Moderator: Barbarossa
Ech, nie. Ani trochę. Odpowiedzialność spoczywa na organizatorach i po trochu na uczestnikach. Produkcja LS to tylko taki pomocnik, ze względu na niezłą jakość powszechnie akceptowany.ponieważ to na Was spoczywa odpowiedzialność za jakość turniejów w Polsce.
Kto zamknął możliwość zmian?Zamykając możliwość zmian zrobiliście moim zdaniem błąd.
Ring nie pojawia się w każdej rozpisce. Na pewno nie w tych opartych na magii. Pendant w mojej rozpisce na arcymagu też nie znajdzie miejsca. Jest wszędzie tam, gdzie występuje lord do hth lub czarodziejka na monsterze (choć pendant dla panienki na pegazie uważam za marnowanie punktów).Rozumiem Jankielu ... w takim razie twierdzisz tym samym że PoK i RoH które NIE pojawiają się w każdej rozpisce.
Kłamiesz.Z kilku ostatnich stron czy całego tematu ? Ogólnie zaskoczę Cie - ani jednego.
Rozumiem że dla niektórych potwierdzanie funkcjonowania w ściśle określonych ramach i schematach jest na tyle ważne i istotne że nie potrafią powstrzymać kompulsywnego pragnienia wchodzenia w anus dominującego porządku grupowego
BP bardzo was zjednoczył w myśl teorii myślenia grupowego
To jest dobre. Zacznę się wypowiadać na temat zmian zasad w regulaminie ligi koszykówki, mimo, że grałem w nią kilka razy w liceum, nie znam się na niej w ogóle i niespecjalnie mnie ona interesuje. Ale dzięki temu mam przynajmniej świeże podejście, nie skażone jakąkolwik znajomocią tematu.Po co ludzie którzy grają na turniejach biorą się za tworzenie nowych zasad ? Widziałeś kiedyś sędziego piłkarskiego grającego w jednym z ligowych klubów ? Albo działacza związku ? Moje argumenty są - wedle twojej retoryki mocniejsze gdyż u ich podstaw nie może leżeć żadna personalna motywacja.
Są pełnowartościowym produktem. Czy są najlepszym rozwiązaniem? Mam nadzieję, że tak. Ale tego nie wiemy, dopóki go nie przetestujemy."Czy według Ciebie BP i R są pełnowartościowymi produktami i na tę chwilę stanowią najlepsze kompromisowe rozwiązanie problemu relatywnego braku balansu w grze Wfb ?"
Nie."Czy uważasz że powinno jednak zawierać zmiany i modyfikacje jeśli tak to jakie"
Nigdy wcześniej tak nie było, żeby dominowały tylko dwie armie. Pewnie, zawsze była grupa ludzi grających tym, co aktualnie najmocniejsze, ale było też mnóstwo grających innymi, bardziej "swoimi" armiami, którzy mogli nawiązać walkę z najmocniejszym kodeksem. Sytuacja, w której czołówka praktycznie zawsze nalezy do wampirów i demonów jest nie do zaakceptowania.Ci co mają możliwość przyjścia czymś innym przyjdą tym czym da się najwięcej ugrać - tym co będzie grywalne.Wynikiem może być monotonia tylko w innym kierunku.
Jasne. Ale jeżeli ktoś pisze tylko po to, by pisać i popisywać się zakresem słownictwa i złosliwością, to po co mam starać się byc miły? Argumentacja oparta o fakty trafia do mnie zawsze, natomiast ta oparta o "wrażenia" - za cholerę. Dlatego przede wszystkim cenię sobie posty z konkretnymi wyliczniami i przykładami.że moglibyście z nieco większym szacunkiem podchodzić nawet do tych, którzy grają rzadko
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
herald teczy nie ma +1 do castaCzy herald tzeentcha w Legionie to robi? (on nie dokupuje mocy, tylko posiada ją)
1) tak. Swoje zdanie powinny miec takze osoby nie biorace czestego udzialu w turniejach, leczjednak w nich biorace udzial. Osoby wogole nie grajace na turniejach raczej nie wiele maja do powiedzenia w sprawie realiow wfb w Polsce i stad ich zdanie raczej ma male poparcie w rzeczywistosci.Panowie z LS - prawda jest taka, że moglibyście z nieco większym szacunkiem podchodzić nawet do tych, którzy grają rzadko, ponieważ to na Was spoczywa odpowiedzialność za jakość turniejów w Polsce. Jeśli ktoś wybierze się na dwa turnieje, to ma takie samo prawo oceniać Waszą pracę, jak ten, który zalicza wszystkie mastery. Takie jest moje zdanie i naprawdę nie wynika ono z jakiejś niechęci do Was, lub skłonności do pieprzenia od rzeczy dla sportu. Pomysł, aby zmieniać grę o zasięgu ogólnopolskim, grę w którą ludzie grają od lat, w sposób tajny (tu się akurat niespecjalnie czepiam) bez możliwości zmian w ciągu najbliższych miesięcy, uważam za niedobry. Dajecie gotowy produkt i mówicie: możecie sobie o nim rozmawiać, ale i tak zmian nie będzie. Wiem, że ich nie będzie "na razie", ale w tym momencie, właśnie to "na razie" się liczy. Zamykając możliwość zmian zrobiliście moim zdaniem błąd.
Ależ oczywiście że tak nie było i nie będzie.Jankiel pisze:Nigdy wcześniej tak nie było, żeby dominowały tylko dwie armie. Pewnie, zawsze była grupa ludzi grających tym, co aktualnie najmocniejsze, ale było też mnóstwo grających innymi, bardziej "swoimi" armiami, którzy mogli nawiązać walkę z najmocniejszym kodeksem.
Tylko że taki army book i taki life niestety. Zobaczymy czy to się zmieni przecież dopiero z czasem.Jankiel pisze:Sytuacja, w której czołówka praktycznie zawsze nalezy do wampirów i demonów jest nie do zaakceptowania.
Co było wraz z BP minełoak narzekacie na czolg i imperium, ze sa niegrywalne lecz z tego co pamietam na etc byly w kazdym teami
w styczniu jest kohortex chyba.swieta_barbara pisze:Bardzo chcialbym przetestowac BP i Restricted.
Czy jest jakis turniej master w styczniu? Jesli nie, to 3 albo 4 stycznia sprobuje przekonac JH do zrobienia turnieju na te zasady.