Moja armia na Lublin :) [WiP]

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Nawet niebyłem świadomy, że te stare pająki takie zajebiste są.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ten jest chyba starszy niż 5 ed... te z 5 były nieszczególne..

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Niewiem, która to edycja, dlatego napisałem stare :wink: .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Giant Spidera to z Sheloby można zrobić ;)

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

calkiem fajne te squigosy choc brakuje tam kliamtu nocnych goblinków

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Jak na speedpainting przed turniejem to wychodza ekstra. zwlaszcza te squigi mi sie podobaja.

Ogolnie tez twierdze ze metalowe O&G byly najladniejsze. W czasach 4ed. mialem ich calkiem sporo, ale sie pozbylem, bo w 5ed. mi sie odechcialo grac w battla (po tym jak GW pojechalo w komere wypuszczajac armie dla dzieci - Lizardmanow a.k.a The Flinstones oraz przepakowana Bretke, ktorej nie dalo sie pokonac w zaden sposob).

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Speedpainting to ja mam dopiero teraz. Właśnie męczę ostatnie 13 goblinów z łukami. Już mam tak dość farb i pędzli, że głowa mała :? Na domiar złego mój strój ozdabiałem plakatówkami :lol:

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

zawalista jest ta skora gobosow
jak ja robisz jasli mozna zapytac

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Armia zgarnęła naprawdę dużo z malowania, także jestem zadowolony :) Bardzo wiele osób podchodziło, oglądało, pytało, gratulowało - warto włożyć trochę wysiłku, bo satysfakcja jest :) Pozatym przyjemniej się gra.

Co do skóry goblinów, to maluję ją następująco. Najpierw całość dark angels green, potem albo rozjaśniam stopniowo dark angelsa goblin greenem nakładając kolejne, coraz jaśniejsze warstwy albo walę od razu goblin green i stosuję coś co się chyba blending nazywa :D Ale nie jestem pewien. W każdym razie polega to na mieszaniu dwóch kolorów już na figurce przy użyciu mokrego pędzla. Na CMON jest to opisane.
Potem jak już mam goblin green nałożone, biorę żółtą farbę (sunburst lub ostatnio bad moon) i mieszam z goblin greenem nakładając coraz jaśniejsze warstwy. Żmudna to strasznie robota z malowaniem dużej ilości zielonego na wielu powierzchniach wielu modeli.. ale efekt całkiem zadowalający :) Pozatym nie ma ucieczki od zielonego w tej armii :D

Pozdr!

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Dzięki Kołata za figurki na Lublin ... masz u mnie piwo :) na najblizszym turnieju ladnie narezałem :D najwiecej małych punktów z turnieju :D trzecie miejsce z samych bitew! nie wiem jak wyszlo 13 miejsce :( pewnie zle policzyli malowanie :( wrr

Barbara Zieloni mają Łeb :D pozdro ;)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Hehe, spoko Inferno, nie ma problemu :) Ja figsów zawsze pożyczę jeśli mam. Zieloni muszą się trzymać razem! Na imprezie też daliśmy ognia 8) Do następnego razu :)

No i gratulacje za wynik, zmiażdżyłeś!

Pozdr!

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

a kiedys smieliscie sie z rozpiski na samych magach...
teraz dalismy kameralnie na zapoznanie na nastepnych bedzie jeszcze lepiej... :P

ODPOWIEDZ