WE vs Chaos

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

warhammer maniak pisze:
I mam pytanie, jeżeli chcę dac magiczny sztandar jednemu z odziałów wildów to musze wcześniej wykupić u nich standard bearera?
:lol2:

...no ale jeżeli chcesz mieć magiczną szmatkę to ktoś ją musi trzymać

odp na pytanie brzmi - tak :wink:

warhammer maniak
Warzywo

Post autor: warhammer maniak »

dzięki

Laik pisze:bohaterowie :

wardancer sam uderza niezle ale i pada od byle czego

noble z bodkinsami - 1 strzal bez save - slabo tym bardziej ze moze sie nie przebic

noble hoda dobry ale zrobic go bsb i dac mu jeszcze asyendi's bane

dac maga z calaingor stave - przesuwanie lasu moze znacznie utrudnic przeciwnikowi gre

osobiscie gralbym na 2 magach i bsb z hoda

nie ma sensu brac czempiona do driad - niewiele sie rozni a moze uratowac wrogiego czempiona

do wildow dac warbanner - daje im to kopa w CC

a ogolnie to graj zeby samemu sie zorientowac co i jak:)

Noble wardancer nie padnie, są przecież tańce :))))

Noble z bodskinem, wydaje mi się że to dobry pomysł, bo w chaos knightów może postrzlać oni zazwyczaj mają savea 1 lub 2+ :) i są w 5 - 6 osobowych oddziałach...więc to chyba jest dobry pomysł...?

Noble z HoDA jeśli mysle że te 3D6 strzałów może troche namieszać....w dodatku siła 4....nie?

hm... co do magów.. i treesinging przydaje się ? sam nie wiem, nie mam doświadczenia...

z czempionem w driadach to rzeczywiście bezsensu :D

warbanner w WILDach... hm super opcja... pokombinuję

dzięki za rady! :P hm......

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

tylko warda masz na 1 ture - i czy na pewno bedziesz chcial brac ten taniec calym oddzialem...

sprobuj poczarowac a sie przekonasz

moim zdaniem nie ma sensu robic bohatera ktory strzela raz na ture bez AS - nie lepiej 10 GG - strzela 10 razy na ture,trudniej zabic,na bliski maja s4, zajmuja cwiartki. Hail jest swietny tylko z nobla go trzymajacego zrobilbym bsb(po to zeby cos jeszcze robil po wypaleniu strzaly)

warhammer maniak
Warzywo

Post autor: warhammer maniak »

hm... no ale Blades of Loec...z tańcem +1 atak...

hm...

ale przecież jeśli jest BSB to nie może nic innego robić oprócz trzymania sztandaru :P

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Posłuchaj Laika, bo dobrze gada. :wink: jeżeli chodzi o bsb z hailem. WD nobla, ja też biorę z loecami.
Pzdr

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Ja jak wystawiam WD to tylko lorda. Moja standardowa kombinacja: Blades of Loec, Annoyance of Nettlings, Stone of the crystal mere / amarantine brooch.
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Ja hero Wardancera robię też. Najczęściej z przerzutami ran. Wardancerzy z takim hero są bardzo przydatni.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Ehh, każdy gra jak lubi... Wg mnie jak noble WD to tylko z siatkami... Bo z wsv 4+ z tańca moze nie jednego luja przytrzymać...

Pozdro

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Pamiętam, że jak pojawiły się nowe welfy to była moda na WD nobla z teleportem. Już nikt się tym nie bawi?

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Moeże dlatego, że teraz (w 7ed.) armie mają worek kostek magii i jak wiemy taki oddział po stronie przeciwnika jest pierwszym celem dla magii,
a jak zwykłe 2k6 z S4 wejdzie to...........-"Było sobie życie" :wink:
Pzdr

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

jak zaczely sie nowe we to byla moda na biegacza bsbka magow masa dryad 2x treeman i tancerze

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

runepriest pisze:jak zaczely sie nowe we to byla moda na biegacza bsbka magow masa dryad 2x treeman i tancerze
Bo ja wiem, ja grałem taka rozpiską do wyjscia demonów i VC :) Teraz najbardziej opłaca się lord caddy... Niestety.

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Tak, to prawda, pamiętam jeszcze półtora roku temu jak praktycznie zaczynałem, to wszyscy w sklepach wbijali mi taki standard do głowy: Treeman, driady, tancerze, treeman driady, driady, ew. łuki. Wtedy to nawet Wildzi byli nieużywani zbytnio, a od jakiegoś półroku to chyba nikt nie gra na dwóch bułkach, a i wszyscy (ja też) kombinują z nowymi schematami opartymi na "niegrywalnych" jak dotąd jednostkach w stylu warhlaczki/glejdzi i duża ilość łuków. A driady, które jeszcze jakiś rok temu były praktycznie najlepszą jednostką rasiaków, stały się dla nowych armii w większości, free fragiem :P

P.S. Troszku offtop, sorry :D

Pozdro

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Piotras mnie wyprzedził :D

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

teraz mi sie nie podoba ten nowy styl gry bo jak ja kiedys gralem na lucznikach waywatchersach 2x wildzi to teraz wszyscy takie cos maja

powiem wam ze pierwszy oddzial dryad nowych kupilem przed turem na 2000 bez lordow

a waywatchersow juz malowalem 3 razy

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Tak się chwalicie, tak się chwalicie... Jest dużo osób, które grają od 5 edycji, jak nie wcześniej (np. ja). Jak wyszła 6 edycja, to pierwsze moje zakupy to byli wildzi, glejdzi i driady. Jakoś grałem na tym i nigdy się nie chwaliłem jaki to ja oryginalny jestem. 2giego drzewca kupiłem sobie olaboga jakieś 6-7 miesięcy temu...

A tak propo morza driad, przypomniał mi się daawno temu turniej na 750 pkt, gdzie wystawiłem zjawke z +1 DD, 40 driad i 6 wildów z fcg :lol2:
Tak śmiesznie się tym grało, że masakra ;)

Sry za offtop, pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

dobra olac wiadomo ze teraz najbardziej przewaleni sa waywatchersi i pewnie niedlugo ich zbanuja ^^

a tak na serio czego sie obawiacie ze nam moga zabrac

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

łuczników - pomysł z pupy moim zdaniem, ale co zrobić

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

mdłości pisze:łuczników - pomysł z pupy moim zdaniem, ale co zrobić
Imho ograniczenie corów u WE nas udupia. Tzn. patrze na siebie, bo lubie grać 4x łuki, 3 x driady, a teraz? Nagle mam 3x łuki i 2x driady i gdzie mam wpakować te pkt? Sztucznie dorzucać oddzialy, ktore mi nie pasują do koncepcji armii, no ale cóż...

Wszystko trzeba przyciac, a że demony najbardziej boli u WE ostrzał, to trzeba było przyciac. ;) A na poważnie, coś za coś.

pozdro

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

jesli chodzi o mnie to nie pisalem jeszcze ale nie mam z tym problemu nawet na 2250 bez treemana wystarczylo mi 3x luki i 2x dryady warkawki zamiast jendych lunikow. dopakowalem sobie scoutow z sztandarem bardzo fajy oddzial

ogolnie scouci teraz zrobili sie lepisz kolejny odginacz szarz jak orzelek

ODPOWIEDZ