pytanie
Moderator: Gremlin
WE strzelają bez modyfikatorów, ale tylko tych dotyczących kar za ruch. Poza tym wszystkie pozostałe modyfikatory (takie jak strzał na daleki zasięg, w jednostki typu skirmish, cel za osłona itd.) mają normalne modyfikatory.
Czy w każdym kierunku? Ciekawe pytanie, szukam haczyka... Standardowo strzelcy muszą widzieć swój cel. Więc mogą strzelić za siebie, o ile się obrócą. Wyjątkiem jest tu Treeman, który może strzelać na 360 stopni i nie musi widzieć celu.
Czy w każdym kierunku? Ciekawe pytanie, szukam haczyka... Standardowo strzelcy muszą widzieć swój cel. Więc mogą strzelić za siebie, o ile się obrócą. Wyjątkiem jest tu Treeman, który może strzelać na 360 stopni i nie musi widzieć celu.
Tylko lekka kawaleria- glade raiders i treeman jak Krassus napisał.cczarnyy_ pisze:chodzi mi o to ze słyszałem iż elfy potrafią strzelać do celu nawet gdy stoją tyłem do niego.
A racja, zapomniałem o lekkiej kawalerii.
Duchu, nie mieszaj. Po wykonaniu reforma nie można strzelać.
Jo, najczęstsze wały z jakimi się spotykałem, niby połowa move'a za obrót, a próba wciśnięcia kitu, że to nie reform (obró chodzi mi o taki co zmienia zupelnie ustawienie, ju noł)Krassus pisze:Duchu, nie mieszaj. Po wykonaniu reforma nie można strzelać.
BTW. co do tematu to myślę, że odpowiedni do tego byłby temat dla początkujących.
Pozdro