Nadciągają Hordy Chaosu :)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

ulgdor pisze:Hmmm... ja to myślałem, o warriorach z halabardą i tarczami... a tu zonk.
Że niby wojownicy chaosu nie będą mogli brać halabard? Niemożliwe żeby tarcze były ich jedyną opcją...

Może Szaman rzucisz nieco światła na tą sprawę - czy wojownicy chaosu/choseni mogą używać halabard?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Mogą mieć GW i Halabardy, nawet powstala dla nich specjalna ramka z czesciami. To, ze czegoś nie ma w tym podsumowaniu oznacza, ze nie jest pewne, a nie, ze nie istnieje.

Magic Items: NEW

Banner of the Gods - 125pts
unit cause terror and all units within 6" are stubborn

Chaos Daemon Sword - 75pts
+D6A, +D3S
Hellfire Sword - 75pts
Sword of Change - 65pts
+1S; any model taking a wound from the sword must make a T test or turn into a Spawn (not 100% on this second part)
Chaos Runesword - 60pts
+1WS, +1S, +1A
Berserker Sword - 50pts
models on foot only; +1A for every model in B2B
Axe of Khorne - 45pts
+1S; killing blow
Filth Mace - 35pts
Rending Sword - 30pts
re-roll wound rolls (not 100% on this one)
Whip of Pleasure - 25pts

Chaos Runeshield - 50pts
Armour of Damnation - 45pts
The Crimson Armour of Dargan - 40pts

Gifts of the Gods: NEW

Mantle of Chaos - 75pts
Tentacle of Tzeentch - 65pts (not sure about this one being tentacle)
Tzeentch's Will - 60pts
Whip of Agony - 45pts
Effect is one use only; used at the start of one of the Chaos players phases; does some sort of wounds with no ward or armour saves allowed
Diabolic Splendour - 35pts
Stream of Corruption - 25pts
once use only breath weapon
Golden Eye of Tzeencth (Sorcerers only) - 25pts
Has some effect during the magic phase instead of the old ward save
Sopoforic Musk - 25pts
Bloodcurdling Roar - 25pt
Fury of the Blood God - 20pts
Magic Resistance(2) and a 4+ ward save against magic missiles

Jak narazie Daemon Sword rządzi jak dla mnie. Axe of Khorne tez wydaje sie rozsądny. Runesword i Sword of Change 10 punków za drogie, chociaz z drugiej strony i tak nigdy w chaosie nie za bardzo było co z punktami na lordzie robić ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

ulgdor pisze:Hmmm... ja to myślałem, o warriorach z halabardą i tarczami... a tu zonk. Może jednak będą mogli brać GW itp.
spoko, spoko ;)
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Berserker Sword - 50pts
Ungh. Czyli że w kolcku marud/warriorów taki heros ma z bazy +5 ataków, a jak walczy z piechotą/kawalerią to jeszcze +3? W sensie, że w sumie +8? Czy ja coś źle rozumuję?
Uerph.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Szczurza Jucha pisze:
Berserker Sword - 50pts
Ungh. Czyli że w kolcku marud/warriorów taki heros ma z bazy +5 ataków, a jak walczy z piechotą/kawalerią to jeszcze +3? W sensie, że w sumie +8? Czy ja coś źle rozumuję?
Raczej bym stawiał, że chodzi o every enemy model, ale nie wiem, tak tylko "strzelam".
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Szczurza Jucha pisze:
Berserker Sword - 50pts
Podejrzewam, że z tego powodu nie będzie zbyt często wykorzystywany, nawet dla tych 8 potencjalnych ataków w B2B.

Ja napisałem 8? a może w sumie jednak? :D
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

zaraz okaże się że tylko b2b z enemym, bo to jednak zbyt piękne by było - 12 ataków na herosie? mmm

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

max 8

nie wiem jak wy to liczycie :P
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

trikk pisze: Chaos Daemon Sword - 75pts
+D6A, +D3S
No dobra, a gdzie jest haczyk ?

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Fakt, że ciężko rozplanować szarżę takim typem? Chociaż w sumie zależy od tego, czy rzucamy na początku bitwy czy walki

I zostaje mało pts. na ochronę

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

a tam mało, ench shield chociażby, + coś z tabelki(+1T lub sv jak się wylosuje kiedyś) +50 pts na gifty a nawet jak wylosuje mało na te bonusy to i tak jest dużo.:)

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

A dla mnie trochę porażką jest konieczność wyzywania na pojedynki, chociaż to w sumie zależy od hierarchii tego wyzywania, czy np. będziemy mogli sobie wybrać, czy wyzywać ma champion czy heros. Ale i tak - Smokowcy i inne takie będą będą mieli problem z dobrymi herosami do pojedynków - Imperium się ucieszy :D

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Chociąz w sumie sorcer dopakowany czemu nie a smok to mus .
Fajnawe itemki . Jak są deamonic gifty to można się chyba będzie nawet o drogi miech pokuśić :D

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a o helenie nie napisali ze jest unbreakable

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

works almost the same as before, but loses the ability to make units flee and the re-roll to scatter, and loses the icor attack; cannot attack friendly units anymore
więc raczej nie napisali, że straciła unbreakable.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

tak samo nie napisalo zeby Do mialy grejty, wiec Gajowy moze miec troche racji (tez ciekawe czy zostal ward stary czy nowy bedzie albo czy w ogole)

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Nie mówcie mi że helka nie moze juz zjadac swoich wojsk :shock:

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Pewnie ta i inne zasady, których nie będzie były zbyt trudne do opanowania dla dzieciarni w Usa i Gb.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

ta, dlatego dodano im opcje scaly skin 6+ na pieskach zeby dzieci czasem zdawaly save'a od lucznikow (bosze... co za bezsens z resztą)

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

To będą pieski Tzeentcha i zawsze 6tki wypadać będą ;)

Tak to jest jak koleś od najgorzej wydanej armii zabiera się za inną. Oby to nie było coś co spotkało Imperium. Tam też taki burak się wziął za pisanie i zwalił wszystko (no prawie). Jest tylko jedna słuszna rozpiska z czołgami, altarem i działami co jest beznadziejne.

Zablokowany