upadek giganta

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
war2bone
Chuck Norris

upadek giganta

Post autor: war2bone »

Witam

gdzie moge znalesc nowy teplate upadku giganta ?

pozrawiam

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jest taki sam jak stary template :) gw chyba go sprzedaje no i jest w booku do o&g ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

A tak z ciekawosci. Po upadku giganta, czy jest sprecyzowane w ktorym miejscu podstawki przykladam templatke? czy tez, ja jako pan i wladca olbrzyma o tym decyduje w sposob niewatpliwie dla sie korzystny? (;

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

wybacz ale raczej nie rozumiem pytania... tak samo przykladasz jak ze scatterem fanatyka w 6 edycji...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

U nas w klubie tez powstala juz ta kwestia. Chodzi o taka sytuacje ze rzucasz scaterrka i ona pokazuje ze gigant upada np. na godz 14, i sa osoby co twierdza ze wg. zasad przykladam nogi templatki do podstawki i klade ja w kierunku godz 14, ale (UWAGA!) niezaleznie w ktorym miejscu je przykladam. Co za tym idzie mozna pokryc ta tempaltka skrajnie rozne rejony ktore wszystkie leza w kier. godz 14.

Druga opcja, intuicyjnie chyba przez wiekszosc stosowana glosi ze biore linie od srodka podstawki i kieruje ja w kierunku ktory pokazuje strzalka na scaterze, i w ten sposob klade templatke, tak ze nogi stykaja sie z podstawka.

Mam nadzieje ze zrozumiale przedstawilem problem.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

My robimy tak jak pisze karlee.

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Ta druga opcja jest racjonalna i ja ją stosuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ha! Dobry myk - moj gigant bedzie przewracal sie bokiem. Z podstawka bedzie stykal sie reka, bo nie ma tego w zasadach i ST nie ma podstawki.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: piekne... jeszcze trzeba zobaczyc kiedys na jakims lokalu:D

" twoj caly pierwszy i 2 szereg blck knightow dostaje autohita s6 d3 woundy (to bylo jeszcze no armour save tak? bo juz nie pamietam :P )... przeciez moj gigson jest zwinny" :lol:

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Save jest normalny, ino warto pamiętać o tych D3 ranach, bo inaczej ubicie takich bestii Nurgla jest zadaniem dwu-gigantowym.

Awatar użytkownika
blundi
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: blundi »

swieta_barbara pisze:Ha! Dobry myk - moj gigant bedzie przewracal sie bokiem. Z podstawka bedzie stykal sie reka, bo nie ma tego w zasadach i ST nie ma podstawki.
A moje z półobrotem.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Ciesze sie, ze wlozylem swoj maly wklad do 'sztuczek' jak to JJ ladnie nazywa (;

ODPOWIEDZ