magnesy neodymowe
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
O, dzięki!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- <Van-Bydle>
- Powergamer Rozpiskowy
Nigdy nie spotkałem sie z takimi magnesami..
Możecie dokładnie napisać o ich zastosowaniu?
Dzieki
Możecie dokładnie napisać o ich zastosowaniu?
Dzieki
Argh!
No wiesz co? Nie wiesz ? Naprawde? sie!
Podklejasz pod podstawkę magnes i jak masz metalowy tray to ci figsy nie spadają. no i nie potrzebujesz pianek do transportu, tylko metalowe pudełko, bo magnesy są tak mocne, że się nie przesuwają w pionach i nie odrywają jak są odwrócone to też się trzymają. Metalowe i plastiki.
No wiesz co? Nie wiesz ? Naprawde? sie!
Podklejasz pod podstawkę magnes i jak masz metalowy tray to ci figsy nie spadają. no i nie potrzebujesz pianek do transportu, tylko metalowe pudełko, bo magnesy są tak mocne, że się nie przesuwają w pionach i nie odrywają jak są odwrócone to też się trzymają. Metalowe i plastiki.
- <Van-Bydle>
- Powergamer Rozpiskowy
Z tym trayem to łapałep : P Tylko nie wiedziałem jak mozna je w ten sposób przenosic na turniej..
A skąd jakoś tanio skołować metalową skrzynke na figurki?
Pomysł wydaje mi sie dosc niezly i naprawde warty przemyslenia, bo zawsze musze brac na turniej superglue..
Pomysł wydaje mi sie dosc niezly i naprawde warty przemyslenia, bo zawsze musze brac na turniej superglue..
- Tiger Brown
- Kradziej
Tu była dyskusja:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=1223
Cena powlekanej blachy ciętej w zakładzie blacharskim wyniosła mnie 1 grosz za 1 centymetr kwadratowy (czyli 4 grosze na jedną figurkę na podstawce 2x2), więc możesz sobie przeliczyć ile Cię wyniesie tray pod dany regiment.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=1223
Cena powlekanej blachy ciętej w zakładzie blacharskim wyniosła mnie 1 grosz za 1 centymetr kwadratowy (czyli 4 grosze na jedną figurkę na podstawce 2x2), więc możesz sobie przeliczyć ile Cię wyniesie tray pod dany regiment.
metalowe pudełka na cherbatę i inne takie badziewia<Van-Bydle> pisze:Z tym trayem to łapałep : P Tylko nie wiedziałem jak mozna je w ten sposób przenosic na turniej..
- <Van-Bydle>
- Powergamer Rozpiskowy
O to byly wypas majonez Bo na turniej musialbym brac chyba z 6 tych podelek po ciastkach z moimi O&G : P
Dzieki za informacje
Dzieki za informacje
Ja uzywam "kropelki" lub cyjano-podobnych. Tylko trzeba troche odczekac zanim sie zacznie je przyklejac odklejac bo metal chwytaja troche dluzej niz plastik. Do wiekszych modeli i czesci pojazdow do 40k uzywalem klei zywicznych wsponaganych tez kropelka.
oszto ty nie dobry bedziesz ty!Stachu pisze:hmmmmmmmm, ok. przynajmniej tray'ów nie będę dużo potrzebował. Wszem i wobec ogłaszam, że zmieniam się w bestialskiego chaośnika.....
A tak swoja droga to Qmel ma bardzo fajan wolize na magnesy. Calosz podzielona na pare pionowych przegord i do kazdej jestr poprozyczepiane 2 + regimentow. W sumei fajna sprawa ale jak upadnie z wiekszej wysokosci to jednak moze cos sie odczepic. Ogolnie polecam magnesy tam gdzie nie mozna uzyc gabki ktora jednak jest troche lepsza.
- misiekbeer
- Warzywo
Nie - ponieważ linie pola w walcowym magnesie neodymowym łączą się wzdłuż jego osi, i wzdłuż posiada małą powierzchnię styku z metalową podstawą (jest przecież walcowy).
W skrócie - słabo wtedy trzyma.
W skrócie - słabo wtedy trzyma.
Troche to nekromancja ale...
mam dwa pytania:
1. czy pod metalowe figórki DE wystarczą magnesy 5x5x2? żeby trzymały się metalowych tray
2. taka fiórke z magnesem ściąga się z metalowych tray po przez zsunięcie, czy można ją oderwać(ale żeby się niż nie zepsuło
mam dwa pytania:
1. czy pod metalowe figórki DE wystarczą magnesy 5x5x2? żeby trzymały się metalowych tray
2. taka fiórke z magnesem ściąga się z metalowych tray po przez zsunięcie, czy można ją oderwać(ale żeby się niż nie zepsuło
ad1 ja używam 3x2 z tym że by dobrze przypasować naklejam malutką kulkę z GSu i wciskam magnes , dociskam do jakiejś płaskiej powierzchni po czym zalewam klejem (super glu)i odkładam na bok aby klej wysechł i gotowe
ad2 najlepiej jest odrywać bo przeszywając niszczysz tray który to z kolei najlepiej jest jeszcze po pomalowaniu prysnąć lakierem
ad2 najlepiej jest odrywać bo przeszywając niszczysz tray który to z kolei najlepiej jest jeszcze po pomalowaniu prysnąć lakierem