Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
ten czar nie jest taki dobry... to raczej efekt psychologiczny. grę wygrywają zazwyczaj popychaczki które są dużo prostsze do rzucenia i bardziej popularne...
no choseni w koszcie kawalerii i forsakeni po 18p którzy w starciu z HE nie zdążą zaatakować nawet... może malutkie ich unity się pojawią jako wsparcie, szkoda:/[/list]
no choseni w koszcie kawalerii i forsakeni po 18p którzy w starciu z HE nie zdążą zaatakować nawet... może malutkie ich unity się pojawią jako wsparcie, szkoda:/[/list]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Hm, A wiecei, ze demonic steedy maja podstawki 50x50 i maja 1 Wo, czyli jesli sie nie myle, dzialaja jak zwykly steed, wiec wszystko idzie po bohaterze- nie ma latwych woundow Czyli podpakowuje to opcje 3x ziomek na sprezynie + lord czarujacy No i typ w maruderkach nagle dostaje +8 atakow za swoich(jesli zerker sword dziala za swoich tez) oraz zdejmuje kolejny slot marudera od frontu-bedzie mozna poblokowac wrogich championow etc. przed biciem po free fragach(zawsze wounda mniej) oraz mamy wiecej wroga w styku (do+4 kolejnych atakow).
Moze cos takiego;
Kaos sorc lord
3x sprezynowcy/manykora na jednym, sprezyna na 2gim(w sumie 2och)
3xpsy w liczbie duzo- do oslony
2x helka
cos ze speciala (pewn ie pkt nie starczy lol) albo fasty.
Moze cos takiego;
Kaos sorc lord
3x sprezynowcy/manykora na jednym, sprezyna na 2gim(w sumie 2och)
3xpsy w liczbie duzo- do oslony
2x helka
cos ze speciala (pewn ie pkt nie starczy lol) albo fasty.
w tym momencie konczy sie moja przygoda z mortalowym chaosemMorrok pisze:kurde... nie zdziwie sie jak najmocniejszą opcją beda 2 helki, 4 magow tzeentha, ktorzy jeszcze w combacie mogą cos zrobić i wyssać armie z pocisków, do tego horda maruderów
narazie to naprawde poza 1, slownie JEDNĄ fajna informacja (podpakowani rycerze) to nie ma nic co by mnie ucieszylo... samo obcinanie, zabieranie, zmienianie na gorsze... sie chlopaki popisali nie ma co
teraz tylko gifty i itemy i bede mogl z czystym sumieniem powiedziec ze GW stworzylo najgorszy army book od 1,5 roku
To tak, jak by gracze HE narzekali, że przez to głupie GW nie mogą już wystawiać megaklimatycznych rozpisek na 4 magach, 6 chariotach i czterech piątkach silver helmsów. Ja się będę bardzo cieszył, jesli się okaże, że potworki w stylu smok, helka i trzy kawalerie będa słabym i niewystawialnym rozwiązaniem. Bardzo byłem zadowolony z kodeksów WE, HE czy O&G kasujących chore, standardowe rozpiski, mam nadzieję, że chaos też się zmieni. Chocby po to, by bitwy były ciekawsze.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
przeciez gracze HE mogą sobie wystawic 4 magow i 6 chariotow i wcale nie bedzie to wogle nie grywalneJankiel pisze:To tak, jak by gracze HE narzekali, że przez to głupie GW nie mogą już wystawiać megaklimatycznych rozpisek na 4 magach, 6 chariotach i czterech piątkach silver helmsów. Ja się będę bardzo cieszył, jesli się okaże, że potworki w stylu smok, helka i trzy kawalerie będa słabym i niewystawialnym rozwiązaniem. Bardzo byłem zadowolony z kodeksów WE, HE czy O&G kasujących chore, standardowe rozpiski, mam nadzieję, że chaos też się zmieni. Chocby po to, by bitwy były ciekawsze.
WE ? to jeden z najlepiej napisanych bookow z prawie kazda uzywalna jednostka... o czym ty piszesz?
O&G, poczytaj sobie narzekania orkowych generalow... rozumiem ze jestes bardzo szczesliwy ze jedna armia odpadla i stala sie praktycznie nie grywalna bo w konfrontacji dobry gracz O&G dobry gracz innej armii O&G maja wpierdol
bez urazy, ale piszesz pierdoly
Właśnie o tym piszę. Pamiętasz wczesniejszy armylist? 10x5 łuczników i 4 magów z lifem w lesie? Nowy kodeks We bardzo fajnie sobie z tym poradził.WE ? to jeden z najlepiej napisanych bookow z prawie kazda uzywalna jednostka... o czym ty piszesz?
Kodeks O&G był dobrze napisany (a to, że nowe kodeksy zbyt przepakowali, to inna sprawa). Tęsknisz za cudownymi rozpami w stylu 6 chukk, 4 szamanów NG i 15 fanatyków?O&G, poczytaj sobie narzekania orkowych generalow...
Mogą, ale skoro prawie nikt tak nie gra, widać, jest to słaba opcja.przeciez gracze HE mogą sobie wystawic 4 magow i 6 chariotow i wcale nie bedzie to wogle nie grywalne
Bitwy z Hordami Chaosu składającymi się ze smoka tzeentcha, helki, 3 kawalerii i dwóch pajaców na dyskach nie należały do specjalnie ciekawych.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
IMO teraz zrobili z hord upośledzony offens, dodając możliwość kulejącego quasi-defensu. Jeszcze żeby zniszyli rozpy kawaleryjskie, dając możliwość zrobienia fajnej rozpiski piechotnej, ale nie. Teraz chaosiarze mogą pobawić się w bunkrowanie z 2 helkami i magusami. Super. Bardzo to chaosowe.
Naprawdę nie rozumiem, co im zależało z tymi lataczami. Nawet 0-1 furie. Cholera, dlaczego im tak strasznie szkodziło je wrzucić?
No i generalnie te zmiany są bez sensu, jakoś tak bez tołku, ładu i składu. A tu coś zmienili, a tu coś wrzucili, coś splewili, dodali jakąś bezsensowną jednostkę, okrasili to klimatyczną, ale zbyt losową żeby była przydatną tabelką oczka, i usiedli, zadowoleni z siebie. Mam przemożne wrażenie, że oni naprawdę nie mieli żadnego konkretnego pomysłu na ten AB - ot tak posiedzieli i popsuli, a potem sobie poszli.
Boję się, co będzie z bestiami. Bo teraz znów zapowiada się, że lizaki będą przegięte, potem wyjdą pewnie Skaveny, nad którymi musieliby posiedzieć, żeby je splewić, a potem bestie, które jak dotąd tylko kopali [zresztą podobnie jak hordy - wystarczy wspomnieć pół-armylist, pół-debilizm wydany w WD]. Śmiertelni wyznawcy chaosu ze zgrozą patrzą w przyszłość. Tylko demony sobie hulają.
Naprawdę nie rozumiem, co im zależało z tymi lataczami. Nawet 0-1 furie. Cholera, dlaczego im tak strasznie szkodziło je wrzucić?
No i generalnie te zmiany są bez sensu, jakoś tak bez tołku, ładu i składu. A tu coś zmienili, a tu coś wrzucili, coś splewili, dodali jakąś bezsensowną jednostkę, okrasili to klimatyczną, ale zbyt losową żeby była przydatną tabelką oczka, i usiedli, zadowoleni z siebie. Mam przemożne wrażenie, że oni naprawdę nie mieli żadnego konkretnego pomysłu na ten AB - ot tak posiedzieli i popsuli, a potem sobie poszli.
Boję się, co będzie z bestiami. Bo teraz znów zapowiada się, że lizaki będą przegięte, potem wyjdą pewnie Skaveny, nad którymi musieliby posiedzieć, żeby je splewić, a potem bestie, które jak dotąd tylko kopali [zresztą podobnie jak hordy - wystarczy wspomnieć pół-armylist, pół-debilizm wydany w WD]. Śmiertelni wyznawcy chaosu ze zgrozą patrzą w przyszłość. Tylko demony sobie hulają.
Uerph.
ja tak nie gralem i nie uwazam zeby byla to najmocniejsza opcja w chaosie... byla to opcja mocna na druzynowki ale na single? nie sadze...Jankiel pisze:
Bitwy z Hordami Chaosu składającymi się ze smoka tzeentcha, helki, 3 kawalerii i dwóch pajaców na dyskach nie należały do specjalnie ciekawych.
dla mnie chaos to armia ofensywna, ofens powinien miec kontre na defens, chaos tego zostal pozbawiony... jak komus sprawia frajde gra defensywna armia chaosu to niech sie tak bawi, nikomu nie bronie... ale ja bede skladal za wszelka cene rozpy ofensywne, takie ktore sa w 2 turze u przeciwnika, jak sie nie da to trudno i mowie bye bye tej armii az do nastepnej edycji
twierdzisz ze Warriorzy beda jacys bardzo uniwersalni ? ja juz wiem ze Warriorzy, Choseni, Forsakeni, Spawny czy Shagoth beda klimatycznym pierdzeniem... jesli to jest twoim zdaniem bardziej uniwersalne od Hord no to sorryJankiel pisze:Właśnie o tym piszę. Pamiętasz wczesniejszy armylist? 10x5 łuczników i 4 magów z lifem w lesie? Nowy kodeks We bardzo fajnie sobie z tym poradził.WE ? to jeden z najlepiej napisanych bookow z prawie kazda uzywalna jednostka... o czym ty piszesz?
tak, wciaganie do uczciwej i rownej walki oraz "popedzanie" samych wojownikow sporo by im pomoglo
za niewielkie pkty mozliwosc wykonania zawsze marszu albo/i zwiekszona szarza (jak u BL i jagi) to spory bonus
za niewielkie pkty mozliwosc wykonania zawsze marszu albo/i zwiekszona szarza (jak u BL i jagi) to spory bonus
Te psy kiepsko wyglądają, już z 5ed mi się bardziej podobają
Ten z czółkami który pokazał Lasti wygląda chyba najgorzej
Ten z czółkami który pokazał Lasti wygląda chyba najgorzej
spiderpig i tyle nawet mam juz pomysl jak takie pomioty porobic
Ten korniszon ma za dużą głowe i tą czahe zdeka . Ale mam starego a za wiele piechociarzy chyba się nie przyda . Dobrze że istnieją konwersje bo stare psy za drogie
Ja bym chciał żeby smok był grywalny bo smoki są fajne Jak na ofensie się nie pogra to trzeba zmienić armię
zobaczymy co im z tego wyjdzie .
Faktycznie bez lataczy będzie ... nawet nie chodzi że cięzko ale głupio tylko na pałe do przodu jechać . Niby jednostek nadodawali ale co z tego ? Shrine i forsakeni no i pewnie warriorzy będą dla klimaciarzy . Ja za bardzo po turniejach nie jeżdżę ale nie chce grać czymś co jest drogie a może nie dojść albo paść od salwy łuczników czy od 1 cannona .
Do niektórych rzeczy jest kilka oddziałów np. choseni ,forsakeni ,warriorzy
A reszty nie ma kto robić
Jakoś czarno to widze .
A może trzeba wrócić to gier tego typu które robiliśmy sami z kumplami 5 lat temu?
Ja bym chciał żeby smok był grywalny bo smoki są fajne Jak na ofensie się nie pogra to trzeba zmienić armię
zobaczymy co im z tego wyjdzie .
Faktycznie bez lataczy będzie ... nawet nie chodzi że cięzko ale głupio tylko na pałe do przodu jechać . Niby jednostek nadodawali ale co z tego ? Shrine i forsakeni no i pewnie warriorzy będą dla klimaciarzy . Ja za bardzo po turniejach nie jeżdżę ale nie chce grać czymś co jest drogie a może nie dojść albo paść od salwy łuczników czy od 1 cannona .
Do niektórych rzeczy jest kilka oddziałów np. choseni ,forsakeni ,warriorzy
A reszty nie ma kto robić
Jakoś czarno to widze .
A może trzeba wrócić to gier tego typu które robiliśmy sami z kumplami 5 lat temu?