WE vs Chaos

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Piotras - pełna zgoda.

Z nowym chaosem jeszcze nie grałem, ale myślę że ten tydzień może to zmienić. Spodziewam się dużych problemów z magią i jeszcze większych z wystrzelaniem klocków ;-) Co do kawy to będzie to podobna zabawa, jak z imperialną - jedne wielkie podchody, dopóki nie złapiemy boku, albo tancerze, nie będą dość blisko.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Widzę, ze nikt nie wymienił ani razu driad. Czyżby chaos był kolejną armią, której nic nie mogą zrobić?

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Skoro knighci mają magiczne ataki i biją z S 5 raczej się ich nie opłaca moim zdaniem, lepiej dać więcej łuczników.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Lol, piotras, nie widziałeś armi chaosu z furiami? Ja widziałem przede wszystkim taką konfigurację speciali: furie+screamery, czasem jeszcze dorzucony herd. I uważam te pierwsze dwa za bazę speciali starego chałasu.
Uerph.

warhammer maniak
Warzywo

Post autor: warhammer maniak »

a może treekiny? :)
opłaca się wystawiać wild albo glade riderów?

próbuję jakoś rozpiskę napisać..

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

treekiny nie wildow i glade ridersow tak poniewazglade moga ciac marsz i odginac szarze a wildzi jak zaszarzuja z warbannerem raczej sie przebija

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Mdłości - driady przydają się, przynajmniej u mnie, zawsze.
Maniak - runepriest ma rację - treekiny absolutnie nie. Kiedy dojdziesz do momentu, w którym zaczniesz się nad nimi zastanawiać i zaświta Ci myśl, że "może jednak", zacznij od początku ;-) A tak na serio, IMHO w specialach: WR i WD znakomici, warhawki w specyficznych sytuacjach przydatni, Treekiny za drogie w stosunku do ryzyka.
Grałem dzisiaj dwie małe bitewki z chaosem. Choseni IMHO nie są szczególnie opłacalni, ale absolutnie mogę się mylić. Potencjał tej armii widzę w bohaterach, magii, warriorach, knightach i helence (ale wydaje mi się, że dwie to przesada). Nie wiem jak chodzić będzie chaosowy ołtarzyk.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

oltarzyk fajny i mocny w sensie wytrzymaly

bardzo mocni zrobili sie maruderzy mysle ze sa lepsi od wariorow marka nurgla rzadzi

warhammer maniak
Warzywo

to jaką taktykę byście przyjęli w bitwie na około 1000- 1500 pts?:P

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

taka jak zwykle - ogolnie to z chaosem im mniejsze punkty tym latwiej(nie ma jakichs duzych badziewi)

co do treekinow to rzeczywiscie za drodzy a chaos zjada takie na sniadanie

a na powaznie co do taktyki - to unikac, marsze ciac, strzelac i kanapkowac

warhammer maniak
Warzywo

a jak obcinać marsze żeby nie być zaszarżowanym? przecież nie uda mi sie wjechać na bok oddziałów tak aby nie być przez nie widzianym...

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Popatrz jak to robią inni to się nauczysz.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Szczurza Jucha pisze:Lol, piotras, nie widziałeś armi chaosu z furiami? Ja widziałem przede wszystkim taką konfigurację speciali: furie+screamery, czasem jeszcze dorzucony herd. I uważam te pierwsze dwa za bazę speciali starego chałasu.
No tak, screamery owszem. W takim razie albo grałem z jakimiś totalnymi noobami, ale kimś kto się nie znał na chaosie albo nie wiadomo co, bo najwięcej furi ile widziałem to 1 oddział, tak samo krzykaczy. I zazwyczaj to pierwsze pada od ostrzału itp. ;)

Racja jest taka, że nadal w specjalach królują ogry, dogry i rycerze, a w rarach helki.

@ Warhammer maniak: bez urazy, jeśli ty zaczynasz to raczej nie da się nie być w LoSie przeciwnika, ale gdy jesteś drugi, to zawsze jakaś rada się znajdzie. ;) No i ogranie, ogranie i jeszcze raz ogranie, co tu więcej mówić...

Pozdrawiam wszystkich, którzy nie stresują się forumowymi wypowiedziami. :)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Dogry i ogry? Hm - mam inne zdanie, ale czas pokaże, jakie rozpy będą "chodzić:.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Pewnie takie, jakie można obejrzeć w temacie rozpiski. Wyglądają całkiem nieźle.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

mysle ze forsakeni i kawaleria bedzie teraz czesto spotykana mocno wala i nie potrzeba ich w wielu ilosciah

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

ZiMny pisze:
r0m pisze:
warhammer maniak pisze:w chaosie Rydwan jest jednostką core(kosztuje 120 pts), ma toughness 5 i 4 woundy,
więc łukiem raczej się go nie tknie
albo gramy w dwie różne gry albo mój chaos jest zmutowany ale u mnie rydwan jest w specjalach...
No bo Chariot jest w specjalach... rOm się pomylił.
sam sie pomyliłeś, naucz się czytać a potem odpisuj na posty, bo twój spam już wystarczająco psuje każdy topic.
no offence, przecież lubisz riposty

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

sry r0m , pomyliłem Cię z maniakiem. Nie zachowuj się jak geek i nie obruszaj za takie "gówna" to że pomyliłem Cię z maniakiem to moja wina , zresztą też mam kodeks więc mnie zdziwiło że chariot wg. niego jest w corach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

runepriest pisze:mysle ze forsakeni i kawaleria bedzie teraz czesto spotykana mocno wala i nie potrzeba ich w wielu ilosciah
forsakenów nie uświadczysz na turniejach wśród tych co chcą coś ugrywać (niezdatna jednostka niestety bo fajna ale zwyczajnie cienka a w chaosie nie ma pktów na takie rzeczy) :wink:
takie jest moje zdanie i napewno wielu wyznawców czterech bogów

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

luz na butlonosie, nie zamierzam sie obrażać :wink: :lol2:

ODPOWIEDZ