VC 2k
VC 2k
Master Necromancer
*Gienek, 4lvl
*Cloak of Mist and Shadows
*Book of Arkhan
*Power Stone
Necromancer
*2lvl
*2x DS
Necromancer
*2lvl
*Rod of Flaming Death
Wraith
*Cursed Book
------------------------------------Core
Szkiele - 15
*FCG
Szkiele - 15
*FCG
Wilki - 5
Wilki - 5
Wilki - 7
*Doom Wolf
Ghouls - 10
*Ghast
Ghouls - 10
*Ghast
----------------------------------Special
BK - 5 (goli!)
BK - 5 (goli!)
GG - 25
*FCG
*Banner of the Barrows
Baty 5
Modeli: 111
Power: 10
Dispel 6
Jak Wam sie podoba taka armia ?
Trzonem GG (cos w koncu musi byc trzonem armii), wspierane silnie przez szkieleciki.
Dwa odzialy BK ida raczej gdzies na bok, one maja sobie nikomu nie rzucac sie w oczym a jak sie uda wejsc na flanke to miodzio .
Wilki i Batsy pilnuja wszelkiego talatajstwa ktora lubi wbiegac na flanki i denerwowac (chociaz na sprezareczki to i tak malo sie zdadza )
GHULE tych panow kocham .. moze w liczbie 10 sa i drogie etc . .ale to jest naprawde dobra liczba dla nich ! Nie wystrzelaja nam ich za szybko, a atakow to juz wyplaca bardzo duzo i jest przyjemnie, bardzo ich lubie i nie oddam
Serwus.
*Gienek, 4lvl
*Cloak of Mist and Shadows
*Book of Arkhan
*Power Stone
Necromancer
*2lvl
*2x DS
Necromancer
*2lvl
*Rod of Flaming Death
Wraith
*Cursed Book
------------------------------------Core
Szkiele - 15
*FCG
Szkiele - 15
*FCG
Wilki - 5
Wilki - 5
Wilki - 7
*Doom Wolf
Ghouls - 10
*Ghast
Ghouls - 10
*Ghast
----------------------------------Special
BK - 5 (goli!)
BK - 5 (goli!)
GG - 25
*FCG
*Banner of the Barrows
Baty 5
Modeli: 111
Power: 10
Dispel 6
Jak Wam sie podoba taka armia ?
Trzonem GG (cos w koncu musi byc trzonem armii), wspierane silnie przez szkieleciki.
Dwa odzialy BK ida raczej gdzies na bok, one maja sobie nikomu nie rzucac sie w oczym a jak sie uda wejsc na flanke to miodzio .
Wilki i Batsy pilnuja wszelkiego talatajstwa ktora lubi wbiegac na flanki i denerwowac (chociaz na sprezareczki to i tak malo sie zdadza )
GHULE tych panow kocham .. moze w liczbie 10 sa i drogie etc . .ale to jest naprawde dobra liczba dla nich ! Nie wystrzelaja nam ich za szybko, a atakow to juz wyplaca bardzo duzo i jest przyjemnie, bardzo ich lubie i nie oddam
Serwus.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2006, o 12:13 przez Borysss, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tam wole Necracha niz duzego necromante dalbym mu warda ,ksiazke -1 do hita i SoM ,wtedy mozna go do GG wystawic
Gule fajne oczywiscie sa troche ich duzo ale .............
Wraith teraz moze malo oplacalny bo sporo herosow z braku mozliwosci wziecia na konika itp. GW daje SoM ale to kwestia przemyslenia
Ci Bk jakos do mnie nie przemawiaja
Gule fajne oczywiscie sa troche ich duzo ale .............
Wraith teraz moze malo oplacalny bo sporo herosow z braku mozliwosci wziecia na konika itp. GW daje SoM ale to kwestia przemyslenia
Ci Bk jakos do mnie nie przemawiaja
ciekawa rozpa, ciekawa. Ale mimo to nie przemawiają do mnie tak duże jednostki ghuli. Nie kumam też czemu w tej jednej partii wilczków jest ich 7 i są z doom wolfem. Brakuje mi baśki. Ale po za tym jest bardzo fajna rozpa. I Ja kumam po co te 2x5 bk
Moje wilki szarzuja na smoczka (ahheheh ) Doom reza sie z lordem dostaje w ciry... liczac ile ran mu wklepano itp, i to ze jest mnie wiecej zostaje jeden wilk na stole. . czyli smok jest uwieziony na dwie tury (nie moze zrobic over runa) a ja mam jeszzce jedna ture zeby cos tam podciagnac.
BK do mnie tez nie przemawiali, do momentu gdy nie zaczalem grac nimi jako "wspomagacz" a nie rozpie****acz w mojej armii
Ghule, w takich mini skladach po 6 to porazka, osatecznie moglbym zmniejszyc ich do powiedzmy 8 z ghastem. Ale nie ma co za to wsadzic.
Basi nie wstawie, ma kare u mnie
Serwus.
BK do mnie tez nie przemawiali, do momentu gdy nie zaczalem grac nimi jako "wspomagacz" a nie rozpie****acz w mojej armii
Ghule, w takich mini skladach po 6 to porazka, osatecznie moglbym zmniejszyc ich do powiedzmy 8 z ghastem. Ale nie ma co za to wsadzic.
Serwus.
ghuli optymalna ilosc to 7-8 ,mozna tez mini jak i po maxie 10+
7 z championem czasem sie przydaje
- Czcigodny z Gisoreux
- "Nie jestem powergamerem"
10 ghuli to smierć dla wroga! (Wiem z autopsji)
Jaka śmierć?? One są tylko po to aby mówić flee i wsio. Przecież nei mają żadnej większej siły przebicia i w dodatku jak się w nie strzela to nigdy ld nie zdadzą i zawsze mi zwiją...Czcigodny z Gisoreux pisze:10 ghuli to smierć dla wroga! (Wiem z autopsji)
Minimalny oddzial 5 na przyklad to tak ,jest do robienia zasadzek
Ale taka 10 (T4 i 2A z trucizna) da rade z fastami ,jakimis lucznikami itp. Liderki ??? to trzymaj blisko gienia
Ale taka 10 (T4 i 2A z trucizna) da rade z fastami ,jakimis lucznikami itp. Liderki ??? to trzymaj blisko gienia
Podoba mi się ta rozpiska. Ale gdyby zamienić master necro na counta Von Carstein z GW (któremu możesz dać cursed book, book of arkham i np. aura of dark majesty - do wspieranie wielkich odziałów ghouli) a wrighta zamienić na necro to nadal masz 10PD a zyskujesz świetnego wojownika. Tracisz co prawda 4 zaklęcia na wielkim magu jednak masz 4 inwokacje . Jak dla mnie wygląda taki pomysł lepiej niż ten tutaj.
Idac tym co ja mowiem jezeli kolega chce koniecznie magie na full to lepiej necrarcha z wyzej podanym ekwipunkiem .Wtedy mamy pacjenta i do walki (daje tez klockowi zasieg ksiazki)no i do czarowania
Ja po prostu jak mam wystawic wampira bez zadnej ochrony, to od razu widze dwa skorpiony dostawiajacej sie do mojego Vampierza i mordujacego go na smierc ;\\August pisze:Jeżeli wampira nie posyłać w pojedynki to nie jest łatwo wbić mu te 3 rany przy T5. A ten miałby jeszcze Cursed Booka. Z powodzeniem możesz mu jak chesz zdjąć Book of Arkham i włożyć Gema.
Takie zboczenie
Ale pomysle, tylko ze nie mam takiej figurki .. musze cos sobie zmontowac i na pewno ptrzetestuje ;]