Jaka to figurka

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
brandil
Pseudoklimaciarz

Jaka to figurka

Post autor: brandil »

Czy ktoś wie może jak się nazywa i jakiej firmy jest ta fugurka Smoka )chodzi mi o samego smoka nie o jeźdźca ??
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

To gumowy smok za 69 zł

http://www.aliensgroup.pl/1712_Fantasy_ ... _CLAN.html

ten zawodnik go co chwile wystawia na allegro.
Obrazek

Awatar użytkownika
brandil
Pseudoklimaciarz

Ok Dzięki - a chciał mi go TYP za 250 zeta wcisnąć...

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

brandil pisze:Ok Dzięki - a chciał mi go TYP za 250 zeta wcisnąć...
ciol z kolesia, ale te smoki sa spoko.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Jak to fajnie być obgadywanym. 8)

Ale dla informacji wszystkich - wystawiłem go na Allegro cały jeden raz i poszedł właśnie za 350 złotych. :wink:
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2009, o 00:14 przez Necro, łącznie zmieniany 1 raz.

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

W mpjej ocenie przekracza to granicę między uczciwym zarobkiem a kanciarstwem.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

vanswirr pisze:W mpjej ocenie przekracza to granicę między uczciwym zarobkiem a kanciarstwem.
Myślę, że on ma to w dupie, bo wystawiać można co się chce i za ile się chce, a każdy chce zarobić i to, że znalazł się ktoś kto to kupił za tyle to już nie jego sprawa.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

Jak to fajnie być obgadywanym. Cool

Ale dla informacji wszystkich - wystawiłem go na Allegro cały jeden raz i poszedł właśnie za 250 złotych. Wink
jezeli sprzedałeś gumowego smoka za 250 zł to masz ode mnie szczere gratulacje.
powiedz tylko czy kupił go ten cały cycu

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Dla Twojego info kiedyś go widziałem i pytałem się "kogoś" co to za figurka to odpowiedział mi, że dostał ją w prezencie i nie wie... więc kto tu ściemnia?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

W mpjej ocenie przekracza to granicę między uczciwym zarobkiem a kanciarstwem.
A w mojej ani trochę. Standardowa praktyka handlowa - kupić tanio, sprzedać drogo.
Zresztą, pytanie zawodowe, czy napisanie jednostronicowego pozwu o wydanie nakazu zapłaty na 300 tys i przyjęcie kosztów zastepstwa w pełnej wysokości to kanciarstwo?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Nie, ale fajnie jest zaznaczyć w opisie figurka wykonana z gumy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A co za różnica z czego? Jeśli Cię interesuje tworzywo (metal, plastik, żywica, guma) to można zapytać. Ważne, że model się nie odkształca i nie deformuje podczas normalnego uzywania.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Jankiel pisze:
Zresztą, pytanie zawodowe, czy napisanie jednostronicowego pozwu o wydanie nakazu zapłaty na 300 tys i przyjęcie kosztów zastepstwa w pełnej wysokości to kanciarstwo?
Demagogia, drogi Jankielu. Tu masz stosunek kosztów (zakup figurki ) do zysku jak 1 : 4.
Policzyłeś koszty uprawnień pozwalających ci napisać i podpisać pozew ?
No i tu ci wysokość wynagrodzenia reguluje przepis prawa. I masz też drugą stronę- najebiesz się 2 lata w sądzie pracy i dostaniesz 50 zł kosztów. Tez z mocy przepisów prawa.
Przy sprzedaży figurki nie masz obowiązku sprzedania drugiej znacznie poniżej kosztów zakupu.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

vanswirr pisze:Tu masz stosunek kosztów (zakup figurki ) do zysku jak 1 : 4.
A ty myślisz ze gw jaki ma przelicznik, tam taka proporcja to byłby luksus dla battlowców :lol2:

A co sprzedania smoka to jak dla mnie bez problemu a nawet za więcej, niewiedza kosztuje a jak ktoś chce wiedzieć z kąd i co to jest to moze sie zapytać a nie mieć potem pretensje.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Skaven pisze:
A co sprzedania smoka to jak dla mnie bez problemu a nawet za więcej, niewiedza kosztuje a jak ktoś chce wiedzieć z kąd i co to jest to moze sie zapytać a nie mieć potem pretensje.
Zapytałem skąd figurka i usłyszałem:

" Nie wiem to prezent :D"
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

A ja jak popatrzyłem na nazwę tematu to mi się odrazu przypomniał jeden z teleturniejów :) Tak sobie myślę, że można by taki zrobić. Daję wycinek jakiejs figurki (oczywiście jakiś sensowny a nie tylko końcówke ostrza miecza itp.) i nastęopna osoba odgaduje co to za model wklejając jego pełne zdjęcie i jednocześnie daje swój wycinek. I w ten sposób mamy swój wlasny battlowy teleturniej "Jaka to figurka' :D A moze już coś takiego było?

Awatar użytkownika
brandil
Pseudoklimaciarz

Jak ja pytałem kolesia jakiej firmy jest ta figurka to odpisał mi że kiedyś ją dostał i zgubił pudełko i nie pamięta - a to wedle mojego przekonania kwalifikuje sie do celowego oszustwa i tyle! I stąd moje poszukiwania "co to za figurka"!!

Podsumowanie z mojej strony jest takie, że koleś który zajmuje się - a raczej pasjonuje się (myślę jak my wszyscy) tak fajną grą jak WFB wciska ludziom po prostu badziewie - i to w tej całej sprawie jest NA MAKSA PRZYKRE - oszukiwanie "SWOICH"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

hehe nie płacz, dobra kmina i już, gratuluje

aukcje na allegro nie sa po to by dostarczyć komuś (nawet "swoim" hehehe) coś jak najtaniej tylko by dostać za coś tyle ile ktoś jest w stanie za to zapłacić, a jak ludzie chcą płacić 250zł za gumowego smoka wartego 70 zł to nie widzę nic w tym złego. Nie umiesz se rozkminić sam a chcesz smoka takiego to niestety musisz zapłacić tyle ile ta osoba sobie życzy. Ja wystawie zaraz patyk na aukcji i będę chciał za niego 17,50zł i też się będziecie spinać że przecież patyk kosztuje mniej? Nie chcesz nie kupuj i odejdź od stoiska bo klientów odstraszasz :D

gratki jeszcze raz za smoka

Awatar użytkownika
brandil
Pseudoklimaciarz

Kolego ja nie płacze bo na szczęście badziewia nie kupiłem - a odstraszać będę bo buraków i oszustów trzeba tępić i tyle!

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Necro, jesteś burakiem i oszustem :D

ODPOWIEDZ