7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Mi się pomysł comm na gryfie pdoba. Byłby wersją mini smoka na <2kpkt. No i żeby nmie przegiąć spokojnie mógłby ten slot hero zjadać. Na drowie :D
Takie coś jest ok. DE mają mantikorę to HE miałyby gryfa. Zawsze chciałem mieć na mniejsze pkt jakiegos mocniejszego pana na mouncie :twisted: który lata solo :twisted: . Niestety orzeł nie spełnia wymogów. Jest on co najwyżej stworzonkiem dajacym fly dla comm z reaver bow.
Podsumowując: Jestem ZA :!:
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Przeglądając temat o domenie HE pomyślałem sobie że całkowicie na miejscu byłoby wypaść High Magic. Naewt do tego stopnia żeby w 90% to właśnie ta domena byłą wybierana przez graczy HE. Tzentch ma porządną domenę i większość jego graczy właśnie na tej domenie gra. Natomiat z HM jest różnie. Haj Elfy są bardzo jak nie najbardziej magiczną rasą. Z tego też powodu powinny mieć najlepszy lore który robiłby spustoszenie na polach bitew. Skoro magowie tyle kosztują to niech ta wysoka cena będzie spowodowana możliwością użycia HM.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ale przecież high magic jest bardzo dobrym lorem. Na armie hordowe takie jak skaveny czy O&G jest to super domena. Fury of Khaine i Flames of Phoenix robią rzeźnię z clanratów itp. Przy genialnych itemach dla magów można naprawdę niesamowicie kosić, czego doświadczyłem na własnej skórze..

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Ale gdybiecie marzenia z fusów,poza drakeami nic z tych rzeczy niewyjdzie!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

po to jest ten temat, aby sobie pogdybać.

@Kołąta masz w zupełnosci racje, gdyż HM jest dobra na armie hordowe. Boli tylko jedno, jakiś użyteczny czar nr1. bo nie zawsze się ma tego seera... a eterycznosc na magu sobie moge wsadzić ;) . Nie wiem co tto mogłoby być zamaist tego czaru, ale coś co by było zawsze przydatne. Ważnoscią loru jest wąłsnie 1 jego czar. Niby jest seer, ale jak wyzej napsiałem, np. a magu z dwoma scrollami nie wezme HM za nic w świecie :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

@Kosa
No właśnie... hordowe kosi.... ale co z innymi. Nie wyobrażam sobie tego loru przeciwko khornowym chaosem albo przeciwko ogrom. Ja chciałbym żeby HM był lorem który jest rzeźnicki na 95% armii :twisted: . Powiedz mi Kosa, ale tak szczerze. Jak często używasz HM na ok 10 bitew. Nie wime jak ty ale ja prawie nigdy... :?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Zależy czym gram. Jak standardem z arcymagiem i magiem II levelu oraz 4 bolcami, to mały mag prawie zawsze ma curse i fury of khain :) , wiec dośc często, ale na duzym magu to rzadko on jest. Na małych dosc często.
F.N.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Garść konkretów bardziej konkretnychod tutejszych gdybań
All 0-1 limitations are gone (like every other army)

Spearmen come with heavy armour and shield.

Archers shoot with an extra rank if they don't move.

Sea Guard are now Special, come with light armour (they fight on water after all), spear, long bow and shields. Fight in three ranks, shoot in two, the commander can take magic items and the unit can take a magic banner. Some sort of Ambush rule for them like Dwarf Miners or Beastmen.

The following HE units will be getting Ilthilmar Plate (4+ save)

Swordmasters
Phoenix Guard
Dragon Princes
White Lions

Giant Eagles and chariots are no longer 2 for 1.

Apparently Phoenix Guard will now be Unbreakable and have 2 attacks each.

Swordmasters are -1 to hit with missile weapons S5 or less. They get some special sword fighting forms as well.

Heroes can ride dragons!

Everqueen is back with her maidenguard (no new models)

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

jeśli to nie żart - to spełniają się nasz marzenia!
HvA w spearelfach
1+ sava w DP (moja armia się robi coraz lepsza :) , tylko że skąd ja wezmę 20 dp??)
Swordmasterzy to mega rzeźnicy - mamy mocną piechotę
2 wały: orły i czarioty (to drugie szczególnie mi się nie podoba...)

ale smoki w herosach?? cos mi tu śmierdzi... jak to prawda to mam boski plan zniszczenia na 1,5k :D

Szybki edit: bealner, skąd takie info masz??
Ostatnio zmieniony 2 mar 2007, o 20:36 przez Adamdo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

BOMBA

HURA HEROSI NA SMOKACH SMOK NA 1200

SWo juz SM i DP juz nigdy 0-1

zejw na 4 hura wszystko zajebiście :D:D:D:D

mocene

Belaner uwielbiam ciebie ;)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

tylko błagam nie mówciemi teraz że AB wyjdzie w gródniu albo coś takiego...

no właśnie jak to jest wyjdzie na koniec roku czy szybciej

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Mam nadzieje iz to nie jest prawda inaczej jest to zorganizowana akcja wywyzszania he nad inne rasy :evil: ta zapomnieli tylko magi wzmocnic, wkoncu jest taka slaba :roll: ten smok dla hero to lekka przesada choc szczerze watpie aby byl grywalny :wink:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nie wiem czym tu się jarać, skad te informacje pochodzą, gdyż to jest bardzo istotne, ale fajnie by było jakby to byłaprawda ;)

Podoba mi się pomysł z sea guardami
F.N.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

nie HE to jedyna raza która żyje w zgodzie z smokami nie poluje na nie itp tylko kultywuje i wiąża ich więsy krwi wiec to mogło by być taki grak cawalery ;)

magia może zostać choć z chęcią zobaczylbym może jakiś lepszą wersią HM

Pniak to co piszesz to kompletna bzdura chyba nie widziałeś innych AB może nowe WE krasie VC nie są przegięte szczególnie na tą edycję nie mówiąc o skavach to sa przegiecia

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Mhm, smok dla herosa na 1200? to wezmiesz smoka, maga i juz pol armii nie ma. Do tego dwa klocki i tyle.
Nie podobaja mi sie te zasady ze strzelaniem z x rzedow. to jest zle :P. Czyli jak stana na gorce to z 3 rzedow? mocne.
Spearmeni z savem na 4+? no litosci, juz sie przyzwyczailem ze to miesko sie wdeptuje :P
nie HE to jedyna raza która żyje w zgodzie z smokami nie poluje na nie itp tylko kultywuje i wiąża ich więsy krwi wiec to mogło by być taki grak cawalery
no pewnie, kazdy kapitan jakiejś tam wioski ma w ogrodku conajmniej ze trzy smoczki

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Lunn pisze: no pewnie, kazdy kapitan jakiejś tam wioski ma w ogrodku conajmniej ze trzy smoczki
a każda wioska imperialna ma czołg ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Lunn i bolca na balkonie nie mówiąc że jego żona jeżdzi do sklepu rydwanem a dzieci bawia się oburakami z Hoeth ;) więc smok pilnujący swojej budy na ogródku to u nich nic dziwnego tak trudno to sobie wyobrazić

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

wiatpie aby to byly takie normalne smoki tylko takie "smoczusie" cos podobne do tego mysle http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13
ICE-T - my mamy kose i znamy jego mozliwosci a choc najmniejsze wzmocnienie he jeszcze nam utrudnia "probe zwyciestwa' :wink: ktora i tak ma male szanse :wink:

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

ten dragonmasterdragon to straszna kicha wygląda ak przerośnięty wampr starogi ;) ze skrzydełkami :D

jeżeli chodzi o model to jest straszny i widziałem go juz dawno temu ;)

ale młode smoki to już cos jak by brały slota HEro i były pomędzy gryfem a smokiem

Np.
WS 5
BS 0
S 6
T 5
W 4/5
I 5(ze względu na to że mały smok jes bardziej ruchliwy i zwinniejszy)
A 5
LD 6(mała lidera bo mało doświadczony i jeszcze trochędziki więc jak zginie jeżdzieć to łatwo go będzie stracić a że jeżdzi na nim commander to by rekompensowało małego smoka)
AS na 4+ (bo jeszcze nie ma rozwniętych tak łusek jak jego tatuś)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Kosa pisze:
Lunn pisze: no pewnie, kazdy kapitan jakiejś tam wioski ma w ogrodku conajmniej ze trzy smoczki
a każda wioska imperialna ma czołg ;)
tajest ! :)

ODPOWIEDZ