Swoja droga mysle, ze zamiast Quetzla lepszy dla TG bylby Tazcotl ... chociaz jak Slann feara by wywolywal sam z siebie to nie koniecznie ...
Moderator: Ziemko
Nie wierzę, by mieli save'a lepszego niż 2+ (od przodu), czyli takiego samego jak wojownicy chaosu i ironbreakers. Nie sądzę, by dostali Quetzla, w końcu oni jakby już go mają. Dostaną najwyżej LA i to da im własnie save'a 2+/3+. Nie może być według mnie mowy o 0+ czy 1+, zagalopowałeś się troszeczkęKarol J pisze:Jeśli TG będą mieli takiego samego scaly skina jak teraz to z LA, tarczami i quetzlem beda mieli save na 1+. Natomiast jeśli zachowana zostanie proporcja "scaly skin o 1 lepszy od saurusów (które mają mieć 5+ jak słyszałem) to będą mieli save'a na 0+. Mi się podoba.
Zebys sie nie zdziwilTemple Guard pisze:Nie wierzę, by mieli save'a lepszego niż 2+ (od przodu), czyli takiego samego jak wojownicy chaosu i ironbreakers. Nie sądzę, by dostali Quetzla, w końcu oni jakby już go mają. Dostaną najwyżej LA i to da im własnie save'a 2+/3+. Nie może być według mnie mowy o 0+ czy 1+, zagalopowałeś się troszeczkęKarol J pisze:Jeśli TG będą mieli takiego samego scaly skina jak teraz to z LA, tarczami i quetzlem beda mieli save na 1+. Natomiast jeśli zachowana zostanie proporcja "scaly skin o 1 lepszy od saurusów (które mają mieć 5+ jak słyszałem) to będą mieli save'a na 0+. Mi się podoba.
Nie zdziwię sięSlanesH pisze:Zebys sie nie zdziwil
Ale opierasz to na jakichś plotkach, czy to tylko Twoje przypuszczenia?Karol J pisze:Nie zagalopowałem się tylko mówię jak to wygląda na dzień dzisiejszy.
jakiej kazdej armii? moze w 2 -3 to jest...Natomiast nie wiem czemu mówisz, że TG "jakby mają quetzla". Nie zgadzam się z tym - to jest poprostu elitarna piechota a ta prawie zawsze ma lepszy AS od bazowej piechoty (tj. w LM Saurusy) - tak jest w każdej armii.
dokładnie o to mi chodziło. Kiedy mówiłem o możliwości 0+ to poprostu porównałem to do obecnej sytuacji, gdzie TG mają lepszego AS o 1 niż Saurusi (i jak w większości armii piechota elitarna w porównaniu z tą podstawową) - tak więc wtedy Scaly Skin na 4+ i wychodzi w sumie AS na 0+.Ale: Saccly skin 5+, Quetzl 4+ LA 3+ Sh 2+ i w CC od przodu 1+ calkiem mozliwe