Pytanie odnośnie czaru numer 6 w magi Fire.
1. Czy jak rzucę ten czar na oddział piechoty powiedzmy orków, to czy w następnej turze(przeciwnika) może on wyjść shamanem z tego regimentu bez otrzymania przez każdy model hita z sila 4.
2. Rzucam na oddział skavenów wall fire, a potem w turze przecwnika gracz skavenów chce wejść do niego elektrykiem : Pytanie, czy kazdy model otrzyma hita, czy tylko elektryk czy w ogóle nie będzie hitów.
btw, przy tym jak dołącza nowy koleś do oddziału to reszta musi się przesunąć a wtedy powinni dostać hity ^^.
pozdrawiam!
Wall fire
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Hmmmm.... "if the target unit moves for any reason"
Dla mnie to w obu wypadkach nie, bo unit jako taki się nie rusza. Bohater przestaje być częścią unitu w pierwszym wypadku, w drugim unit się de facto nie rusza. Ale przyznaję, że można próbować argumentować w drugą stronę....
Dla mnie to w obu wypadkach nie, bo unit jako taki się nie rusza. Bohater przestaje być częścią unitu w pierwszym wypadku, w drugim unit się de facto nie rusza. Ale przyznaję, że można próbować argumentować w drugą stronę....
- Barbarossa
- Mniejsze zło
No właśnie nie. W momencie, kiedy mag wychodzi z unitu, nie jest już częścią unitu.IMHO według zasad nie ma takiego momentu, kiedy mag wychodzi z unitu ale jeszcze stanowi jego część.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nie.Crusader pisze:A czy nie jest tak, że mag wychodzący z unitu w momencie zaczecia ruchu jest jeszcze zaliczany jako oddział?
Pozdrowienia dla Christosa.
Zadeklaruj szarżę biegaczem na mojego Smoka będąc w oddziale TG z Banner of Prophecy.
Porozmawiamy.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.