Nie wykupują tego tylko dostają z bazy więc nie.High Elfy jako ze maja na starcie +1 do dispela to maja od razu o jedna kostke DD do wykorzystania mniej ?
Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
BigPasiak - oczywistym jest, że wszystkim dają to AB, uprościłem - pewnych przewag PoD nie ominiemy, jeśli nie chcemy go totalnie udupić. I tyle. Ja uważam, że takie uwalanie zerówki w DE nie jest poparte faktami i wynikami turniejów. IMHO lepiej byłoby na razie, a więc dopóki nie przekonamy się jaka jest siła DE po przycięciu VC i po pojawieniu się mortali, szukać rozwiązać pośrednich. Dlatego takie proponuje.
zle odpowiadaszJasiuuu pisze:może i pod wpływem ale odpowiadam dobrze![]()
bonus +1 jest z maga a nie z armii
dragon mage go już nie ma

Padło i nawet je ponowilem ale zamiast odpowiedzi możesz poczytać X stron spamu - może Jankiel odpowie - on chociaż stara się jak może odpowiadać.Lord_Vampyre pisze:Pytanie już raz padło, ale chyba nie było odpowiedzi - lub mi umknęła.
Co z summonami VC? Zabierają jedną kość z puli PD czy nie? Tzn. - czy są traktowane na równi ze Skull Staffem?
Ja uważam, że summony nie zabierają kostki - dlaczego ?? wyjaśniłem wcześniej.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Oczywiście, że summony zabierają kostki. +1 to cast to +1 to cast. Tyle.
to po co bierzesz te summony jak z nich korzystac nie bedziesz?Aro pisze:Barba a jak mam 2 summony na wampach a przez gre nie bede z nich korzystal to też zabierają ??Barbarossa pisze:Oczywiście, że summony zabierają kostki. +1 to cast to +1 to cast. Tyle.
a jesli juz je wykorzystasz to bedzie to znaczaca poprawa czarowania.

W booku nie ma zapisku, że to co wezmę muszę użyćAsassello pisze:to po co bierzesz te summony jak z nich korzystac nie bedziesz?Aro pisze:Barba a jak mam 2 summony na wampach a przez gre nie bede z nich korzystal to też zabierają ??Barbarossa pisze:Oczywiście, że summony zabierają kostki. +1 to cast to +1 to cast. Tyle.
a jesli juz je wykorzystasz to bedzie to znaczaca poprawa czarowania.

co do pliku, powinna byc chyba zmiana w zapisie o heraldzie khorna, czy chodzi nam o to zeby ograniczyc o+save czy +d3 do wyniku starcia? ostatecznie wielu herosow moze miec 0+ save i ich jakos nie tniemy.
czyli cart nie wpływa na limity DD? bo casket jako upgrade do herosa rozumiem że wplywa.
co do DoW troche mi się nie podoba ten przedmiot z jakiejkolwiek armii, ograniczy się to pewnie do naszych ulubionych hotków, invertów, hodów itp.. choć może wpłynie pozytywnie na pojawianie się dow na turniejach..
natomiast postulowałbym im udostępnienie gryfa (lub czegoś podobnego) dla lorda, tylko na pegazie może latać.
co do DoW troche mi się nie podoba ten przedmiot z jakiejkolwiek armii, ograniczy się to pewnie do naszych ulubionych hotków, invertów, hodów itp.. choć może wpłynie pozytywnie na pojawianie się dow na turniejach..
natomiast postulowałbym im udostępnienie gryfa (lub czegoś podobnego) dla lorda, tylko na pegazie może latać.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
albo extra slot dla niego jak w bretce bsb.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
hm calkiem spoko ten xtra slot, do tego calkiem niezly pomysl z tym gryfm lub czyms podobnym