe oraz John Smith. W ogole nie jestes na biezaco. Masz racje, ze mezczyzni sa bardzo istotnym elementem w ich bardzo ponurym i uwiklanym w wieczna wojne zyciu. Nie ma sie jednak czym martwic bo istnieje wiele uniesionych generalow, ktorych smierc z pewnoscia przyniesie satysfakcje i zaspokoi pragnienie i usmierzy bol.
Jak ktos zebym przestal pisac to na priv prosze, tylko bez pomidorow O.o
Od 6 ed. interesuje ich tylko finlandia LiMe oraz John Smith. W ogole nie jestes na biezaco. Masz racje, ze mezczyzni sa bardzo istotnym elementem w ich bardzo ponurym i uwiklanym w wieczna wojne zyciu. Nie ma sie jednak czym martwic bo istnieje wiele uniesionych generalow, ktorych smierc z pewnoscia przyniesie satysfakcje i zaspokoi pragnienie i usmierzy bol.
Jak ktos zebym przestal pisac to na priv prosze, tylko bez pomidorow O.o
Jagger rządzi ,gniecie itepe
Jeśli chodzi o gwałty, upijanie się itp, to myślę, że zbroja tu zachowuje się jak kostium Spawna z komiksu Odsłania ich zmutowane ciało, kiedy życzy sobie tego jego właściciel.
Co do higieny wątpię szczerze by coś takiego ich obchodziło- wielu ludzi w Warhammerze to nie obchodzi. Wyznawcy Slaanesha myślę, że też się nie myją. Chyba, że są jeszcze pod postacią ludzką/Elfią (bo krasnolód czy Ork jakoś do tego boga mi nie pasuje )- ich bóg pewnie obdarzył ich darem wiecznej czystości
Co do higieny wątpię szczerze by coś takiego ich obchodziło- wielu ludzi w Warhammerze to nie obchodzi. Wyznawcy Slaanesha myślę, że też się nie myją. Chyba, że są jeszcze pod postacią ludzką/Elfią (bo krasnolód czy Ork jakoś do tego boga mi nie pasuje )- ich bóg pewnie obdarzył ich darem wiecznej czystości
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
a mi sie nowe pieski straszliwie podobają! o!
Pewnie wynika to z odiwecznej fadcynacji bestiami i wszystkim co krzywe i zmutowane...ale mimo że mam juz przynajmniej 20 psów chaosu (stare, nowe, nawet chyba z 5 wilczo-spod-goblińskich) to te urzekły mnie dynamiką i zmutowanością - uwazam że maja pozty 10x lepsze niz obecne 6 edycyjne "w polowie skoku" - nigdy mi to nie pasowało - toto sa żaby czy kanury - a tu widac że są napakowane sterydami i az rwa się żeby kogoś ugryźć!
Pewnie wynika to z odiwecznej fadcynacji bestiami i wszystkim co krzywe i zmutowane...ale mimo że mam juz przynajmniej 20 psów chaosu (stare, nowe, nawet chyba z 5 wilczo-spod-goblińskich) to te urzekły mnie dynamiką i zmutowanością - uwazam że maja pozty 10x lepsze niz obecne 6 edycyjne "w polowie skoku" - nigdy mi to nie pasowało - toto sa żaby czy kanury - a tu widac że są napakowane sterydami i az rwa się żeby kogoś ugryźć!
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
dlatego mam ich 10 i jesli wystawiam psy to te sa jako pierwsze 2 oddzialy