Alternatywne figurki dwarfów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Alternatywne figurki dwarfów
Używacie jakiś ciekawych alternatyw?
Póki co, znam tyle:
- BTD (www.blacktreedesign.com), przypominają trochę staroedycyjne wzory, ciekawe figurki no i tanio.
- Gamezone (www.gamezoneminiatures.com) choć osobiście mi się nie podobają, zbyt przejaskrawione.
- Reaper (jotte.istore.pl -nie znam innej strony :p) idealne na bohaterów, bo skala jest jednak trochę inna, tj. figurki są większe.
Co sądzicie o w/w? Macie jakieś alternatywne modele w armiach?
Póki co, znam tyle:
- BTD (www.blacktreedesign.com), przypominają trochę staroedycyjne wzory, ciekawe figurki no i tanio.
- Gamezone (www.gamezoneminiatures.com) choć osobiście mi się nie podobają, zbyt przejaskrawione.
- Reaper (jotte.istore.pl -nie znam innej strony :p) idealne na bohaterów, bo skala jest jednak trochę inna, tj. figurki są większe.
Ostatnio złożyłem klocek hamków z figsów gamezona i IMHO są świetni. Faktem jest iż trudno jest ich ustawić koło siebie ale dzięki numeracji udało mi się rozwiązać ten problem. Zaletą jest fakt iż modele różnią się znacznie od siebie, nie tak jak to jest z hamkami z GW. Wadą jest to, że jakość odlewu leży i kwiczy w porównaniu do GW. Trochę się trzeba naskrobać Co do figsów Reapera to nie mam żadnego ale widziałem kilka i uważam, że są świetne.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Z tej lini rewelacyjni sa starzy strzelcy, nie ma sie do czego przyczepic, w oparciu o stary styl GW, idealnie komponują się w regonach.Patryk pisze: - BTD (www.blacktreedesign.com), przypominają trochę staroedycyjne wzory, ciekawe figurki no i tanio.
Co do reszty jest gorzej, sporo załamań proporcji i skali, bułowate łapki, kiepska broń. Choc i tu odszukać można prawdziwe perełki.
Slayerzy to niestety porażka.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Co to za figurasek jest bo bardzo fajny...?
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: