Snotling Pup Wagon -czy da się samemu zrobić?

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

swieta_barbara pisze:A po co Ci snotling pump wagon? Marna maszyna, za te punkty wole trola :]
eee... nie mam pojęcia :roll:
Nigdy nie grałem jeszcze, więc nie wiem czy jest dobra.
Wiem tylko tyle że mi się podoba pomysł takiej maszyny.
Wiem też że chce sobie taką zrobić i nią grać :wink:

P.S
Jeszcze nie zacząłem jej robić, bo nie doszedł do mnie skullpass, który kupiłem na allegro (podwozie wózka krasnali będzie mi potrzebne).

A jak mam zrobić taki ala doomwheel?
Iść do zoologicznego, kupić kułko dla chomika małych rozmiarów i przerobić? :lol:
Czy takie kółko pozyskać z innych źródeł? :arrow: Jesli tak to jakich?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mowie calkiem powaznie.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

To powiedz mi prosze, co lepiej spisuje sie na elfy, undeady czy cokolwiek innego z T3?
Albo, co lepiej sprawdzi sie w armii opartej na szamanach z LD generalskim 7?

Pumpy nie sa jakas kosmiczna sila, ale jesli dobrac je odpowiednio do przeciwnika to napewno sa w stanie zrobic wiecej niz pojedynczy troll (ktory w wypadku armii na szamanach/wyverfnie jest bardziej pprzeszkoda dla nas niz dla wroga)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

To juz wole rara zostawic pustego i dopakowac core albo special, ewentualnie zlapac jeszcze gdzies 20-25 pts i wrzucic jeszcze jednych arrerow albo fasta.

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

aha, ale fast czy error boyzi nie maja takiego efektu psychologicznego :wink:
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Jedyny efekt psychologiczny jaki snot wywoluje u moich przeciwnikow to pozalowanie i z fizycznych drwiace usmieszki. Pozdro (problemem snota jest to, ze nie moze odginac szarz - po ruchu zawsze konczy z morda zwrocona w kierunku, w ktory jechal).

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Takis pewny?
Osoba grajaca elfami nie odwazy dopuscic szarzy snota od frontu; przy dobrym rzucie na impacty moze poskladac klocek.
Analogicznie, samotny troll watpie zeby rozwalil squig hopperow wrogich. Czy pare innych rzeczy.

I moze to szmelc - ale b zadko przeciwnik pozwala mu dojechac; w 75% bitew zostaje wystrzelane. A zazwyczaj jak sciagnie na siebie te 2 bolce na 1 ture to juz zwraca sie punktowo

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ja bym tego nigdy nie wystrzeliwal. Poniewal jest immune, to uzywalbym tego do rozpedzania sie...
I nie licz na to, ze ktokolwiek rozsuczy z bolcow snota - wystarczy 2 ostatnich gosci z fasta, paczka elfich lucznikow. W wariancie mniej dowcipnym 5 ciezkiej kawy, rydwan, smok... Smiesznie?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

ja tam w jego moc tez nie wierze
wiec i checi wystawiania nie mam...zreszta po prostu wole doom divera

i w zwiazku z tym nie chce mi sie robic tego modelu

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

ja planuje sobie zrobic wagonik z balsy+kijków+guików na kółka i już :D na początku miałem pomysł żeby zrobić ich w wózku takim z supermarketu ale siostra nie chciała mi dac takiego miniaturowego od lalki barbie wiec pomysł upadł...

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Naszlo mnie to zrobilem :)
Moja idea armi jednak polega na uzywaniu Nocnikow do wszytkiego. Nie chcialem dawac tu snotow bo popsulo by to wyglad mojej armii wiec uzylem cos czego i tak wykorzystaywac w bitwach nie bede - Nocnikow - Ucznikow:)

Projekt minimalistyczny : minimum wyilku, uzytych lementow oraz prostota:)
Baza to wagonik od kszatow ze skull passa, dozer z 40k chaosu tarcze od goblinow zembatki ze starego licznika gazowego, nocniki wiadomo :)

-->Night Goblin Pump Wagon<--

Co prawda nie za wiele na focie widac ale ogolnie mnie sie podoba. Prezentuje sie jako dziwna dosc masywna maszyna krasnoludzka ktora to zostala zaadoptowana przez night gobliny do celow " rozrywkowych". Uzyskalem to co chcialem :wink:
Jeszcze toklo jeden wagonik...

Piotr3K
Kretozord

Fajny nawet Twój wagonik :D
Ale moim zdaniem powienien być bardziej skomplikowany, z masą poprzyczepianych elementów itp itd.
Ja bym na tym zrobił jakby wierzyczkę :P żeby było wyższe piętro :P
Ja swojego jeszcze nie zacząłem robić nawet, bo najpierw chce kupić snotlingi jeszcze, bo nie wiem jakiej one są wielkośći :P

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

czemu twierdzicie że pump wagon ma podstawkę 50x50 skoro w podręczniku O&G jest na podstawce 100x50 ?!

Piotr3K
Kretozord

Błażej pisze:czemu twierdzicie że pump wagon ma podstawkę 50x50 skoro w podręczniku O&G jest na podstawce 100x50 ?!
http://uk.games-workshop.com/warhammer/ ... -chart.pdf
Tak jest napisane na tej stronie :P

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Bo w zasadach jest napisane, ze ma 50x50.
Niewiarygodne, prawda?

Błażej
Kretozord

TruePunk pisze:Bo w zasadach jest napisane, ze ma 50x50.
Niewiarygodne, prawda?
niewiarygodne jest to, że mam przed sobą podręcznik do O&G i nie ma w nim słowa o tym, iż pump wagon ma podstawke 50x50... a obrazki pokazują wyraźnie 100x50 .

a tabelką ze strony GW to sobie możemy podetrzeć pupe, za przeproszeniem. Wyszła nowa edycja, nowy podręcznik do O&G... świat się zmienia, podstawki też.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Wystawiaj na piechotnej - nigdzie nie jest napisane na jakiej ma byc podstawce, GW nie dolacza wlasnej. A w ogole to mam to gdzies, bo snot jest beznadziejny :]
Co do rozmiarow podstawek to snot ma podobna sytuacje jak ST - mozecie sobie na forum obczaic dyskusje.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Opieraj sie na rysunkach, daleko w zyciu zajdziesz. Skad wiesz ze 100x50? A moze 99x51? To glowno powod dla ktorego ludzie zmienili rysunki na scianach na alfabet.
Slowo pisane jest wazniejsze od obrazkow.

Błażej
Kretozord

rozumiem, że giganta też wystawiasz na podstawce 50x50, bo przecież tak mówi tabelka. Nowe zasaday giganta milczą na temat wielkości podstawki... więc pozostają obrazki... no ale przecież to tylko obrazki.

na szczęście ja nie jestem Rzymkiem i nie będę toczył wojny o coś co po raz ostatni widziałem na stole 8 lat temu :wink:

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

OJ grzeszysz troche :)
Pumpa jako 1/ slota byla srednia i duzo bardziej oplacal osie wystawiac doodivera czy nawet giganta.
Teraz slot 1 ale za to mzona dwie sztuki. Wbrew pozora bumpa ma bardzo duzy potencjal. Trzeba po prostu umiec nia grac by ja odpowiednioo wykrzystac. Bez problemu schodzi od strzelania ale czasam ite 40pk jest warte przyjecia na siebie ciosow. czy 2d6 S4 to malo ? masakruje odzialy z T3 i naprawde boli w odzialas z T4.
Dwa takie bardzo ladnie dzialaja bo jeden sie nie sprawdza samemu.

Co do podstawek to obowiazuje 50/50 wedlug tabelki i trzeba tego przestrzegac. poki nie sprecyzuja inaczej to large monster base jest w mocy prawnej. Kwestionowac tego sie nie da :twisted:

ODPOWIEDZ