Bezmózgie :P dwarfy na drakon ileśtam
Bezmózgie :P dwarfy na drakon ileśtam
1 * Runesmith @ 147 Pts
General; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [75]
Master Rune of Balance
Rune of Spellbreaking
1 * Runesmith @ 151 Pts
Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [75]
Master Rune of Challenge
Rune of Spellbreaking (x2)
1 Thane @ 165 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Armour [50]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
Runic Weapon [20]
Rune of Cleaving
Runic Talisman [5]
Rune of the Furnace
15 Thunderers @ 240 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Musician; Standard
20 * Rangers @ 375 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; Shield; FCG
Runic Banner [50]
Rune of Battle
Rune of Stoicism
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Engineering Runes [55]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 145 Pts
Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineer
Engineering Runes [60]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
Rune of Reloading
1 Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 6+1
Models in Army: 57
Total Army Cost: 1648
2 klocki do walki z czego jeden mocny. Sporo strzelania dobry dispell , BSB chyba daje rade ?
General; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [75]
Master Rune of Balance
Rune of Spellbreaking
1 * Runesmith @ 151 Pts
Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [75]
Master Rune of Challenge
Rune of Spellbreaking (x2)
1 Thane @ 165 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Armour [50]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
Runic Weapon [20]
Rune of Cleaving
Runic Talisman [5]
Rune of the Furnace
15 Thunderers @ 240 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Musician; Standard
20 * Rangers @ 375 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; Shield; FCG
Runic Banner [50]
Rune of Battle
Rune of Stoicism
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Engineering Runes [55]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 145 Pts
Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineer
Engineering Runes [60]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
Rune of Reloading
1 Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 6+1
Models in Army: 57
Total Army Cost: 1648
2 klocki do walki z czego jeden mocny. Sporo strzelania dobry dispell , BSB chyba daje rade ?
uważam , że za dużo pakujesz w jeden odział. 20 T4 naprawde nie jest trudno ściągnąć jakąś machinką , czarę , a praktycznie każdy przeciwnik będzie miał więcej odziałów więc cie popostu wymanewruje. Gdzie wystawisz 15 thundów. A jak obronisz katapy kiedy nadlecą harpie, furie , jakieś fasty?? Będziesz musiał pilnować każdy oddział
No mam zamiar pilnować oddziałów. Fakt ci londzy są drodzy ale oni wbrew pozorom nie giną od tak ... poza tym nawet gdyby ten oddział był 100 pkt tanszy i by mi zdechł to i tak mam lipę . Furie są fe ale tak czy owak DL na 3x psach 2-3 x furiach jedzie po mnie jak szmate co bym w rozpie nie miał. Harpii sie nie boje są słabe. a strzelców 15 da się wystawić na dowolnej górce i na dowolnym płaskim terenie bez większych problemów. Co do fastów ... to tylko wildzi mogą mi napaścić mocno ale... muszą przeżyć ostry ostrzał
Z czego katapult?? A co z tego że harpie są słabe skoro 5 kosztuje 55pkt?? A jak ty chcesz bronić 4 machin i 15 strzelców jednym oddziałem ?? A uwież nie wyrżnież 20 harpii , 10 DR od tak z tych katap nie coś co leci 20cali lub 18 A nawet jeśli cały ostrzał skierujesz na fasty to dojdą moje klocki hydra i ominę twoj odział i wyrżnę resztę ,albo twój odział będzie regularnie płonął , albo szarże na flanki , albo poprostu wystrzelam z kusz , ewentualnie zostawie w spokoju bo zabicie machin i tak da mi dużo pkt. A jeśli strzelców dasz na dowolnej górce to gdzie machiny?? Przypominam ,że masz jeden klocek , a więc wszystko musi być w kupie , co z tego wynika złamanie machiny szarżą prowadzi do gonienia w drugą itp. Nie masz szans , chyba ,że zamierzasz wystrzelać wszystko za nim dojdzie do okopów i szlachetnie ominie twój klocek??
pozdro
pozdro
-
- Chuck Norris
Akurat de nie maja jak podjechac do tej rozpy... wystarczy wystrzelac dr i wsadzic herosow do katapult zeby harpie sie odbily i jest luzik. reszta raczej nie dojedzie. Ewentualnie cos co sie przebije i zagrozi maszynom mozna zchallengowac. To, ze vc i demony jada ta rozpe jak chca to juz inna sprawa
tak to bardzo przekonywająca wizja. Mi nie wyjdzie nic przeciwnikowi wszystko i się zesram . Nie mówie że to niemożliwe ale .... harpii jest zazwyczaj 3 oddziały po 5-6 organki strzelcy + 3 klopy i baj baj maszkaro . Hydra to dla mnie free frag jak mi wyjdzie na 3 klopy . Jak bedzie ciężko to mam rune of challange na najbardziej bolący mnie oddział ... mogę też powkładać herosów do machin w razie gdybym nie chciał skupić się na innych rzeczach niż harpie. Strzelcy sobie poradzą z praktycznie każdym fastem i każdą normalną kawą bez bannera ... jak trzeba zwiną się w 2 ranki ... jak trzeba wejdzie do nich bsb i mają 5 static combata. Ogólnie mogę mieć nawet 10 klocków bez kowadła rolę odgrywa wystawienie się a nie ile mam parchatej , wolnej piechoty która nic nie robi ... w dwarfach z mv 3 ważne jest hmmm strzelanie. Teraz tak czemu taki klocek ? Bo jest twardy , bo nie spiepszy od paniki , bo daje re roll panik. Czemu katapulty za 150 pkt bo maja koło 55% na hita ... bo ranią większość rzeczy na 2+ ( w tym maszyny pod big hitem), bo umiem na nich grać i umiem z nich celować. Twoje klocki idą do mnie 3 tury a fasty musze wyeliminować w 1-2. Nie martw się styknie mi czasu na klocki zresztą to co się doczłapie przegra walke ze strzelcami o ile pozdaje paniki.
-
- Chuck Norris
"Jak ja nienawidze tych smerfow" rajt? Wszystkiego schowac sie nie da wiec co najwyzej mozesz przegrac 11:9Chyba ze przeciwnik sie pochowa i wygra cwiartkami 11:9 a ty kisic sie bedziesz w prostokaciku 12x15. Very Happy Jak ja nienawidze dwarfow Cool
Na male punkty tak to wyglada niestety. Inaczej ta armia grac sie nie da.
Czemu na DMP marios wygrał 2 razy z demonami pokaźną różnicą punktów? XDtwardochleb pisze: To, ze vc i demony jada ta rozpe jak chca to juz inna sprawa
Nice rozpa.
Pzdr
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
Rozpa napewno ma potencjał. Sorry Tularian ale twoje argumenty są ...... bez komentarza.
Wracając jednak do sedna to testowałem 15 strzelców FCG i zdecyzdowanie dają radę. Omiatają na odległość, a w CC odbija się od nich prawie każde gówno. Osobiście próbowałbym postawić całą 15 w klocku (5 przed górką, 10 na górce - ale to oczywiści wszystko w miarę możliwości).
Co do zmian to osobiście dałbym MRofCh BsBekowi zostawiając mu 1+ sejwa z przerzutem. Runesmithowi - generałowi 3 scrolle. W miejsce drugiego runesmitha wchodzi elegancko 10 strzelców z muzykiem i tarczami bo:
- IMO twój obecny dispell jest b. mocny, chyba nawet za mocny jak na te pkt. 5 kości i 3 scrolle chyba optimum
- kolejny oddział strzelców to kolejne 10 strzałów, kolejne wystawienie, coś co może trzymać ćwiartkę etc.
Wracając jednak do sedna to testowałem 15 strzelców FCG i zdecyzdowanie dają radę. Omiatają na odległość, a w CC odbija się od nich prawie każde gówno. Osobiście próbowałbym postawić całą 15 w klocku (5 przed górką, 10 na górce - ale to oczywiści wszystko w miarę możliwości).
Co do zmian to osobiście dałbym MRofCh BsBekowi zostawiając mu 1+ sejwa z przerzutem. Runesmithowi - generałowi 3 scrolle. W miejsce drugiego runesmitha wchodzi elegancko 10 strzelców z muzykiem i tarczami bo:
- IMO twój obecny dispell jest b. mocny, chyba nawet za mocny jak na te pkt. 5 kości i 3 scrolle chyba optimum
- kolejny oddział strzelców to kolejne 10 strzałów, kolejne wystawienie, coś co może trzymać ćwiartkę etc.